Demokrasi Meydanını dolduran Kahramanmaraşlılara seslenen Başbakan Yıldırım, "Bugün Kayseri'de alçak terör yüzünü bir kez daha gösterdi. Bu milleti hiç bir alçak terör örgütü yıldıramaz. Maalesef bu saat erken saatlerde Kayseri'de şehre hafta sonu izni için çıkan askerlerimize canlı bomba ile pusu kuruldu. Patlatıldı. Şehitlerimiz, yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Kahramanmaraş'tan sesleniyorum terörle korkutmak isteyenlere, terörle yıldırmayı düşünenlere, terörle masum çocukları, günahsız insanları hedef alarak bize istikamet vermeye ayar vermeye çalışanlar, bu millet korkmaz. Bu millet pes etmez. Türk milleti diz çökmez. Bu bayrak inmez, bu ezanlar dinmez. Hangi terör örgütü olursa olsun, hangi alçak saldırıyı yaparsa yapsınlar, medeniyet insanlık yolunda, kalkınma yolunda Türk milletini de asla döndüremezler. Hiç bir alçak kanlı örgütün kutsalı yoktur, inancı yoktur. Onların işi adam öldürmektir, kan dökmektir. İnsanlara, ülkelere zarar vermektir."

BUNLARIN SIRTINI SIVAZLAMAYI BIRAKIN

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin 40 yıldır terörle mücadele ettiğini kaydetti. Yıldırım, "Türkiye bunları iyi tanır. 40 yıldır biz bu mücadeleyi yapıyoruz. 40 yıldır dost bildiğimiz insanlara diyoruz ki, bunların sırtını sıvazlamayı bırakın. Bunlar bir gün gelir sizi de vururlar. Teröre asla geçit vermeyeceğiz. Terörle mücadeleden zerre kadar sapmayacağız. Elbette dik duracağız, çünkü biz sırtımızı dağa değil, sırtımız millete yaslıyoruz. Alçaklar ancak pusu kurabilirler ama, bu milleti asla yıldıramazlar. Bu alçakların tümüyle, milletimizle omuz omuza bir olarak beraber olarak her türlü şer odakları yok etmeye hazırız. Biz alçakların önünde eğilmeyiz. Hayatın normal akışını devam ettireceğiz. Teröristleri cesaretlendirmeyeceğiz" diye konuştu.

TERÖRÜN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEYECEĞİZ
Terör saldırısı nedeniyle Kahramanmaraş programını değiştirmediklerini ifade eden Başbakan Yıldırım, "Terörün ekmeğine yağ sürmeyeceğiz. Alçaklar işte, Maraş burada. Ne zaman gelirseniz gelin kiminde gelirseniz gelin bu milletin aziz evlatları hakkınızdan topunuzdan hepinizin hakkından gelmeye muktedirdir. Programlarımızı da yapacağız, yatırımlarımızı da yapacağız. Maraş'ın Türkiye'nin gelişmesi için hizmetleriyle buluşması için asla ve asla bu terör örgütlerine pabuç bırakmayacağız. Bu saldırılar Maraş'ın hızlı trenle buluşmasını geciktirir ama engelleyemez. Bugün burada 500 milyonun üzerinde 60 tesisimizi hizmete açıyoruz. Aynı zamanda Kahramanmaraş'ın uzun süredir beklediği iki tane önemli eseri de başlatıyoruz. Kahramanmaraş'a havalimanı terminali yapıyoruz. Ayrıca altının başkenti Kahramanmaraş'ın kuyumcu kentinin de temelini atıyoruz hayırlı olsun. Ayrıca Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan 25 bin kişilik konteynır kentinin açılışını yapıyoruz" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım’ın konuşmasının ardından toplu açılış gerçekleştirildi. 

Editör: Haber Merkezi