Kahramanmaraş’ın her problemine çözüm arayan ve TBMM’ye en fazla yazılı ve sözlü önerge sunan milletvekilleri arasında yer alan, performansı ile takdirleri toplayan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan’ın bu kez gündeminde Kahramanmaraş’ın tarımsal sulama problemi vardı.

TBMM Bütçe Görüşmeleri Genel Kurulunda konuşan Milletvekili Aycan, Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli’ye,  şu şekilde sorunlarını yöneltti:

“Sayın Başkan, Sayın Tarım ve Orman Bakanına sormak istiyorum: Tarım arazilerini yeteri kadar sulamıyoruz ve sulama imkânlarından her çiftçimiz yararlanamıyor. Her çiftçinin yararlanması ve arazilerin yeteri kadar sulanması için ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

Kahramanmaraş akarsu zengini olmasına rağmen tarımsal arazilerinin sadece yüzde 30'u sulanmaktadır. Kılavuzlu ve Adatepe Barajlarının sulama kanallarının bitmesi çok önemlidir. Sulama kanallarımızı ne zaman kullanabileceğiz?

Tarımsal verimin artması için bilimsel tarım teknik destek ve denetimi için ziraat mühendisi ve veteriner hekim istihdamının artmasını düşünüyor musunuz?”

Editör: Haber Merkezi