Milletvekili Aycan, geçtiğimiz aylarda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin cevaplaması istemiyle soru önergesi vererek Adatepe, Karakuz ve Kavaktepe barajı projelerinin son durumunu sormuştu.

Aycan'ın Kahramanmaraş’taki sulama barajlarının durumu ile ilgili soru önergesine Bakan Pakdemirli’den cevap geldi.

Pakdemirli cevabında Kahramanmaraş’taki barajların son durumu ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler verdi.

ADATEPE BARAJI

Bakanlıktan gelen cevapta şu ifadeler yer aldı: Kahramanmaraş Adatepe Barajı ve Cansuyu HES tamamlanmıştır. 239.860 dekar zirai alanın modern sulama sistemi ile sulanmasını sağlayacak olan Adatepe Barajı Sulama Projesi 3 ayrı kısım olarak ihale edilmiştir. 2023 yılına kadar tamamlanması hedeflenen projenin birinci kısmında 6 fiziki gerçekleşme sağlanmış olup, diğer kısımlarda Arazi Toplulaştırma ve Tarla içi Geliştirme Hizmetleri devam etmektedir. 18.360 dekar arazi 2020 yılında sulamaya açılabilecektir.

KARAKUZ BARAJI

Kahramanmaraş Karakuz Projesi'nde DSI ile Toplu Konut İdaresi (TOKI) arasında yapılan protokol gereği Karakuz Barajı Sulaması inşaat ihalesi 30.06.2020 tarihinde yapılmıştır. Karakuz Barajı inşaatı ihalesi ise 29.07.2020 tarihinde yapılacaktır. Karakuz Projesi'nin 2023 yılına kadar tamamlanarak, 131.740 dekar alanda modern sulama sistemini çiftçilerimizin hizmetine sunulması hedeflenmektedir.

KAVAKTEPE PROJESİ

Kavaktepe Projesi'nin Baraj ve Sulama şebekesinin proje yapımları tamamlanmış olup, 2021 yılı Yatırım ve Uygulama Programına teklif edilen projeler arasında yer almaktadır. Proje ayrıca inşaat ihalesini TOKİ tarafından yapılacak işler kapsamında 727 Milyon keşif bedel ile teklif edilmiştir. Kavaktepe Projesi'nin 2025 yılına kadar tamamlanarak, 113.420 dekar alanda modern sulama sistemini çiftçilerimizin hizmetine sunulması hedeflenmektedir.”

Editör: Haber Merkezi