MADO da ANAP ‘ın o döne il başkanı Mustafa Nazan Öncül, İlçe Başkanı Akif Çaylıoğlu ve ekip arkadaşları ile Pazar günü sabah kahvaltısında bir araya gelen eski Devlet bakanı Ali Doğan, gazetecilerin sorularını cevapladı..

Ali Doğan’ın ufkunda Siyaset var mı sorusuna Ali Doğan: “ 10 yıl Kahramanmaraş’ta siyaset yaptım, 10 yılda ülker de görev yaptım, 20 yıl işimden uzak kaldım, 37 yıl önce kurduğum müteaviz sigorta şirketimde çalışmak zorundayım, benim bir şeyim yok, bizim zamanımızda siyaset yapmak öyle kolay değildi.. 10 yılda 5 ev sattım ve harcadım, emekli maaşı ile geçinecek durumda değilim çalışmak zorundayım,” dedi.

ANAP kapandığını ancak Kahramanmaraş’ta Ali Doğan sevgisinin bitmediğin o günkü ekip her zaman yanınızda yer alıyor sorusuna Ali Doğan: “ Bizim yüreğimiz yüzümüzde, böyle geldik böyle gidiyoruz, biz insan ayrımı yapmadık, Siyasetçi seçildikten sonra rozetini bırakmalı.. biz bunu yaptık, kişilere değil Kahramanmaraş’a projelerle hizmet ettik, bu ekipde öyle yaptı bugün bu samimiyet böyle oluşuyor..



Allah var il başkanıma , kimseye haber etme, ben Doktor Faruk Atlı ile Mustafa Tekinşen hocamın kızı ile oğlunun düğüne gelip gideceğim dedim, arkadaşlarımız bizi görmezlerse özülüyor ve kırılıyor diye bugün bir araya geldik.. çok dar kapsamlı tuttuk.. diğer ekip arkadaşlarımdan özür diliyorum, bu sevgi muhabbet bundan ” diyerek o günkü ekiple ilgili anılarını anlattı.

Kahramanmaraş’a göletler, Sağlık Ocakları, alt yapı ve üst yapı çalışmasında ANAP büyük hizmet verdiğini belirten Doğan: “ İstanbul da 20 yıl Maraşlılar Derneği Başkanlığını yaptım, Kahramanmaraş’la hiç bağım kopmadı.. sonra 10 yıl siyaset, 10 yıl ülker de çalışırken buraya Süt Fabrikası kurdurdum kardeşlerim burda bağımız devam ediyor..

Kahramanmaraş gelişmiş bir şehir mi ? gelişmekte olan bir şehir mi bunun kraterleri var

Ben söylemiyorum, İstanbul Sanayi Odası rapor yayınlıyor.. Kahramanmaraş 60 sırada, iki üç fabrika kurmakla gelişmişlik olmuyor,

Şehirlerin gelişmişliğini gösteren ölçüler var, Sağlık var simama var, tiyatro var, park var, yeşil alan var, sosyal hayat var, sadece iki fabrika ile gelişmişlik olmuyor..Hukukla, Adaletle, Basın Özgürlüğü ile olur.. gazete – kitap okumakla oluyor..

Sigaraya başladım

Çok uzun uğraşı ve tedavi sonucu sigarayı bırakmıştım..15 Temmuz da evdeydim, tek başıma oturuyordum, Hanımın yiyeni Fransadan aradı Türkiye de darbe oluyormuş dedi..

Televizyonu açtım.. doğru olduğunu gördüm.. uzun süre mücadele ile sigarayı bırakmıştım.. gece saat 03 00 sokak çıkarak bir sigara aldım ve yeniden sigaraya başladım..

Ben tüm darbeleri gördüm..12 Eylül Darbesini en ağır faturasını ödeyenlerden biriydim..

Darbe Başarılı olsa Suriye den beter olurduk.. bizim milletimiz bunu görmesi gerekir.. ancak bazen dozu kaçırıyoruz..

Hükümette – Vatandaşta Dozu kaçırmayalım

Doz diye bir şey var, biz dozu kaçırıyoruz..

Bir kişi ile ziyadesi ile dost olma, yarın düşman olabilirsiniz.. Bir kişi ile ziyadesi ile düşman olma yarın dost olabilirsiniz yüz yüze bakamayacak söz söylemeyiniz..

Dozu kaçırmayalım.. doz çok önemli ancak : suçlularda cezasını çeksin diyorum..

1991 den beri Kahramanmaraş’tan milletvekili adayı oldum, Cemaat bize hiç yardımcı olmadı.. niye olmuyorsunuz demedim, yardım da istemedim.. mesafeli durdum.. Bugün bakıyorum Sayın Cumhurbaşkanını söylediği gibi at izi it izine karıştı.. bunun acilen ayırılıştırılması gerekiyor..



FETÖ okuluna giden herkese soruçturma açarsak, yakında, bakan milletvekili, memur, esnaf kimse kalmayacaktır...

Dozu iyi ayarlayalım..

Türkiye ‘nin diplomatik dile ihtiyacı var..

Kopenak kriterleri, çok önemli.. Türkiye de her şey televizyon kameraları önünde konuşuluyor bu yanlış, uslup yanlış dil yanlış dostu düşmanı ayırt edemiyoruz..

Benimle mezara gidecek çok devlet sırrımız var.. bugün bakıyorum devlette sır diye bir şey kalmadı.. böyle bir devlet düzeni yanlıştır..

Devletin mahrumiyetleri var, bugün biz ölüde ağlamasını bilmez, düğünde oynamasını bilmez kişilerle yürümüyor.. bu yanlıştır..

Ölünün başında ağlayalım, düğünde oynayalım.. Devlet Diplomasi dili olmalı,” diye konuştu..

Editör: Haber Merkezi