Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Mahmut Arıkan ilk ilçe ziyaretlerine Çağlayancerit’ten başladı. Partililerinden yoğun ilgi gören Arıkan’ın Çağlayancerit’ten sonraki durağı Pazarcık ve Türkoğlu ilçeleri oldu. Arıkan ziyaretlerinde birlik beraberlik vurgusu yaparak, her şeyini borçlu olduğu kültür kenti Kahramanmaraş’a vefasını hizmet yaparak ödemek istediğini söyledi.

 Ekibiyle birlikte ilk ilçe gezisini Çağlayancerit’e yapan Arıkan İlçe Başkanı Veli Çetinkaya, Kadın Kolları İlçe Başkanı Zahide Bulur, Gençlik Kolları İlçe Başkanı Ahmet Kökü ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Ticaret Borsa Başkanlığı yaptığı dönemlerde de ilçenin sorunlarına hakim olduğunu belirten Arıkan, Ak Parti hükümetinin Çağlayancerit’teki sorunların büyük bir çoğunluğunu çözdüğünü, çok yakın tarihte de ulaşımla ilgili müjdenin ise yolda olduğunu söyledi.

Vatandaşlarının teveccühü ile milletvekili olduğunda Çağlayancerit’in sorunlarına bizzat eğilme sözü veren Arıkan; “ben Kahramanmaraş’ta doğdum, Kahramanmaraş’ta yaşıyorum ve mezar yerimde burada. Milletvekilliği bir ömür değil, sonuçta kısmet olup da vekil olursak, vekillikten sonra yine döneceğim yer Kahramanmaraş. Yarın yüz yüze bakacağız, cenazelerde, düğünlerde bayramlarla yine bir araya geleceğiz, bu desturla hizmet edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Çağlayancerit’in Adıyaman yol ayrımı ile ilçe merkezine kadar olan bölümle ilgili bilgim var, proje aşaması bitti ve bu yıl ihaleye çıkması bekleniyor. Ben ise özellikle Dulkadiroğlu ile Çağlayancerit arasındaki yola dikkat çekmek istiyorum. Eğer bu yolu biz duble hale getirebilirsek, Çağlayancerit’in gelişiminin kimse önüne geçemez. Burada oturan hemşerilerimizin hem doğup büyüdüğü yerde yaşaması, hem de üretimin olduğu yerde çalışması açısından bu yolun önemi çok büyük. Çağlayancerit’te yaşayan hemşerilerimiz servislerle şehirde çalışıyor, akşam evlerinde kalır. Bunun aileye ve ilçeye de büyük katma değeri olur. Yola önem veren biri olarak, kesinlikle bu güzergah üzerinde duracağım.” dedi.

Teşkilat mensuplarının gösterdiği sıcak ilgi karşısında da memnuniyetini dile getiren Arıkan; “ilçe başkanımız, kadın kolları gençlik kolları ilçe başkanlarımız ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarla oturduk. Sorunlarla ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Sağolsunlar bize güvendiklerini söylediler. Bizde inşallah seçilirsek bu güvene layık olacağız” dedi.

MAHMUT ARIKAN’A GÜVENİYORUZ

Ak Parti Çağlayancerit İlçe Başkanı Veli Çetinkaya ise “Mahmut Arıkan’ın dolu olduğunu ve memleketimiz neye layıksa onu yapacağını hepimiz biliyoruz. Bizim partimizde kurulduğu günden beri hep koşturan insanlar vardır. Ayak uyduramayanlar döküldü, geride kaldı. Mahmut Arıkan bu koşturanlar arasındadır. Çok beklentimiz var. AK Parti döneminde çok hizmetler aldı ama yinede eksiklerimiz var. İnşallah Mahmut Bey vekil olduğu zaman kendisi gibi de bir ekibi olur.  AK Parti şanslı bir partidir. Ak partiye gönül verenler de çok şanslılar. O rozeti taşımak bir onurdur. Vekilime teşekkür ediyorum kendisini tanıyoruz dopdolu bir insandır. Ben inanıyorum ki; sayın Arıkan seçildiğinde Çağlayancerit’in milletvekili gibi çalışacak ve bütün dertlerimizle ilgilenecek” Dedi.
Çağlayancerit ilçe teşkilatı ile kucaklaşan Arıkan, geçen hafta ameliyat olan Çağlayancerit Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki’ye de geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

BİRE BİR PROGRAMLARI ANLATACAĞIZ

Arıkan’ın ikinci durağı Pazarcık ilçesi oldu. Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ’ı makamında ziyaret eden Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahmut Arıkan belediye çalışmaları hakkında bilgiler aldı, milletvekili olduğunda Kahramanmaraş’ı bütün ilçeleriyle birlikte temsil edeceklerini söyledi.

Ak Parti Pazarcık İlçe teşkilatını da ziyaret eden Arıkan, İlçe Başkanı İbrahim Mesut Ganidağlı, Kadın Kolları İlçe Başkanı Nermin Yalçın, Gençlik Kolları İlçe Başkanı Eyüpcan Tankişi ve yönetim kurulu üyeleriyle Ak Parti Pazarcık İlçe binasında bir araya geldi.

