“Önce İnsan, Sonra Medeniyet” Sloganıyla Dulkadiroğlu Belediye Başkan aday adayı olan Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Mehmet Akpınar, bugün AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığında düzenlediği geniş katılım toplantı ile resmi başvurusunu yaptı.

Konuşmasına kendini tanıtarak başlayan Akpınar; “1973 yılında Duraklı mahallesinde doğdum. Çocukluk ve gençlik yıllarım Sakarya Mahallesi ve Aslanbey Mahallesinde geçti. Yani bütün gençlik yıllarım Dulkadiroğlu bölgesinde geçti.

Evliyim 4 çocuk babasıyım.

Kahramanmaraş imam hatip Lisesi’nde yatılı okudum. İmam Hatip olarak atandım. Bununla birlikte Sütçü imam Üniversitesi iktisadi idari bilimler fakültesi İşletme bölümünü bitirdim.  İmam Hatip görevinde iken 28 Şubat’ta bir mağduriyet yaşadım, Ecevit hükümeti zamanın da, 28 Şubat ayazına uğradık. 2 yıl 10 Ay cezaevinde kaldım.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve arkadaşlarının kurduğu Akparti’nin iktidara gelmesi ile Devlet güvenlik mahkemeleri kapatılıp, anayasadaki fikir özgürlüğünün serbestliği ile 2003 yılında yeniden özgürlüğüme kavuştum. Suçsuz olduğumuz anlaşıldı ve tüm haklarım iade edildi.

2003 yılında Vakit Gazetesi bölge koordinatör yardımcılığında bulundum, 2006 yılında Isı Sistemleri üzerine kendi şirketimi kurarak iş hayatına atıldım. Aynı zamanda da 2009 yılında Mali Müşavir olarak belgemi aldım.

2014 yılında Ak Parti saflarında, Belediye meclis üyesi olarak görev aldım ve halen bu görevim devam etmektedir.”

Ayrıca, 2015 yılında İmam Hatip Okulları Platformunun il Koordinatörlüğüne atandım, halen bu görevimi yürütmekteyim. Ensar Vakfı, İnsan Ve Medeniyet Hareketi, Fikir Atölyesi Düşünce Derneği ve Bertiz Spor Kulübü yönetim kurulu üyesiyim” dedi.

Ortak akılla Dulkadiroğlu İlçesini yönetmeye talip olduğunu söyleyen Akpınar, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“ÖNCE İNSAN, SONRA MEDENİYET”

“Bu hizmet yarışında ben de varım dedim. İnşallah Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı olmak için aranızdayım. Allah’ım hakkımızda hayırlısını nasip eylesin.

Biz bu hizmet yarışında “önce insan, sonra medeniyet” sloganıyla yola çıktık, ortak akılla bu şehri yönetmeye talip oldum.

Teşkilatımızın her kademesindeki; gençlik kolları, kadın kolları, ana kademe, Meclis Üyesi, il yönetimi, belediye başkanlarımıza ve milletvekillerimize,  Genel merkezimizdeki değerli abilerime desteklerinden dolayı ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. 

Bütün katılan dostlarıma, akrabalarıma, arkadaşlarıma, ilimiz ve Dulkadiroğlu bölgesinden bizi yalnız bırakmayan,  başvurumuzda yanımızda bulunan ve duaları ile destek olan bütün insanlarımıza ve Hassaten özellikle de basın mensuplarımıza ve AK Parti Dulkadiroğlu ilçe teşkilatına teşekkürlerimi sunuyorum.

Teşkilatlarımızda görev almış, ahirete irtihal eden kardeşlerimizi de rahmetle anıyorum.”

Akpınar, konuşmasının ardında başvuru dosyasını İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu’na teslim etti.

İlçe Başkanı Avşaroğlu, Akpınar’ın yıllardır partide görev yaptığını, bunun bir bayrak yarışı olduğunu ifade ederek hayırlı olsun temennilerinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi