Yayınladığı basın bildirisinde, Fırat Kalkanı ve Kuzey Irak bölgesinde opresyonlara değinen MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, idam konusuna da değinerek, şu açıklamalarda bulundu:

“Yüce Türk Milleti; 

Ülkenin bölünmez bütünlüğü,

Milli ve Manevi değerlerimiz söz konusu olduğunda Orta Asyadan ayrılıp Türk Yurdu Anadolu’nun fethine, Osmanlı İmparatorluğundan günümüze kadar yapılan fedakârlıklar anlatılmaz anlatılamaz.

Geçmişten bu güne MHP şahsi çıkar ve menfaat gözetmeksizin, söz konusu Vatan olduğunda, can almaktan ve can vermekten çekinmeyen kadrolara sahiptir. Bundan sonrada böyle olacaktır. Devletimiz 1900’lü yıllarda olduğu gibi içerden ve dışardan kuşatma altındadır. Adını sayamayacağımız kadar içerde Vatan haini, dışarda ellerini ovuşturan dış düşmanlarımız vardır.

Tıpkı geçmişte olduğu gibi Devlet yönetimi içerisine sirayet ederek erkler içerisinde yer bulmuş BÖLÜCÜ-YIKICI-CASUS ve HAİN lerin yanında Dini hassasiyetlerimizi de kullanarak yuvalanmış hainler, Devlet ve Millet yararına alınması gereken kararlarda idarecilerimizi ve Devlet büyüklerimizi ALDATMIŞ daha da ileri giderek dışardan ve içerden almış oldukları destek ile darbe yapmaya kalkmışlardır.

MHP işte bu ahval ve şerait içinde Ülke menfaatleri doğrultusunda inisiyatif almaktan çekinmemiştir. Bozuk ve arızalı bir saat günde 2 defa doğruyu gösterir. Biz saatin bozuk ve arızalı taraflarına değil doğru olan zaman dilimine bakıyoruz. Arızanın giderilmesi hususunda düşüncelerimizi ve yol göstermeye devam edeceğiz. Saatin neden arıza yaptığı konusunda ise rezervlerimiz saklıdır.

Sayın Basın mensupları; MHP Ülke menfaatleri konusunda her türlü sorumluluğu almaya hazırdır.

Hükümetin geç kalınmakla birlikte Fırat Kalkanı ve Kuzey Irak bölgesindeki Operasyonlarını destekliyoruz. Daha önce söylediğimiz gibi doğrudur ve yerindedir. Suriye de PKK-PYD nin kantonları birleştirmesine, adı ne olursa olsun bir yapı oluşturmasına asla müsaade edilmemelidir. Aynı şekilde Kuzey Irak bölgesi Musul-Kerkük ve Başika bizim için değerlidir önemlidir. PKK nın Sincar bölgesinde  Kandil benzeri üs kurması kabul edilemez, en sert şekilde müdahale edilmelidir.

Sırtını PKK-PYD gibi terör örgütlerine dayadığını açıklayan, Belediye imkanlarıyla örgüte yardım ve yataklık yapan HDP kadrolarına yapılan operasyon ve gözaltılar yerindedir. Her vatandaşımız gibi Adalete hesap vermeleri sağlanmalıdır. Ancak Çözüm süreci denilerek Dolmabahçe görüşmesi, Diyarbakır 21 Mart Nevruzunda okunan bildiriler, Habur da yaşananlar unutulmamalı bu hatalara tekrar düşülmemelidir.

Özellikle 15 Temmuz sonrası AKP iktidarının İdam konusunu gündeme taşımasını manidar buluyoruz. PKK lı caniler Asker-Polis ve masum vatandaşlarımızı şehit ettikleri bir ortam ve zamanda İdam AKP tarafından neden kaldırılmıştır öncelikle açık yüreklilikle anlatılmalıdır. MHP nin İdam konusundaki tavrı ve düşüncesi bellidir. Meclise geldiğinde istisnasız destek verileceği Sayın Genel Başkanımız tarafından defalarca dile getirilmiştir. Algıya yönelik tartışma yapılmasını doğru bulmuyoruz. Net ve açık olunmalı İdamın yasalaşması isteniyorsa yarın meclise getirilmelidir. MHP İdamın yasalaşması için açık desteğini açıklamıştır. 

 

Devlet Geleneğimiz de Yönetim içerisinde PARALEL-KÖŞELİ-YUVARLAK-DİKDÖRTGEN tipi yapılanmalara yer yoktur, olması kabul edilemez. Devlet kadrolarını ve özellikle Siyasi İktidarı Ahtapot gibi saran Paralel bir İhanet çetesinin olduğu acı bir tecrübe ile anlaşılmıştır.

MHP yıllardır bu yapının sinsi, hain ve güvenilmez olduğunu en yüksek perdeden dile getirmiştir. Çok Sayın AKP sözcü ve yetkililerinin MHP ve Ülkücü kadrolar için neler söylediklerini şuanda ahlaki bulmuyorum. Ancak darbe yapacak kadar alçalan, Milletinin üzerine kurşun ve bomba yağdıran, Gazi Meclisi bombalayan hain terör örgütü FETÖ/PDY  nin TERÖR ÖRGÜTÜ olduğunun görülmesi anlamlıdır kıymetlidir.

Bu yapıdan Ülkemiz çok zarar görmüştür görmeye de devam etmektedir. Daha önce yada 15 yıllık ‘’beraber yüründüğü bu yollarda’’ FETÖ tarafından yerleştirilen kadrolar sökülüp atılmalıdır. AKP nin bu yöndeki çabasını yeterli görmüyoruz. AKP nin korkmasına ve çekinmesine gerek yoktur, MHP bu konuda desteğini açıklamıştır. Darbe öncesi ve sonrası  FETÖ nün siyasi kadroları ayıklanmalıdır. Özellikle başarısız darbe girişiminden sonra güçten yana tavır alarak bizi de kandırdılar demeleri inandırıcı değildir. Görüşü ne olursa olsun Kripto olarak tüm siyasi kadrolar içerisinde oldukları bilinmelidir.

MHP zamanında ısrarla dile getirdiği, tüm yapılan uyarılara kulak tıkandığı ancak; özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında MHP kadrolarının her konuda olduğu gibi bu konuda haklılığı acı da olsa görülmüştür.

Yüce Türk Milleti başta genel Başkanımız Devlet BAHÇELİ olmak üzere tüm Ülkücü kadrolara şükranlarını belirtmişlerdir.

Bilinesini isteriz ki;

Ülkücüler var olduğu müddetçe ihanet içerisinde olanlar rahat uyuyamayacaklardır.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!” 

Editör: Haber Merkezi