“8 Ekim 2015 Perşembe günü II. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı açılış töreni sırasında tören alanını terk ederek basına nezaket dışı, hakaret içeren ifadeler kullanarak açıklamalarda bulunan MHP Milletvekili Sefer Aycan’ı bu çirkin ve yakışıksız açıklamalarından dolayı kınıyorum.”

 

Kahramanmaraş II. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nın açılış töreni sırasında tören alanını terk eden MHP Milletvekili Sefer Aycan’ın davranış ve sözlerinin tamamı, siyasi nezaket ve üslup açısından hoş olmayan, yersiz, yakışıksız, eleştiri dozunun üzerinde bir durum arz etmiştir.

Bu açıklamada benim konuşmama da atıfta bulunulmuş “vekilim” hitabını eleştirmiştir. Bu eleştiri yapılırken de asgari nezaket kuralları dahi bir tarafa bırakılarak çok kaba bir dil kullanılmıştır. Vekilin “terbiyesizlik yapıldı” şeklindeki ifadesi, şehrimiz siyaseti açısından büyük bir talihsizliktir. Şahsıma yapılan, eleştiri üslubunun üzerinde hakaret içeren ifadeleri kabul etmeyerek reddediyor ve MHP Milletvekili Sefer Aycan’ı açıklamasındaki “terbiyesizlik”  ifadesinden dolayı şiddetle kınıyor ve kullandığı nezaket dışı, hakaret içeren ifadeleri kendisine iade ediyorum. Sefer Aycan’ın kullandığı “terbiyesizlik” ifadesi sağlıklı bir ruh halini yansıtmıyor.

II. Tarım ve Gıda Fuarı’nı düzenleyen kurum Büyükşehir Belediyemiz değildir. Programa, destek veren kurum ve kuruluşlardan sadece birisiyiz. Programın sekreteryasını da biz yürütmüyoruz. Dolayısıyla konuşma hakkı vermemek gibi bir durumumuz da söz konusu olamaz. Biz de tıpkı kendisi gibi programa davet edilerek katıldık. Herkese gönderildiği gibi bize gönderilen davetiyede de programın başlama saati 11:00 olarak belirtilmiştir. Bize belirtilen saatten önce programa icabet ettik. Programda bizden kaynaklanan hiçbir gecikme yaşanmamıştır.

Dünyanın en zengin su havzasına sahip,  23 ülkeye balık ihracatı yapan ve Türkiye’nin alabalık üretiminin %10’unu gerçekleştiren Kahramanmaraş’a; %91’i hibe olan 170 milyon TL’lik Atık Su Arıtma Tesisi’ni kazandırmamızın, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarıyla ilgisini, toplantı saatlerini bile doğru takip edemeyen bir vekilin anlamasını beklemiyoruz.

Şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak her zaman siyasi partilere, seçilmiş kişilere ve özellikle de Milletvekillerimize karşı gereken saygı ve nezaketi göstermenin gayreti içerisinde olduk. Demokrasinin vazgeçilmezi olan siyasi partilerle ve halkın tercihleri ile seçilen her kademedeki yöneticilerle de iyi ilişkiler geliştirdik. Aynı hassasiyetin ve nezaketin Kahramanmaraş halkının büyük çoğunluğunun tercihi ile seçilen Büyükşehir Belediye Başkanına, yani şahsıma karşı da gösterilmesi gerekir.

Ancak, gündeme gelmek için eskimiş tarzda siyaset yaparak çırpınan, seçimin hemen sonrasında “Kahramanmaraşlılara hakkımı helal etmiyorum” diyen MHP Milletvekili Sefer Aycan’dan, Kahramanmaraş halkına ve halkımızın tercihlerine saygı göstermesini de beklemiyorum.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Fatih Mehmet ERKOÇ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı

 

Editör: Haber Merkezi