Kahramanmaraş’ın sanayisinin son yıllarda ciddi bir hamle yaptığını ifade eden Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Kalkınmada anahtar rolü KOBİ’ler üstlenmektedir. KOBİ’lerin sermayeleri ve öz kaynakları sınırlı olsa da ekonomik dalgalanmalar karşı daha dirençlidirler. Araştırmalara göre, Türkiye’de KOBİ’lerin tüm kredilerden aldıkları pay yüzde 12–15 arasındadır. Bu ciddi bir rakamdır. Fakat ülke ekonomisine sağladıkları katkıyı düşündüğümüzde bu oranın yükselmesi gerektiğini düşünüyorum. KOBİ’lerin başarılı olmasında ve ülke ekonomisine katkı sağlamasında ikinci unsur kalifiyeli elaman bulmaları ile ilgilidir. Eğer işveren-işçi uyumu sağlanırsa, büyüme o kadar hızlı oluyor” şeklinde konuştu.


Kahramanmaraş Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) Başkanı Ali Arpasatan ve yönetim kurulu üyelerini ziyaretinde Çözüm Sürecine de değinen TPB Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Toplumun her katmanı çözüm sürecine destek vermelidir. Bu süreç hem çalışanlar açısından, hem işveren açısından olumlu gelişmeleri de beraberinde getirecektir. Çünkü ticaret gelişecektir. Güneydoğu Anadolu bölgesindeki yeraltı zenginlikleri çıkarılıp işlenebilecektir. Bu yeni yatırımlar demektir, yeni iş imkânları demektir” ifadelerini kullandı.

İşadamları Dernekleri ziyaretleri sırasında, organize sanayi bölgesinin doğal gaz sorunu da gündeme geldi. Ayrıca kalifiye işçi yetiştirilmesi konusunda istekleri de dinleyen Pakdil, “İŞKUR bu konuda yeni çalışmalar yapıyor. Ayrıca Meslek Liseleri önümüzdeki dönemlerde ciddi mesleki eğitim görmüş gençlerimizi çalışma hayatına kazandıracaktır. OSB’ler de bu konuda kendi okullarını açmalıdır. Devlet öğrenci başına 5 bin lira destek veriyor. Bir de öğrencinin iş garantisi olduğu için okula koşacak gelecektir. İşveren de ihtiyacına göre öğrenci yetiştirebilecektir.  Bunun çaresi budur. Şimdiye kadar olan sıkıntıları bir tarafa bırakıp önümüze bakmak ve yeni planlamalar yapmak zorundayız” dedi.

KOSBİD Başkanı Mahmut Hopur, Yönetim Kurulu üyeleri ve TSO Başkan Yardımcısı Kadir Gülkesen ile bir araya gelen Nevzat Pakdil, “Buradaki en büyük sıkıntı, doğal gaz sıkıntısıdır. Yıllık 6 Milyon metreküp gaz tüketimi bulunmaktadır. Ancak buradaki doğal gaz taşıma yöntemi ile geldiği için maliyet iki katına çıkıyor. Doğal gaz hattı çekilir ise hem istihdam artacak. Hem de maliyetler düşecektir. Doğal gaz tüketimi ise 8 milyon metreküpe çıkacak. Yıllık 5 milyon TL daha düşük maliyet olacak. Buradaki yatırımcılar daha iyi rekabet etme şansı yakalayacak. Diğer yandan OSB giriş kavşağı gibi sıkıntılar var. Bunları hep beraber çözmek için buradayız” dedi.

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş Lider İş Adamları Derneği (KALİDA) Yönetim Kurulu Başkanı Osman GEMCİ ve Yönetim Kurulu ile Tes-İş Sendikası Kahramanmaraş Şubesi genel kurulu sonrasında yeniden seçilen Ömer Lütfi Ergin ve yönetimi kurulunu da ziyaret etti.



Editör: Haber Merkezi