Hünkar Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un selamlama konuşması ile başladı. Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal birer konuşma yaptılar. Son olarak kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’de ekonominin büyüdüğünü, bu büyümenin sosyal hayata yansımalarının da çok olumlu olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Babacan: "Biz şimdi G20’nin başkanlığını yapıyoruz, bu yıl G20 demek 19 ülke artı Avrupa Birliği’nden oluşan bir platform. Bu 20 üyelik platformun büyüklüğüne baktığımızda dünya nüfusunun tam 3’te 2’si, dünya ticaretinin yüzde 75’i, dünya ekonomik büyüklüğünün tam yüzde 85’ni oluşturuyor bu üyelikler. Biz bu sene bu platformun başkanlığını yapıyoruz. Pek çok ülkede işsizlik hızla artıyor. Hemen yanı başımızdaki Avrupa’da son 7-8 yıldır ekonomik büyüme tamamen durmuş durumda. Gençlerde işsiz oranları İspanya gibi, Portekiz gibi ülkelerde, Yunanistan gibi ülkelerde yüzde 50’nin üzerine çıkmış durumda. Yani her iki gençten birisi işsiz olduğu bir tablo var hemen yanı başımızdaki Avrupa’da. Dönüyoruz kuzeyimizde Rusya, Ukrayna’da var ihracat pazarımız.

Bu iki ülke birbirlerine fiili çatışma halinde. Her iki ülkenin ekonomisi daralıyor, küçülüyor ve bunlar önemli ihraç pazarlarımız olarak ekonomi üzerinde olumsuz etkileri bulunabiliyor. Güneyimize dönüyoruz, Suriye’de bir savaş var, Irak’ta son derece istikrarsız riskli bir yapı var. Bugün Irak’taki toprakların tam 3’de biri bir terör örgütünün işgali altında. Türkiye’yi çevreleyen şartlar bunlar. Ama çok şükür bu şartlara rağmen, bu olumsuz şartlara rağmen hamdolsun Türkiye ekonomik açıdan büyümeye devam ediyor. Bakın sadece geçen yıl toplam çalışan sayımız Türkiye genelindeki toplam çalışan sayımız 1 milyon 300 bin kişi arttı. Toplam çalışanların yüzde 5,5 artı bir yıl içerisinde. 2009 krizinden bu yana 6 milyon 300 bin kişi istihdam artışı var Türkiye’de” dedi.

Editör: Haber Merkezi