Av. Neslihan Koca Nergiz, partisinin il binasında düzenlediği toplantıda İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Koronavirüs tedbirlerinin dikkate alındığı, geniş katılımlı toplantı parti binasının önünde açık havada gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan adaylık açıklamasında İYİ Parti İl Başkan Adayı Av. Neslihan Koca Nergiz, konuşmasında parti içi demokrasiye vurgu yaptı ve Kahramanmaraş’ın sorunlarına çözüm odaklı projeler üreteceklerini söyledi.

ÇALIŞMANIN SÖZDEN DE KIYMETLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Siyasetin dilinin kirlendiğini belirten Av. Neslihan Koca Nergiz, çalışmanın sözden kıymetli olduğunu ifade ederek; “Ülkemizin içinde bulundu ağır şartların 18 yıldır aralıksız iktidarda bulunan mevcut yönetimin vermiş olduğu hasarın onarımı, güç hataların bedelini milletçe ödüyoruz. Siyasetin yozlaşmış dilini kullanarak ülkemiz ve Kahramanmaraş’ımız için çözüm üretemediğini, bu konunun zaman kaybı olduğunu sizlerle yaptığımız her toplantıda, beraberce dile getiriyoruz. Söylenecek çok sözümüzün olduğunu bilmelerini isterim. Fakat milletimizin refahı için çalışmanın sözden de kıymetli olduğunu düşünüyorum” dedi.   

SORUMLULUĞUMUZUN AĞIR OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ

Yenilikçi, milletin ideallerini bilen, sorunlara eğilen bir yönetimle yola çıktığını belirten Av. Neslihan Koca Nergiz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Bir konuyu da hatırlatma da fayda görüyorum. İYİ Parti’nin, Genel Başkanı Sayın Meral Akşener Hanımefendinin emsaline az rastlanır cesareti ve vakur duruşuyla ülkesine ülküsüyle bağlanmış yüreklerin yani iyilerin kurduğu parti olduğunu belirtmek isterim. Bu vesile ile partimizin her türlü kademesinde şerefle görev almış bir kardeşiniz olarak İYİ Partiye emeği geçen, alın teri döken her kardeşime, cesur yol arkadaşlarıma huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum. Yakılan bu meşalenin yolumuzu aydınlatacağını, partimizi ve liderimizi zirveye taşıyacağımıza olan inancım sonsuzdur.

Çıktığımız bu yolda Kahramanmaraş’ın sorumluluğunun ağır olduğunun farkındayız. Kahramanmaraş siyasetini dar kalıplara sığdırmaya çalışan, sahte siyaset kabadayılarının vermiş oldukları sözleri yerine getiremediklerini feraset sahibi milletimiz de görüyor, bizler de biliyoruz. İYİ Kadroların 19 Temmuz’dan sonra sahaya ineceği günü beklemelerini istiyorum. Kahramanmaraş’ın ve ülkemizin siyaseten nefes alabilmesi için çiftçimizin, esnafımızın, sanayicilerimizin, işçilerimizin yanında olduğumuzu önce Kahramanmaraş’a akabinde de İYİ Partide çözümümüzün olduğunu, gençlerimizle kadınlarımızla güçlü dinamik, liyakat temelli yönetim kadrolarımızın ve teşkilatlarımızın olduğunu bilmenizi isterim. Yenilikçi, milletin ideallerini bilen, Kahramanmaraş’ın sorunlarını çözmek isteyen, hedefine kilitlenmiş iyi, güçlü kadrolarla Kahramanmaraş İYİ Parti İl Başkanlığına aday olduğumu duyuruyorum.”

Av. Neslihan Koca Nergiz, projelerini ise şu şekilde sıraladı; “Yürüdüğümüz, yürüyeceğimiz yolların kolay olmadığını biliyoruz. Zaten bizler de zora talibiz. Kahramanmaraş İYİ Parti ilk il başkan adayı olarak ve yönetim ekibimizin vaatlerini ve yapmak istediklerimizi kısaca sizlerle paylaşmak istiyorum:

Parti içi demokrasimizin çoğulcu katılım tarafıyla Kahramanmaraş’ımızın il, ilçe sorunlarına daha etkin çözüm ve projeler gerçekleştirmek adına il şura heyeti kuracağız.

Mahalle temsilcilerimizin aktif siyasete güçlü katılımlarını sağlayacağız.

Üç ayda bir il, ilçe teşkilatları ve belediye meclis üyelerimizle birlikte istişare toplantıları gerçekleştireceğiz.

 İl ve ilçelerimizde 18-25 yaş arası gençlerimizin Kahramanmaraş için duygu, düşünce, dilek ve temennilerini dinleyeceğiz. Halka açık platform oluşturacağız.

Kahramanmaraş ili içerisinde yerel ve genel siyaset arenasına çıkacak adaylarımız için şehrimiz sosyolojisine, ekonomisine, kültürüne ve inancına her bir ferdinin yaralanabileceği, gelecek nesillere aktarılacak eser bırakmak için proje ve planlarımızı derhal faaliyete geçireceğiz.

Şehrimizin ekonomik yükünü çeken sanayici, işadamları, esnaf ve zanaatkârlarımızın sorun ve çözüm önerilerini dinleyip, Genel Merkezimiz tarafından Kahramanmaraş özelinde ulusal medyada dillendirilmesini sağlayacağız.

Partimiz üyesi olan tüm kadınlarımız ile birlikte her ay düzenli olarak toplantı sağlayarak istişarelerde bulunacağız.

Parti üye sayımızı artıracağız.”

AHMET ÇABUKEL BAŞKANIMIZA DA BAŞARILAR DİLİYORUM

Kongrenin ayrılık değil, birlik getirmesini temenni eden Av. Neslihan Koca Nergiz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “İl Başkanlığı kongre süresi boyunca birbirimizi kırmadan, incitmeden, kardeşlik hukukumuzu koruyarak kongremizin sonuçlanmasını diliyor, beraberce bayrak yarışına girdiğimiz Ahmet Çabukel Başkanımıza da başarılar diliyorum.

Kongremiz ayrılık değil, birlik getirsin. Bölünme değil, bütünlüğe, barışa ve kardeşliğe vesile olsun. Kongremizin kazananı partimiz olacaktır. Bunun tek bir şartı vardır, kongre bittiği gün sabah birbirimizin yüzüne bakacak hukuku korumayı becerebilirsek o zaman bu kongre hem partimize hem Kahramanmaraş’ımıza hem de ülkemize güç getirir. 17 yıldan beri vermiş olduğum siyasi mücadelemde hiçbir dava arkadaşımızı karşıma almadım, bundan sonra da almayacağımın bilinmesini isterim.

Partimizi iktidara taşımak için Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in dediği ve sizlerin de beni yakinen tanıdığınız ve bildiğiniz gibi koltukları değil, ayakkabıları eskiteceğiz.

Bizler dünü, bugünü ve yarını birleştirmek için ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım adayız. Başaracağız!”

Mevcut İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel de programa katılanlar arasında yerini almıştı.

Çabukel, Av. Neslihan Koca Nergiz’in konuşmasının ardından tebrik etti ve “Neslihan Hanımı tebrik ediyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Adaylığının hayırlı olsun. Kendisine başarılar diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi