Prof. Dr. Tahir Akgemci, parti il binasında düzenlediği toplantı ile aday adaylığını açıkladı.

Akgemci. yaptığı açıklamasında, altını çizerek, parti teşkilatıyla el birliği içinde seçim çalışmalarını yürüteceklerini söyledi.

Ülkenin ciddi bir dönemden geçtiğini belirten Akgemci, bu anlamda Türkiye ile ilgili ciddi endişeleri olduğunu, ciddi bir oyun oynandığını bu oyunda yer almak istediklerini söyledi.

Kahramanmaraş’ta geçen yıllara rağmen hiçbir değişiklik olmadığını savunan Akgemci, şehrin yeni hizmetler kazanmak yerine her gün sahip olduklarını da kaybettiğini ileri sürdü.

MHP’den Kahramanmaraş Milletvekili aday adayı olan Tahir Akgemci yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Aday adayı olmak bir iddia işidir, hele hele muhalefet partisinden aday adayı olmak ciddi bir sorumluluk ve bir özgüven işidir. İnşallah bu dönemde yeni seçilen il yönetimimizle beraber, il başkanlığının önderliğinde çok programlı, kapsamlı çalışmalar yapmak suretiyle Kahramanmaraş’ı hak ettiği yerde, Türkiye’nin, partimizin de çok şey beklediği Kahramanmaraş’ımızı hak ettiği yerde, en iyi temsil noktasında ve çok örnek bir seçim çalışmasıyla tamamlayacağına olan inancımı da belirtmek istiyorum.”

Ülkeyle ilgili kaygıları olduğunu ifade eden Akgemci, Türkiye’de bir oyun oynandığını ve kendilerinin de bu oyunda yer almak istediklerini belirterek şu şekilde konuştu: “Bu camianın en büyük derdi Türkiye, çok ciddi bir aşamadan geçiyor. Bizim Türkiye ile ilgili endişelerimiz var. Türkiye’de çok ciddi bir oyun oynanmaktadır, biz bu oyunda yer alacağız. Ülkenin kaderini kimseye teslim etmek niyetinde değiliz. İşte onun için bizi burada aday yapan, aday olmamıza zemin teşkil eden de bizim Türkiye ile ilgili, gelecekle ilgili kaygılarımızdır. Bizim Türkiye ile ilgili bu endişelerimizin yanında aslında, sosyal meselelerle ilgili, Türkiye’nin sosyal bunalımlarıyla da ilgili, esnafından tutun toplumun diğer kesimleriyle de çok yakından, her derdine, sayın genel başkanımızın ifadesiyle söylüyorum, söyleyecek sözümüz var, MHP’nin. Bu seçimlerde hem güvenlikle ilgili, Türkiye’nin geleceğiyle ilgili bu endişeleri dile getireceğiz. Hiç kimseyle sürtüşmeden doğrudan halkımızın anlayacağı şekilde, bir de sosyal problemlere nasıl çözüm getireceğiz, neler yapacağız bunları da sizlere anlatacağız.”

Geçen yerel seçimlerde aldıkları oyu arttırmak istediklerini ifade eden Akgemci şunları konuştu: “Kahramanmaraş’ta yakın bir zaman içinde yapılan seçimde aslında MHP, altını tekrar çiziyorum, aslında her eve girdi. 3 kişiden 1 kişinin oyunu aldı. Biz bunu, kim aday olursa, çok daha ileri arttırarak her evden 2’ye çıkarmak suretiyle Kahramanmaraş’ı Türkiye’deki eski özlenen konumuna getirmek istiyoruz.”            

Kahramanmaraş ile ilgili konuşan aday adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci şunları söyledi: “Maraş’ta aslında değişen bir şey yok, ben şunu gördüm, Kahramanmaraş’ta her halde mevcudu korursa daha iyi. Çünkü her gün bir şey kaybediyor, bırakın kazanmayı. İşte stat varmış stat da gitmiş. İşte bir tren meselesi gündeme getirmiştik, hızlı tren kaçtı gitti, yani bir daha döner mi bilmem? Sanmıyorum böyle bir ufuk, böyle bir yönetim olduğu sürece böyle de bir şey yok, olmayacak. Kahramanmaraş’ta 10 yıl önce, şimdi, 1 yıl önce ne konuşuluyorsa aynı şeyler konuşuluyor. En azından mevcudu korusak yeter. Kahramanmaraş’ın ulaşımından tutun günlük sosyal hayatına kadar eğitimiyle ilgili çok sorunlarımız var. Kahramanmaraş Türkiye’den kopuk, sosyal olarak, eğitim olarak. Biz bunu hep beraber değerlendireceğiz bütünleştirmek istiyoruz. Böyle bir heyecanımız var, bu heyecana ortak olmanızı istiyoruz, bizi oyuna dahil etmenizi istiyoruz.”

Toplantıya, MHP İl Başkanı Süleyman Öner ve İl Başkan Yardımcısı Ahmet Özkömeç’in de katıldığı toplantıya, 24. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ejder Oruç, Kadın Kolları Başkanı Halide Akben ve partililer katıldı. 

Editör: Haber Merkezi