Caddenin bir bölümü trafiğe kapatılarak, Dulkadiroğlu ilçe binasının açılış töreni önce mehteran ve halkoyunları ekibinin gösterisiyle başladı. Ardından Kuran-I Kerim okundu ve akabinde saygı duruşu, İstiklal Marşı ile devam eden açılışa partili partisiz vatandaşların ilgisi de büyük oldu.

Açılış konuşmasını yapan Dulkadiroğlu İlçe Başkan Mustafa Akpınar, PKK’lı teröristlerce, Diyarbakır Lice’de 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’nın bahçe duvarlarını aşarak direkte asılı olan Şanlı Türk Bayrağımızı indirildiğini ifade etti, maalesef barış süreci yutturmacaları ile azılı terör örgütü PKK’yı iyice cesaretlendiren AKP hükümeti, çocuk katili Abdullah Öcalan ile adeta bir işbirliği içinde ülkeyi bölünme noktasına getirdiklerini iddia etti.

Başkan Akpınar, “Güneydoğu’da PKK’lı Teröristler bir taraftan yapılmakta olan Karakollara saldırırken, diğer yandan da Askerimize kurşun sıkmakta, yolları keserek İl ve İlçelerin yollarını kapatmakta, çocukları dağa kaçırarak yeni Teröristler oluşturma çalışmalarını devam ettirmektedirler. Olaylar sadece o bölgede kalmayıp başta İstanbul olmak üzere neredeyse tüm illerimizde olaylar çıkartmakta, üniversiteleri de karıştırarak sürekli kaos ortamı yaratarak bölünme sürecini hızlandırmaktadır.” dedi.


BARIŞ DEĞİL, BÖLÜNME SÜRECİ

AKP Hükümeti’nin barış süreci diye ortaya attığı meselenin adeta bir bölünme süreci’ne dönüştüğünü kaydeden Akpınar, hükümetin ortaya sürdüğü barış sürecinin savunuculuğu yapan sözde ‘akil adamlar’dan ise çıt çıkmadığının altını çizdi; “Bütün bunlar olurken AKP Hükümeti ve Başbakan Erdoğan olaylara seyirci kalmakta; kendilerini bölücübaşı Öcalan’ın insafına bırakan bir görüntü çizmektedirler. Yıllar önce Kıbrıs’ta buna benzer bir olay gerçekleştiğinde Şanlı Türk Bayrağımızı gönderden indirmek isteyen Rum teröristi vurarak düşüren irade, maalesef bu gün ortadan kalkmış, Türkiye’nin bir bölgesi adeta teröristlere teslim edilmiştir” diye konuştu.

Akpınar daha sonra, sınır komşumuz ülkelerdeki ölümlere değindi, hükümeti başarısızlıkla itham etti, IŞİD’in katliamını kınadığını yineledi, hükümetin Irak ve Suriye’den kaçan Türkmenlere sahip çıkmadığını iddia etti.

MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı ise, cumhurbaşkanlığı çatı adayı için desteklerinin süreceğini belirtti, AK Parti iktidarını başarısız olmakla suçladı.











Editör: Haber Merkezi