Arıkan teşkilat ve belediye ziyaretlerinde Kahramanmaraş'ı tüm ilçeleriyle birlikte kalkındıracaklarını ve bölgenin sorunlarına titizlikle eğileceklerini söyledi.

Arıkan'ın ilçe gezilerinin ikinci günündeki ilk ziyareti Andırın ilçesine oldu. Önceki dönem Ak Parti Kahramanmaraş İl Genel Meclis Üyeliği yapan ve İl Genel Meclisinde ilçeler ve köylerin bir çok projesinin yatırım programına alınmasına katkı yapan Arıkan'ın bu gayretleri gittiği bölgeler de unutulmadı. Aynı mecliste görev yaptığı eski il genel meclis üyelerinin de bağrına bastığı Arıkan Andırın'da Ak Parti Andırın İlçe Başkanı Şaban Avcı, Kadın Kolları İlçe Başkanı Şerife Sarı, Gençlik Kolları İlçe Başkanı Mehmet Ünal, yönetim kurulu üyeleri ve mahalle temsilcileri ile bir araya geldi.

HER ZAMAN VATANDAŞLARIMIZLA İÇ İÇE OLDUM

Hem Ticaret Borsa Başkanlığı, hem İl Genel Meclis Üyeliği, Hem de DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanlığı yaptığı dönemlerde bölge insanıyla yakın diyalogda olduğunu belirten Arıkan, her zaman halkın içinde olduğunu hatırlattı.

Nasıl bir milletvekili olacağı profilini de anlatan Arıkan; “her zaman söylüyorum, 'hayırlı işlere imza atacaksam ve milletim için gece gündüz demeden çalışacaksam rabbim bu görevi bana nasip etsin'

Memleketime ve ülkeme en iyi şekilde hizmet etmek için yola çıktım. 2023 vizyonunda Yeni Türkiye'nin yeni Kahramanmaraş'ının oluşmasına bir tuğla da ben koymak için yola çıktım. Huzur ve istikrarın devam etmesine katkı yapmak için yola çıktım. Yeni Türkiye yolunda yeni anayasayı oluşturacak 400 milletvekilinin partimizden seçilebilmesi için yola çıktım.” dedi.

Andırın ilçe teşkilatı sonrası Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan'la da biraraya gelen Arıkan belediye çalışmaları hakkında bilgiler alarak, Kahramanmaraş'ın bütün ilçelerini merkezle birlikte kalkındıracak projeler ve ekip ruhuyla hep birlikte çalışacaklarını söyledi.

BİRLİK İÇİNDE BERABER SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

Andırın'ın ardından Göksun'a hareket eden Arıkan'ın Göksun'daki ilk durağı Ak Parti İlçe Teşkilatı oldu. İlçe Başkanı Mehmet Akif Bolat, Kadın Kolları İlçe Başkanı Hürühan Baz, yönetim kurulu üyeleri ve mahalle temsilcilerini Ak Parti binasında ziyaret eden Arıkan partilileriyle sohbet ederek sıkıntılarını dinledi. Nasıl bir milletvekili istediklerini sordu ve kendi Milletvekili olduğunda hizmet ederken hep birlikte hareket edeceği sözünü verdi.

BÜYÜK BİR SÜRPRİZ YAŞANDI

Arıkan'ın Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın'ı ziyaretinde büyük bir sürpriz yaşandı. Başkan Aydın'ı makamında ziyaret eden Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Mahmut Arıkan ile Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın İmam Hatip Lisesinden sıra arkadaşı çıktı. Başkan Aydın bu büyük sürprizle ilgili; “uzun süredir Sayın Arıkan'la bir araya gelmek ve bunu söylemek istiyordum. Bugüne kısmet oldu, biz birlikte aynı lisede aynı sırada oturduk. Sayın Arıkan o zamanda çok çalışkan ve mütevazi bir öğrenciydi. Aynı çalışkanlığı ve mütevaziliği bugün de devam ediyor.” dedi.

EKİNÖZÜ İLÇEMİZ TURİZMDE ÖNCÜ OLABİLİR

Başkan Aydın'la eski okul yıllarını yad eden Arıkan daha sonra Ekinözü'ne geçerek Ak Parti teşkilatını ziyaret etti. Ekinözü'nde Ak Parti Ekinözü İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar, Kadın Kolları İlçe Başkanı Semiha Balta ve Gençlik Kolları İlçe Başkanı Murat Yardımcı ile samimi atmosferde sohbet eden Arıkan, Ekinözü'nün ülke turizmine sadece 3 ay değil, 12 ay hizmet verebilmesi için çeşitli projelerin oluşturulması gerektiğini söyledi. Kısık yoluna da dikkat çeken Arıkan; “en başta yola çok büyük önem veren biri olarak mutlaka Kısık yolunun hayata geçirilmesi gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımız daha önce bunun sözünü vermişti, bizde bakanlıklardan bu konuya takip edeceğiz. Bu yol hayata geçtiğinde hem Kahramanmaraş yakınlaşacak, hem buradaki iş gücü şehirlerde çalışıp akşam evlerinde kalabilecek. Yol sorunu bittiğinde buraya yatırımcıda gelecek. O zaman Ekinözü'nün gelişiminin önünde kimse duramayacak. Şimdi Elbistan OSB'nin kuruluş çalışmaları bitti, Kahramanmaraş'taki müteşebbisler merkezde yatırım yapacak yer bulamıyorlar ve yatırımlarını Elbistan OSB'ye kaydıracaklar. Böylece Ekinözü'ndeki hemşerilerim de çalışmak için il dışlarına gitmeyecek.

DEVLET TEŞVİKLERİMİZDEN HALKIMIZ YARARLANMALI

Bu arada Ekinözü içmeleriyle ünlü bir ilçemiz. Turizm alanında gerek kırsal kalkınma alanında devletimizin büyük destekleri var. bunu gerekirse vatandaşlarımıza tek tek anlatarak hem bu teşviklerden yararlanmasını sağlayacağız, hem de Ekinözü ilçemizin yatırımda önünün açılmasını sağlayacağız” dedi.

Bölgenin eski il genel meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda sözlerinin her zaman arkasında olduğunu belirten Arıkan; “Nasip olurda milletvekili olursak, milletvekilliği bir ömür değil. Tekrar sizin aranızda yani memleketimde yaşayacağım. Her şeyim burada ve her gün karşılaşabiliriz. Bunun bilinciyle konuşmalarımı yapıyorum” şeklinde konuştu.

Arıkan'ın tüm ziyaretlerinde ilçe teşkilatlarının Arıkan ve ekibine büyük ilgi gösterdiği gözlerden kaçmazken, eski il genel meclis üyelerininde ziyaretlere katılarak Arıkan'a destek vermesi dikkat çekti.

Bu arada belediye işleri nedeniyle Kahramanmaraş'ta bulunan Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen'de akşam saatlerinde Elbistan'a geçerek Milletvekili Aday Adayı Arıkan ve ekibiyle birlikte sohbet etti.

 

Editör: Haber Merkezi