AK Parti Dulkadiroğlu Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Akpınar, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Özgür Haber Gazetesine ziyarette bulunan Akpınar, aday gösterilip seçilirse, nasıl bir belediyecilik sergileyeceğini ve projelerini anlattı.

Özgür Haber Gazetesi Sahibesi Neşe Yıldızhan ve Medya Gazetesi Sahibi Halil Hınaz’la da fikir alışverişinde bulunan Akpınar, yerel basının şehrin gelişmesi adına rolünün büyük olduğuna seçildiği takdirde sürekli istişare içerisinde olacağını söyledi.

Akpınar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu ‘Gönül Belediyeciliği’ seferberliğinin önemine vurgu yaparak, halkıyla iç içe olmayan bir belediye başkanının yerinde hizmet sunamayacağını ve başarılı olamayacağını söyledi.  

Akpınar, konuşmasının devamında; “Bizim önce gönülleri sonra oyları gerekiyor. Onun için gönül belediyeciliği kavramını tam olarak ben kişiselleştirdim. İlk yapacağım icraatta danışarak, istişare ederek hizmet sunacağım.

Eşit ve adaletle davranmak istiyorum. Bunun için de bir danışma kurulu oluşturmak istiyorum. Bu danışma kurulunda, şehrimizi en iyi tanıyan basın mensuplarını temsilen, esnaflarımızı temsilen, iş adamları, teknik adamları, mütefekilleri birer tane adaletine güvendiğimiz, sağduyulu, toplumda da karşılığı olan danışmanlarla çalışmak istiyorum.

Her zaman halkın içinde olacağım, makam belediyeciliği yapmayacağım” dedi.

Birkaç projesinden de bahseden Akpınar, Dulkadiroğlu’nda önceliğin kentsel dönüşüm olduğunu belirterek; “Öncelikle ilçemizin problemlerini, çözümlerini ve ihtiyaçlarını çok iyi bilmekteyim. Bu yönde projelerim var. Şu an aday adayıyım, aday gösterilirsem elbette kamuoyuna bütün projelerimi açıklayacağım. Ancak bir kaçından bahsetmek isterim.

Namık Kemal Mahallesi’nin sit alanı ilan edilmesiyle orda yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyeti büyük. Öncelikle bu sorunu çözmek içim ilgili bakanlık ve kurumlarla bu sorunu çözeceğiz. Kentsel dönüşümde vatandaşlarımızı mağdur etmeden tarihi dokuyu da koruyarak acil adımların atılması gerektiğine inanıyoruz.

Osmanlı şehir modelini de gücümüz nispetince uygulamaya çalışacağız. Merkezinde mescit bulunan, ahlakın şehre doğru aktığı, etrafında çarşıların, alışveriş merkezlerinin oluştuğu meskenlerin oluştuğu bir Dulkadiroğlu kent meydanı projem var. İnsanların kendilerini ifade edeceği, dinlenebileceği yeşil alanlar,  sanat etkinliklerinin düzenleyebileceği mekanlar kurmak istiyoruz.

Bugün birçok Avrupa ülkesinde ben Avrupa Başkentlerini gezdim hepsinin bir kent meydanı var sanat etkinliklerini düzenleyebildiği, insanların buluştuğu, kaynaştığı ve mutlu olduğu, kahve içtiği örnek dinlenebildiği mekanlar. İnşallah bu tecrübelerimizi de şehrimize kazandırmak istiyoruz.

Kentsel dönüşümle birlikte tarihi dokuyu koruyarak mahallelerimizi yapılandırdığımız zaman yeni imar planlanıyla, bir de geniş bir çarşı Pazar da diyebiliriz. Yöresel, organik ürünlerin satılacağı, örnek veriyorum Bertiz’in üzümünü ve cevizini değerlendirebileceğimiz veya Küçük Nacar’ın domatesini değerlendirebileceğimiz doğal ürünler pazarı kurmak istiyorum geniş bir mekan dinlenme yerleri olan, oyun parkları, camisi, cafesi, restaurantı olan, rahatlıkla insanların bekleyebileceği gezebileceği, alışverişini doğal yapabileceği nezih mekanlar oluşturmak istiyorum.

Doğal ürünler pazarı ile hem üreticilerimizin ürünleri değerlendirilecek hem de milletimizin hizmetine sürekli ve sabit doğal ürünler sunulmuş olacak. Onikişubat’ı Dulkadiroğlu’na taşımak istiyorum” dedi.  

Akpınar, önce gönülleri kazanacağını yineleyerek: “Durmaya, dinlenmeye hakkımız yok, çünkü zamanımız yok” sloganıyla sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi