MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, asansörlerin bakımı koşununda yıllar önce hükümete uyarıda bulunduğunu belirterek, 07.03.2012 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Bilim Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün’ün yanıtlaması istemiyle asansör bakımları konusunda soru önergesi verdiğini açıkladı. 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, soru önergesinde, Türkiye’de asansörler ve yürüyen merdivenler konusundaki gelişmelerin asansörlerin bakım ve denetimi konusunda gösteremediğine işaret ederek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün’e iki yıl önce su soruları yöneltti:

“Asansör denetimleri hangi kurumlar tarafından ve hangi aralıklarla yapılmaktadır? Ülkemizde son beş yıl içinde, güvenlik açısından toplam kaç adet asansörün denetimi yapılmış ve hangi sonuçlara ulaşılmıştır? Yapılan bu denetimlerin illere göre dağılımı hangi şekilde gerçekleşmiştir?”

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, bu asansörlerin sürekli olarak bozulduğu konusunda beyanatların bulunduğunu hatırlatarak, büyük bir facianın yaşandığına dikkat çekti.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Soma’da meydana gelen ve 301 madencimizin hayatını kaybetmiş olduğu maden kazasında olduğu gibi bu asansör kazasında da gerekli önlemlerin alınmadığının ortaya çıktığını ifade etti.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, son yıllarda iş kazalarının Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisi haline geldiğini de kaydederek açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

“Türkiye’de iş güvenliği konusunda yeterince önlem maalesef ki alınmıyor. Alınabilseydi bütün bu kazalar ve can kayıpları yaşanmazdı.

Yapılan araştırmalar da bunu açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Türkiye’de her gün 176 iş kazası meydana gelmektedir.

Meydana gelen bu 176 iş kazasında 3 kişi yaşamını kaybetmekte ve 5 kişi de bu iş kazaları sonucu iş göremez hale gelmektedir.   Türkiye’de meydana gelen iş kazaları arasında madencilik sektöründe yaşanan kazalar, birinci sırada yer almaktadır.”


 

Editör: Haber Merkezi