Teşkilatın tam destek verdiği Arıkan, Pazarcık’ın Kahramanmaraş açısından da önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Sanayiciliğinin yanı sıra çiftçiliğinin de bulunduğunu belirten Arıkan, Kartalkaya barajının binlerce dönüm araziyi suladığını, buradan sulanan tarlaların Kahramanmaraş ekonomisine de cansuyu olduğunu söyledi. Bölge çiftçisinin kurak geçen yazda sıkıntısını bildiklerini de belirten Arıkan, Çetintepe barajını gündeme getirdiklerini ve bir an önce yapılması için gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Ayrıca Pazarcık Sanayisiyle de gurur duyduklarını dile getiren Arıkan, “üretimin olduğu her yerde ferahlık vardır, yaşam refahı vardır, ekonomi vardır. Pazarcık ülkesi için üreten, memleketi içir üreten bir ilçemizdir. Bizde bu sanayi kuruluşlarını daha da güçlendirmek, devletimizin verdiği hibe ve teşvik programlarını bire bir anlatarak insanlarımızın ekonomisine katkıda bulunacağız.” dedi.

BAŞKAN OSMAN OKUMUŞ’TAN AÇIK DESTEK

İlçeler gezisinde Arıkan’ın önceki günkü son durağı ise Türkoğlu ilçesi oldu. Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un övgü dolu sözleri karşısında duygulanan Arıkan tüm beklentilere cevap vermek için gece gündüz çalışacağını ifade etti.

Pazarcık Misaki Milli Toplantı salonunda Arıkan’ı ağırlayan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Mahmut Arıkan’ın Kahramanmaraş’a çok faydalı bir isim olduğuna dikkat çekti. 2011 yılında da güçlü olduğunu şimdi ise daha güçlü bir aday adayı olduğuna vurgu yapan Okumuş; “Türkoğlu’nun adayı yok, biz Türkoğlu’nun adayı olarak Sayın Arıkan’ı görüyoruz. Sanayiyi anlayan, sanayiciyi anlayan, aynı zamanda halkla da iç içe olan bir milletvekilimize ihtiyaç var. Bu da Sayın Arıkan’dır. Sayın Arıkan yıllardır partimizin içerisinde ve davamıza hizmet ediyor. Bizde bu hizmete mutlaka cevap vereceğiz” dedi.

ARIKAN’IN LOJİSTİK KÖY’DE BÜYÜK EMEĞİ VAR

Toplantıda bulunan Türkoğlu eski Belediye Başkanı Mustafa Taşhan da söz alarak işadamı Mahmut Arıkan’ın Borsa Başkanlığı sırasında Türkoğlu’na büyük hizmetleri olduğunu söyledi. Taşhan; “Türkoğlu’nun kaderini değiştirecek olan Lojistik Merkez Gaziantep’e gidiyordu. Sayın Arıkan’la Ankara’ya giderek Türkoğlu’na getirilmesini sağladık. Bunun için Sayın Arıkan’a çok şey borçluyuz” dedi.

 Ak Parti Türkoğlu İlçe Başkanı Mehmet Ali Şen, Kadın Kolları İlçe Başkanı Sebiha Akpınar ve Gençlik Kolları İlçe Başkanı Mesut İmalı ile yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Arıkan, Türkoğlu’nun bir sanayi kenti olacağına ve kent ekonomisine yön vereceğine dikkat çekti.

Dünya var olduğu sürece yeni ihtiyaçlar yeni yatırımlar devletin imkanlarından bizlerinde en fazla yararlanması lazım.  Allah nasip ederse bu görev bana verilirse gece gündüz demeden çalışacağım.  Türkoğlu artık tarım bölgesi değil sanayi bölgesidir.  İnşallah lojistik destek ile  sanayi tesisleri ile   her gün bir yenisi ekleniyor. Yeni yeni yatırımlar yapılıyor.  Türkoğlu daha da gelişecek. Kahramanmaraş’ın en büyük eksiklerinden bir tanesi de serbest bölgemiz olmayışı.  Allah nasip ederse bu serbest bölgeyi de Kahramanmaraş’a kazandıracağız. Konfeksiyonun Kahramanmaraş’ta gelişmesi için çalışacağız.  İnşallah gelecekte Türkoğlu lojistikte büyük bir merkez haline gelecek.  İnşallah bu tesisleri bu yatırımları Kahramanmaraş’a Türkoğlu’na kazandırdığımız zaman gelecekte 2023 Türkiye’sinde çok farklı  Türkoğlu göreceğiz. Kahramanmaraş büyükşehir oldu ilçeleri ile bütünleşti Kahramanmaraş’ı tek düşünmeyeceğiz ilçeleri ile birlikte düşüneceğiz. İnşallah ak partiye hep destek veririz. Sizin verdiğiniz destekle AK Parti hep ayakta kalacaktır ve 400 milletvekili sayısına ulaşmak için çok çalışmamız gerekiyor. Hep beraber daha farklı bir Türkiye daha farklı bir Kahramanmaraş görmek için desteklerinizi esirgemeyin.

Arıkan konuşmasının ardından Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un makamına geçerek Başkan Okumuş’la bir süre sohbet etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi