Gazetemize yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’ın hak ettiği hizmetleri almasını çok isteyen biri olduğunu söyleyen MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar’ın gündeme ilişkin açıklamaları; “Bu söylediklerim, muhalefet olsun diye değil, Kahramanmaraş’ın gelişmesi, kalkınması. Çevre illere baktığımızda, modern bir şehir havasını solunmasını isteyen bir siyasetçi, bir Maraşlı olarak konuşuyorum. Kahramanmaraş halkının mutluluğunu istiyorum, hak ve hukuklarını aramalarını istiyorum. Bunları düşünüyorum. Kahramanmaraş’ta, son 13 yılda AK Parti iktidarında ve yereldeki AK Parti yönetimindeki kimselerin, büyükşehirle birlikte misyonunu ve vizyonunu öne çıkartacak icraatlarının olmadığını belirtmek istiyorum. Hizmet almış, kalkınmış, halkının refah düzeyi aratmış böyle bir şehir arzu ediyorum ama bununla ilgili hiçbir olumlu adım atılamadı. Kahramanmaraş’ta, yerel seçimlerin üzerinden yaklaşık on sekiz aydan fazla bir zaman geçmiş olmasına rağmen, bugüne kadar yeterli ölçüde bu şehre yansıyan bir şey olmadı. Şehrin havasını değiştirici bir çalışma, bir hizmet olmadı. Özellikle 13 yıldan beri AK Parti iktidarında, bitirilemeyen Göksun-Kahramanmaraş yolu dâhil, genel seçimler öncesinde, büyük bir gövde gösterisi ile açılan Göksun tünelleri ne yazık ki kapalı durumda. Vatandaş büyük sıkıntılar yaşamakta. Ne yazık ki, çok sayıda oy ve milletvekili veren Kahramanmaraş, hak ettiği hizmetleri alamadı. Bunu herkes söylüyor, görüyor. Kaç dönemdir belediye AK Parti iktidarında. Bunlar bizi derinden üzüyor.” dedi, sonra da Kahramanmaraş’ın önem arz eden sorunlarına değinerek, kentin kanayan yaralarını sıralamaya başladı.


TRAFİK ÖNCELİKLİ SORUN, NEDEN ÇÖZÜLEMİYOR? VE KOMŞU ÜNİVERSİTELERLE DAHİ KIYASLANAMAYACAK OLAN KSÜ

Bundan sonra sözü tamamen MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar’a bırakıyoruz. İşte onun söyledikleri; “Şehir içi yoğunluk bıktırıyor. Her nedense bugüne kadar bu meseleye bir çözüm getirilemedi. Kıbrıs Meydanı, arka tarafı, merkez otobüs durağı civarı, Hayat Hastanesi ve Üniversite sokaklarında dahi trafik işkenceden farksız.  Trafik, kentin dört bir yanında sorun ve öncelikli sorun olmaya devam ederken, yereldeki yöneticilerin bu meselede herhangi bir çözüm üretmediklerine şahit oluyoruz. Vatandaş memnun değil.

Diğer önemli sorunlardan biri de, KSÜ’nün maalesef birçok şehirlerdeki üniversiteler göre ve sürekli gelişen büyüyen eğitim kurumlarına rağmen, KSÜ yeterli gelişmeyi gösteremedi. Özellikle en son edindiğim bilgiye göre,  üniversitede 30 bin öğrenci bulunuyor. Birçok fakülteler açılamadı. Çevre illerdeki üniversitelere bakın, bu üniversiteler gibi olamadı.”

KENTİN SORUNLARINI AŞABİLECEK YEREL YÖNETİCİLER

“Özellikle kendi ilçemiz olan Dulkadiroğlu ilçemiz ile ilgili bazı meselelere değinmek istiyorum. Bugün baktığınız zaman, Dulkadiroğlu bölgesi, genel seçimlerden üç ay önce, birçok köylere şantiyeler kuruldu, yollar yapıldı, parkeler döşendi. Bunlar tabi ki vatandaşa hizmet götürülsün, ama vatandaşın oyunun rengini belirlemek için, seçimden iki ay önce değil de, sürekli yapılsın istiyoruz. Seçim bittikten sonra bazı hizmetlerde durmak noktasına geldi. Dulkadiroğlu bölgesi, özellikle birçok mahallelerinde birikmiş yığın yığın sorunlar var. Başlıcalarını anlatmak istersem; İstasyon Mahallemizde, hemen kenarında, kirli suların aktığı, ama hiçbir önlemin alınmadığı bir dere geçiyor. Bu derenin içinde her an orada yaşayan bir çocuk ölümcül bir hadise ile karşılaşabilir. Biz vatandaşımızın, geleceğimiz çocuklarımızın daha güvenli oyun alanlarında olmasını istiyoruz.

Bazı mahallelerimiz köy havasında güya büyükşehir olduk. Büyükşehire yakışır adımlar atılmadı. Yine Dulkadiroğlu bölgemizde birçok mahallelerimizde çok ciddi sorunlar var ki, bunların başında, oradaki gençlerimizi, sosyal ve kültürel anlamda yönlendirebilecek spor kompleksleri yapılamadı. Bitirilmesi gerekirdi. Emniyetten aldığım bilgilere göre, bazı bölgelerde, belediyelerin park alanlarında, genç çocuklarımız bali çekiyor. Belediyeler o park alanlarında, bunları engelleyici önlemler almak zorundalar.”

SURİYELİ MÜLTECİLER BİZİM DİN KARDEŞLERİMİZ

“Evet, onlar bizim din kardeşlerimiz, söyleyecek bir sözümüz yok.  Ama baktığımız zaman, Suriye Çadırı bizim içimizde. Çadırkent’te yaşayan insanlarla ilgili yeterli denetim yapılmıyor. Dışarıda ne iş yaptıkları bilinmiyor. Kulağımıza hiç de hoş olmayan şeyler geliyor. Dilencilik, hırsızlık ve üzülerek söylüyorum fuhuş olaylarından söz ediliyor. Bunları tasvip etmiyoruz.  Yetkililerin önlem almasını istiyoruz. Masum çocukları dahi kullanarak kapı kapı dolaşıp dilencilik yapılması bizi derinden üzüyor.

Yine Dulkadiroğlu bölgemiz, kentsel dönüşüm noktasında, şehir Onikişubat bölgesine sıkışmış durumda. Şehrin Dulkadiroğlu bölgesine doğru genişletilmesi, büyütülmesi, kaldırılması gerekiyor. Ve bu bölgenin köy görünümünden çıkıp büyükşehire yakışır hale getirilmesini bekliyoruz. Kahramanmaraş’ı idare eden yerel yöneticilerden beklentimiz bu.

Biz bunları muhalefet yapmak adına konuşmuyoruz. Kahramanmaraş’ta yaşan insanlarımız kadirşinas ve misafirperverdir, komşuluk hakkını bilir, muhafazakârdır, hayır ve hasenadı bilir. Ki dünyada kendini kurtaran tek şehirdir.”

ÖNCE KAHRAMANMARAŞ, SONRA PARTİMİZ, SONRA DA BİZ…

“Fakat Kahramanmaraş’ta yaşayan insanlar bu yönetilme biçimi hak etmiyorlar. Dolayısıyla  Kahramanmaraşlıların MHP etrafında toparlanarak MHP’nin etrafında birleşerek ve MHP destek vererek kendi haklarının daha iyi savunulması için, bize destek olmaya davet ediyorum. Haliyle biz ve bizim sayın Genel Başkanımız Dr.Devlet Bahçeli önce ülkem, sonra partim demektir. Biz de öyle düşünüyoruz.  Bizim için önce Kahramanmaraş, sonra halkımız, sonra da partimiz diyoruz.”

ECZACIDAN BELEDİYE BAŞKANI OLMAZ DEMİYORUM!

“Bir kenti abad edebilmesi için, seçilmiş belediye başkanının illa ki bir harita mühendisi, inşaat mühendisi, ya da çevre-şehircilik veya şehir planlamacısı olması gerekmiyor. Eczacıdan belediye başkanı olmaz derken, yanlış anlamaya meydan vermemek için söylüyorum, bir insan bir yeri, bir şehri idare ederken, yönetirken, ya kendisinin donanımlı, birikimli, sorunları çözebilecek yetenekte, sorunları aşabilecek ve o sorunlara çözüm bulacak birisi olması gerek, ya da çevresindeki kurmayların, ekibinin (daire başkanlarının, müdürlerinin) danışman ve yardımcılarının üstün yeteneklere haiz olması gerekiyor. Yoksa, işte Gaziantep örnek. Son iki dönemdir belediye başkanları doktor. Ancak güçlü bir ekipleri var, ruhları var. Kahramanmaraş’ta kimse kalmamış gibi, kendi değerlerimizi görmemezden gelip, genel sekreteri Kocaeli’nden getiriyorsunuz. Genel sekreter yardımcısı da dışarıdan. Biz Kahramanmaraşlıların hakkını savunmak zorundayız. Hiç mi bir yetişmiş evladımız yok da, kalmadı da siz tutup en yakınınızda görev alacak isimleri Kocaeli’nden getiriyorsunuz? O kadar Kahramanmaraşlı bürokratımız var, içeride, dışarıda… Yazık ve üzülüyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi