İlçe belediye başkanları ve meclis üyelerinin tamamının katıldığı ilk meclis toplantısına bir de davetsiz misafir katılınca, gülümseten görüntüler ortaya çıkarken, gülümsemeyen kalmadı, çünkü  kent insanının yakından tanıdığı bir sima olan engelli milli yüzücü Şahin Olgun da toplantıya katılıp, üyeler gibi oylamalara el kaldırması esprilere ve gülmelere sebebiyet verdi, meclisin de adeta neşe kaynağı oluverdi.

30 Mart Yerel Yönetim Seçimleri'yle birlikte 'Büyükşehir' statüsüne kavuşan Büyükşehir Belediyesi'nin ilk meclis toplantısı yapıldı. 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda, gündemde bulunan maddeler ele alındı. Başkanlık Divanı'na en genç üyelerin seçilmesiyle devam eden mecliste, Belediye Meclisi 1. ve 2. Başkanvekiliği seçimi ile encümen üyeliği seçimi yapıldı.


HİZMET İÇİN YOLA ÇIKILDI 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı 
Fatih Mehmet ErkoçBüyükşehir olmanın heyecanıyla Kahramanmaraş'a hizmet etmek için önemli bir yola çıktıklarını söyledi ve kentte yaşayan her bir vatandaş için hizmet üreteceklerini ifade ederek;"Kahramanmaraş'ta yaşayan tüm vatandaşlarımıza hiçbir ayrım yapmadan, ihtiyacı olan her türlü hizmeti sunmak, onları daha güzel bir kentte yaşatmak için gayret göstereceğiz” dedi.

GELECEĞİN ŞEHRİNİ İNŞA EDECEĞİZ
Güzel bir seçim ortamı geçirdiklerini belirten
Başkan Erkoç, şunları söyledi; “Küçük birkaç istisna dışında seçimleri sükun içerisinde geride bıraktık, çok şükür telafi olunmayacak hiçbir olay yaşanmadı. Bundan dolayı da tüm siyasi partilerimize göstermiş oldukları nezaketten dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah yeni dönemde de Büyükşehir Belediye Meclisi birlik ve beraberlik içerisinde çalışacak. Biz de hiçbir ayrım yapmadan 1 milyon 75 bin vatandaşımızın tamamının başkanı olacağız. Hiçbir ayrım yapmadan her türlü hizmeti götüreceğiz. Tüm belediye başkanlarımızla, meclis üyelerimizle birlikte omuz omuza vererek geleceğinKahramanmaraş'ını inşa etmek için çaba sarf edeceğiz. Gecemizi gündüzümüze katacağız. Ben toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu ilk toplantımız, hayırlı hizmetlerin başlangıcı olacak inşallah. Katılımınızdan dolayı da hepinize en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum." diye konuştu.

30 Mart Mahalli Seçimleri sonrası 61 üyesi bulunan Büyükşehir Belediye Meclisi'ne Ak Parti46, MHP 10 ve CHP de 5 üye ile girmeyi başardı.






Editör: Haber Merkezi