Kahramanmaraş’ta uzun yıllar siyasetin içinde olan Mustafa Bastırmacı İYİ Parti’nin Onikişubat İlçesi Belediye Başkan adayı oldu.

Ülkücü kimliği ile tanınan 24 Haziran Genel Seçimlerinde İYİ Parti Kahramanmaraş 2. Sıra Milletvekili adayı olan Bastırmacı’nın adaylığı kamuoyundan tam not alırken, iddialı bir aday olduğu konuşuluyor. Aynı zamanda bütün zorluklara, yıldırma politikalarına rağmen iktidar partisinin karşısında aday olması ise büyük cesaret olarak yorumlanıyor.

Şimdiden seçim sonuçları kestirilemese de Bastırmacı’nın hatırı sayılır bir oy alacağı ve Belediye Meclisine çok sayıda üye kazandıracağı düşünülüyor.

MUSTAFA BASTIRMACI KİMDİR?

1962 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş'ta tamamladı.

Müteşebbis Sanayiciler ve İş adamları Derneği'nde 8 yıl, Polis karakollarını Yaşatma ve Polis Ailelerine Yardım Derneği'nde ise 7 yıl başkanlık görevlerini yürüten Mustafa Bastırmacı ayrıca, Kahramanmaraş Spor Kulübü'nde yönetim kurulu üyeliği ve Çim Hokeyi Federasyonu Danışma Kurulu Üyeliği görevlerini üstlendi.

1997 ve 2000 yıllarında Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı adayı oldu.

2009 yılı Mahalli İdareler Seçiminde kontenjan adayı olarak yer aldı. 2009 ve 2012 yıllarında ise 2 dönem üst üste MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevinde bulundu.

5.5 yıllık MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevinin ardından 7 Haziran 2015 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Kahramanmaraş'tan MHP Milletvekili aday adayı oldu.

İş adamı olan Mustafa Bastırmacı kuyumculuk ve gıda sektöründe faaliyet göstermektedir. 1 Kasım 2015 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Kahramanmaraş'tan MHP 5. sıra Milletvekili Adayı olarak gösterilmiştir.

27. Dönem İYİ Parti Kahramanmaraş 2. Sıra Milletvekili adayı gösterildi.  

Orta derecede İngilizce bilen Mustafa Bastırmacı evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi