TBMM’de yapığı konuşmasında Türkiye’nin hayvancılık potansiyeli bakımından önemli bir ülke olduğuna dikkat çeken MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, hayvanlığın gelişmesi için veteriner hekimlerin de desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Milletvekili Aycan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye aynı zamanda hayvancılık alanında da potansiyeli yüksek olan bir ülkedir, hayvancılığı desteklemek ihtiyaç ve zorunluluktur.

Özellikle kırsal kesimde küçük çaplı hayvancılık yapan aileleri desteklemek gerekir. Köylerin meraları başka amaçla kullanılmamalıdır, özellikle büyük şehirlerde meraların merkezî olarak ihale edilmesi sıkıntılara sebep olmaktadır. Kırsal bölgelerdeki meralar o bölgelerdeki hayvancılık yapan kişiler tarafından kullanılmalıdır.
Hayvancılık açısından veterinerlik de desteklenmelidir. Aynı zamanda birçok hastalığın hayvanlardan insana geçmesi nedeniyle veterinerliğin desteklenmesinin ayrı bir zorunluluğu vardır. Veteriner hekimler de sağlık personelidir, negatif ayrımcılık yapılmamalıdır. Kamuda ve özelde veteriner hekimlerin istihdamı artırılmalıdır; bu, üretimin artması açısından, ülkemiz açısından yararlı bir durum olacaktır.”


 

Editör: Haber Merkezi