Geçtiğimiz haftalarda BBP İl kongresinde Kahramanmaraş İl Başkanlığına seçilen Mali Müşavir Hayati Bakdur Basın mensuplarıyla bir araya gelerek hem kendisini tanıttı hem de basın mensuplarına nasıl bir yol izleyeceklerinin bilgisini verdi.

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Hayati Bakdur, bu sabah düzenlenen basın toplantısında Kahramanmaraş ve ülke genelinde izleyecekleri yolun birleştirici ve bütünleştirici bir politika olduğunu söyleyerek, “Biz muhalefet partisi olarak iktidar partisinin gerek yaptığı icraatları da söyleyeceğiz gerekse de halkımızın sıkıntılarını her alanda dile getireceğiz” dedi.

BBP’li Bakdur daha sonra: “BBP Türk Milletinin tarihi, milli, kültürel köklerinden beslenen milli, sivil, İslami katılımcı bir siyasi harekettir. Türkiye yirmi sene önce vesayet dışı bir alternatifi aklından bile geçiremezken Türk siyasi hayatına ilk kez BBP ve onun Merhum Şehit Lideri Muhsin Yazıcıoğlu sivil siyasetin diyalektiğini ortaya koyan bir lider olmuştur. Biz Türkiye’nin tarihi kökleriyle barışmasının ve misyonuna sahip çıkmasının çabasında olduk. Eğer peşin siyasi kazanımlar arzusunda olsaydık şimdi BBP başka yerlerde de olabilirdi. Ama biz parti menfaatlerini değil ülke menfaatlerini esas aldık almaya da devam edeceğiz.

Türkiye vesayete teslim olmuşken tek Anadolu sesi Muhsin başkan sesiydi namlusunu milletine çevirmiş bir orduya asla selam durmam diyen dava adamı Muhsin başkanın duruşu bir ihtilali önlemiş Türk milletine bir demokrasi bağışlamıştır.

Muhsin başkanın şehadetinden sonrada BBP yeni her türlü vesayete karşı durmaya devam etti devam edecektir. Devletin ve milletin üstündeki her türlü vesayete karşı duruşumuz asla değişmeyecektir. Ordu vesayetine ne kadar karşı isek, herhangi bir grubun ve cemaatin vesayetine de o kadar karşıyız. Yargı vesayetine ne kadar karşı isek devletin ve milletin üstündeki parti vesayetine de o kadar karşıyız.

Biz her türlü ayrımcılığa karşı birlikten yana bir siyasi hareketiz. Başkanın benim bir hayalim var başörtülüyle başı açığın birlikte huzurla yaşadığı, alevisi, sünnisi, türkü, kürdü aynı huzuru paylaşan bir ülke hayalim var çağrısı birlikte yaşamanın manifestosudur. Yine aynı konuşmada ben Türküm Türk esir olmaz, ben türküm Türk ezansız olmaz, ben türküm Türk bayraksız olmaz ifadeleri bugün üzerinde oyunlar olduğunu sezdiğimiz kutsallarımızın da mihenk taşlarını içeriyor.

Sayın basın mensupları biz bir fikir hareketiyiz bir bir milli refleks taşıyoruz bu sebeple oy yüzdesiyle ölçülmeyecek özgül ağırlığın sahibi olduğumuzu biz de biliyoruz millet de biliyor ben merhum genel başkanımızı yad ederek tüm ülkemizi bir büyük birliğe çağırıyorum ve tüm meşrepleri ötekileştirmeden aynı kimlik desenleri olarak görüyorum.

Büyük Birlik Partisi İl Teşkilatı ise şu isimlerden oluşuyor

İl Başkanı: Hayati Bakdur

İL 2. Başkanı: Şaban Uçar

Tanıtım Medya Başkanı: Fatih Elmas, Mehmet İğci

Teşkilat: Ahmet Üzüm, Bilal Odunkıran

Dış İlişkiler: Mehmet Karahanlı, Arif Kaba

Sosyal İşler: Bünyamin Yeniceli, Adem Demircan

Mali İşler: Mustafa Gelir, Ali Kaplan

Ar-Ge: Harun Yavuz, Selçuk Çayır

Sekreterlik: Cuma Demir, Mustafa Sarı

Kadın Kolları: Zeynep Ardıç

Haber/Fotoğraf: Ali Karaboğa

 

Editör: Haber Merkezi