Görevini başarı ile yürüten Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu ile birlikte gazetemize gerçekleştirdiği ziyarette çalışmalarından bahsetti.

Yoğun geçen referandum çalışmalarının ardından Ramazan Ayı içerisinde de aynı tempo ile çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Bayram öncesi Ramazan Ayı süresince programlarımız çok yoğun geçti. Özellikle ev ziyaretlerimiz çok yoğundu. Çat kapı değil ama çat kapı gibi iftara az bir zaman kala haber verdik. Çünkü onların hazırlık yaparak zahmete girmelerini istemiyorduk. Biz yemeklerimizi hazırlayıp, gidip onların misafiri olduk. Vatandaşlarımızla dertleştik, sohbet ettik, sorunları dinledik, çözmeye çalıştık.

Ramazan ayına has yine yardımın reklamı olmaz ama genel merkezimiz tarafından desteklenen yardım programlarımız vardı. Gariban aileleri tespit edip özellikle hem ziyaret edip hem yardımlarımızı ulaştırdık” dedi.

Parti programlarının aralıksız devam ettiğini belirten Başkan Kılıç: “Bizimde milletvekillerimiz gibi genel merkez tarafından belirlenen programlarımız var. Bu kapsamda ziyaretlerimiz var, STK’larımızla olan bağlantılarımız var, bunların yanı sıra parti binamızda haftalık olarak randevu verip ya da bire bir gelen vatandaşlarımızı dinliyoruz. Ben parti binasında olmasam bile her gün nöbetçi bir arkadaşımız var. Halkımız için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

İl başkanlığı olarak tüm ilçelerimizden de sorumluyuz. En az 15 günde bir ilçelerimizi ziyaret ediyoruz, denetleme anlamında olmasa da çalışmaları gözlemliyoruz, onların yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. 

ELEBETTE Kİ ÖNCELİĞİMİZ KADINLARIMIZ!

Kadın kolları olarak elbette ki kadınlarımız önceliğimiz. Kadınlarımız için neler yapılabilir, belediyelerimizle bağlantıya geçiyoruz. Özellikle eşinden ayrılmış, eşinden şiddet görmüş kadınlarımız ilk adres olarak bize geliyorlar. Bizde vekillerimize iletiyoruz, kendimiz belediye başkanlarımızla bağlantıya geçiyoruz, bir şekilde sıkıntıları her neyse mağdur olmuş kadınlarımıza destek vermeye çalışıyoruz” dedi.

AK Parti’nin kadınlara çok büyük önem verdiğinin altını çizen Kılıç, başarının sırrını ise şu şekilde açıklıyor: “Bizim 4 milyonu aşkın üye sayımız var. Bu yönüyle zaten gurur duyucu bir tablo var. 4 Milyonu aşkın üye sayısıyla dünyadaki en büyük siyasi kadın örgütüyüz. O kadar kurumsallaştık ki, başarımız genel merkezden başlayarak, illere, illerden ilçeler, ilçelerden mahallelere yayılıyor. Bir ağımız var, genel merkezden düğmeye basılınca program Türkiye’nin her yerinde uygulamaya koyuluyor.

AK Parti olarak bu bizim ayrıcalığımız. Bunu diğer partilerde görmek mümkün değil.”

BOŞ YERE KOLTUK İŞGAL ETMEYİZ, KARNEMİZ İYİ İSE KALIRIZ

Kongre sürecinin başladığını tekrar aday olup olmayacağını sorduğumuz Başkan Kılıç, sorumuzu şu şekilde yanıtladı:

“Bizim bu hafta itibari ile büyükşehir olmayan illerde kongre süreci başladı. 19 Ağustos itibari ile de ilimizde delege seçimleri var. Kasım ayına kadar ilçe kongreleri yapılacak. Kasım ve Şubat ayları arası da il kongremiz var. Genel merkez ne derse o. Yani bizim her birimizin karnesi vardır. Bu süreçte başarılıysak “devam et” denir, değilsek de koltuğu işgal etmenin bir anlamı yok.

81 İLDE 6. SIRADAYIZ

Bizde Türkiye Performans Sistemi (TPS) adı altında bir sistemimiz var. Kahramanmaraş kadın Kolları olarak da şu an Türkiye’de 6. Sıradayız. Tabi ki 81 ilde 6. Sırada olmak gurur verici bir durum.

Bizim en büyük şansımız teşkilatımız içerisinde tartışmayla, kavgayla bir yere gelinemeyeceğini bilen, teşkilat terbiyesini almış bir ekibimizin olması. Bizler de bunun çok güzel meyvelerini topluyoruz. “Mahkeme kadıya mülk değil” derler bize de ne derlerse amenna.”

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİMİZDEN

Aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi olan Kılıç, sorunları tespit ve çözüm noktasında büyük avantaj olduğuna dikkat çekerek, yerel yönetimlerin en büyük destekçileri olduğunu ifade etti ve açıklamasını şu şekilde sürdürdü:  “Partimiz kadınlarımıza gerçekten büyük önem veriyor. Aynı zamanda Belediye Meclis üyesiyim. Böyle olunca da mahallerimizdeki, ilçelerimizdeki gördüğümüz eksiklikleri başkanlarımıza iletiyoruz, onlar da sağ olsunlar hemen ilgileniyorlar. Yine muhtarlarımızla sürekli istişare içerisindeyiz. Yerel yönetim yetkililerimize ilettiğimiz bütün sorunların dönüşü oluyor.

Partimize, kadınlarımıza bu kadar önem verdiği için çok teşekkür ediyoruz.”

Kadınların Ak Parti iktidarı döneminde bir çok hak sahibi olduğunu ifade eden Başkan Kılıç, çalışma hayatında yer almak isteyen kadın sayısının artığına dikkat çekerek: “Ak Parti olarak kadınlarımızın önünü çok fazla açtık. Siyasette kadın sayısı artarken, iş hayatında da kadınlarımızın sayısı çok fazla arttı. Ekonomik özgürlüklerini ellerine almak istiyorlar.  İlkokul mezunu kadınlarımız önceleri iş istemezdi. Üniversite mezunları gelirdi. Şimdi ise ilkokul mezunu kadınlarımız ayakta durmayı biliyor,  çalışmak istiyorlar. Bizlerde destek oluyoruz. Şimdi İŞ KUR aracılı ile 6 ay ya da 9 ay çalışan kadın sayımız çok fazla bu da ekonomik olarak büyük katkı sağlıyor. Aynı zamanda özgüvenleri artıyor. Bizler de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

YEREL BASINA TEŞEKKÜR

Konuşmasının sonunda yerel basına da teşekkür eden Kılıç: “Her zaman yaptığımız çalışmalarımızı haberlerinizde ön planda tuttunuz. Daima hakkaniyetli davrandınız. Şahsınızda size ve tüm yerel basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

Editör: Haber Merkezi