Akpınar konuşmasında şunları söyledi; Ülfet Vakfı Başkanı Abdullah Taylan hocamızı ziyaret etmek istedik ama rahatsızlığı dolayısıyla Vakıf yönetimi ve Av. Abdurrahim Taylan’la görüştük. Hocamıza geçmiş olsun acil şifalar dilerim. Görüşmemizde kendimizi anlatma fırsatımız oldu. ‘ÖNCE İNSAN, SONRA MEDENİYET’ sloganı ile yola çıktık” dedi.

BELEDİYE BENİMLE PROJESİ

Akpınar; ‘BELEDİYEM BENİMLE’ projesi ile Dulkadiroğlu’nda farklı bir yönetim sistemine gidecek. Dulkadiroğlu ilçemizde planlı gelişim dönemini başlatacağız. Tüm sosyal ve ekonomik planları gözden geçirip güncelleyeceğiz. Artık her uygulama planlı olacak. Dulkadiroğlu İlçemizin suyunu, doğasını, kültürünü ve tarihi dokusunu en iyi şekilde koruyacağız ve gelecek nesillere aktaracağız.

Dulkadiroğlu’muzun kimliğini hep birlikte koruyacağız. Bizim en büyük hedeflerimizden bir tanesi GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ yapmaktır. Yol her zaman yapılabilir, konutlar her zaman yapılabilir ancak gönüller her zaman yapılamaz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da gönül seferberliği diyerek seçimi tanımladı. Bu yüzden AK Parti Genel Merkezinden yapılan uyarıda vaat belediyeciliği yapmayın deniliyor. Şu anda yapmadığımı, gelecekte yapacak olduğum konuda iddialı davranmak bize yakışmıyor. Ama yapmayı planladığımız birçok işimiz var. Gönül seferberliğine uygun olarak tabi ki bazı projelerimiz var” dedi.

DANIŞMA KURULU KURULACAK

Akpınar, “Öncelikli olarak vatandaşlarımızın belediyemize fikir katkısında bulunacağı bir DANIŞMA KURULU kurulacak. Böylece ortak katılım gerçekleşmiş olacak. Ortak aklı kullanarak ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla gitmeyeceğiz. ‘ÖNCE İNSAN SONRA MEDENİYET’ sloganı ile yola çıktım. İlk projemiz bu olacak. İlçemizi vatandaşlarımız ile birlikte yönettiğimizde yanılmayacağımıza inanıyorum. Bu şekilde hedeflerimize daha rahat ulaşırız. Böylece başkan ve halk iç içe olur. Durum böyle olunca daha doğru kararlara imza atacağımıza inanıyorum.” dedi.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ

Akpınar; “Cami mahallenin kalbi sloganıyla başlıyoruz. Camide ki imam, okuldaki müdür ve mahalledeki muhtar iş birliği içerisinde üçlü dayanışmayla psikolojik, ekonomik ve sosyal dayanışmayı gerçekleştirmek için, aynî yardımları dağıtırken bu üçlüyle birlikte belirlenip dağıtılacaktır. Okul müdürünün belirlediği muhtaç öğrencileri tespit ederek imam ve muhtarında iş birliğiyle bu yardımları dağıtmayı ve psikolojik yardımları önemsiyoruz. Diyanet işleri başkanlığıyla, milli eğitim müdürlüğüyle aynı zamanda da büyükşehir belediyemizle ortak bir şekilde yürütülmesi gereken bir proje. Gönül belediyeciliği seferberliğinin bir parçasıdır” dedi.

BAŞKAN ARAMIZDA

Akpınar; “ Her hafta icracı müdürlerimizle birlikte sorunlar yerinde tespit edilip mahalleliyle buluşulacak. İlçenin ihtiyaçları vatandaşlarımızın istekleriyle şekillenecek ve hayat bulacak. Her hafta başkan ve icracı müdürler ile birlikte bir mahallemize giderek halkımızdan sorun, talep ve önerilerini dinleyeceğiz ve bu şekilde de projeler halkın istekleriyle hayat bulacak. Bunlarla birlikte henüz açıklamadığımız birçok projemiz mevcut. Vaatten ziyade birlikte yönetim, ortak akılla yönetim irade ve erdem bizde olduğu sürece ilçelerimiz akil ve sağduyulu insanlarıyla çalıştığımız müddetçe başaracağımıza inanıyorum” dedi.

Ülfet Vakfı hocalarından Av. Abdurrahim Taylan ise şunları söyledi; “Mehmet Akpınar kardeşimizi tanıyor ve güveniyoruz bu söylediklerini yapacaktır. Şehirlerin imarı sadece yapılar ile değil maneviyat ile de olması gerektiğini, Mehmet Akpınar kardeşimizde, birçok STK’larda beraber hizmetler yaptığımızdan tanımaktayız, bu gönüllere gireceğini müsaade ediyor, kendisini çıkmış olduğu bu yolda şimdiden tebrik ediyoruz başarılar dileriz.

Kahramanmaraş’ın Ruhu olan bir şehir olduğu, Üstadımızın ifadesiyle sadece şiirin değil şuurunda başkenti bir şehir olması nedeniyle inşa ve ihya şuurlu bir yönetim anlayışının olması gerektiğini ifade etti.

Güzellerin yarıştığı bu seçim atmosferinin adaylar ve şehrimiz adına en hayırlı bir neticeyle şekillenmesini rabbimizden niyaz ediyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi