Kahramanmaraş Gençlik Hareketi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Tahir Keçe ve dernek üyeleriyle sohbet eden Akgemci ve Temizkan, fikir alışverişinde bulundular.

TEMİZKAN’DAN STK’LARA BİNA SÖZÜ

Temizkan, Yaptığı konuşmasında; kendisinin de yıllarca Ziraat Mühendisleri Odasında başkanlık görevini yürüttüğünü hatırlatarak, STK’ların yaşadığı sorunları, sıkıntıları, neler yapılması gerektiğini çok iyi bildiğini söyledi.

Seçildiğinde hedefinin STK’lar için ortak kullanım alanları oluşturmayı planladığını ifade eden Temizkan; “İçerisinde konferans salonları bulunan, toplantıların, sosyal etkinliklerin gerçekleştirilebileceği, tam donanımlı bir STK Merkezini ilçemiz sınırları içerisine yapmayı hedefliyorum. Bu benim içimde bir uhde, inşallah seçildiğimde gerçekleştireceğim” dedi.

AKGEMCİ; STK’LAR AYAKTA KALMALI

Prof. Dr. Akgemci ise yaptığı konuşmasında, STK’ların önemine değinerek, gelişmiş ülkelerde yerel yönetimlerin STK’ları desteklediğini, bizim ülkemizde STK’lara sahip çıkılmadığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Dernekler, odalar, bir örgütlenmedir. Belli bir kitlenin oluşturduğu büyük güçtür. Bir kentin gelişmesinde STK’ların önemi tartışılmaz.

Ancak bizim şehrimizde bakıyoruz, hala yer sorunları var, daha da acısı bazıları elektrik, su, telefon faturalarını yatıramıyorlar. Gelişmiş ülkelerde yerel yönetimler STK’ların ayakta kalması için destek sağlıyorlar. Olması gereken de bu.

İnşallah biz seçildiğimizde bu sorunları gidereceğiz. Yusuf Başkanımda tam donanımlı bir merkez sözü verdi. Bende kendisinin sözünün arkasındayım.

Her zaman söylüyorum, şehrimizin en zayıf yanı iş dünyası ile bürokrasi ile STK’larla bir araya gelinip ortak hareket edilememesi. Biz bunu yapacağız. Kentimizde bulunan bütün dinamiklerle bir araya gelip hep birlikte çalışacağız. Herkes fikrini ortaya koyacak. Yoksa başarı elde edilemez” dedi.

Dernek Başkanı Tahir Keçe, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek, özellikle madde bağımlısı gençlerin sayısının arttığına ve buna çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.



AKGEMCİ; SAĞLIKLI GENÇLİK, SAĞLAM BİR GELECEKTİR

En önemli konunun gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasının altını çizen Akgemci; “Kuracağımız merkezlerle gençlerimizi yetenekleri doğrultusunda hayata hazırlayacağız. Sağlam gençlik, sağlıklı bir gelecek, sağlık bir şehir demektir.

Diğer yandan, madde bağımlısı ve sokak çocuklarımızla ilgili ise; ilgili dernek ve birimlerle yapacağımız koordineli çalışmalar neticesinde tedavileri yaptırılarak topluma kazandıracağız. Bu bir kanayan yaradır. Yara tedavi edilmezse kangrene dönüşür, kesilmek zorunda kalınır” dedi.

Akgemci ve Temizkan’a ziyaretlerinde Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcı Saadet Yangın Yıldız ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti. 







Editör: Haber Merkezi