KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonunda düzenlenen Kahramanmaraş Kredi ve Yurtlar Müdürlüğüne bağlı kız yurtlarında kalan öğrencilerin çalışmalarından oluşan binin üzerinde eserin yer aldığı serginin açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak insanı diğer canlılardan ayıran vasıfları akıl, bilim ve sanat olarak sıralarken, “Allah’a hamdolsun üniversitelerimizde bunların tamamını birlikte görmek mümkün” diye konuştu.

Başbakan yardımcısı Kaynak, “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Rektörümüzün ve hocalarımızın sayesinde gelişime uygun ve gelişime iştahı olan bir üniversite. Bizlerde buna uygun çalışmalar, gayretler içerisinde olmak istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yapılması planlanan yeni yurt binası için gerekli çalışmaları yürüttüklerini belirten Kaynak, 40 dönümlük Devlet Su İşlerine ait arazinin devri için çalışma başlattıklarını söyledi. Başbakan yardımcısı Kaynak, “ Sosyal imkânları ne kadar çok arttırırsak üniversitemizde o kadar ilgi görür. Aynı zamanda üniversitemizin akademik kadrosunu ne kadar çok güçlendirirsek hem şehrimize, hem milletimize, hem insanlığa da o kadar hizmet veririz.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak serginin açılış kurdelesini Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, Kahramanmaraş Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Mehmet Ali Öztürk ve protokol üyeleri ile birlikte kesti.



Editör: Haber Merkezi