Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi İnşaat Kontrolörü Zeki Türksayar, aralarında daha önceki seçimlerde Ak Parti’ye destek veren vatandaşların da bulunduğu Paşa Düğün Salonu’nda düzenlediği yaklaşık 500 kişilik toplantı ile Prof. Dr. Tahir Akgemci’ye desteklerini bildirdiler.

Programın açılış konuşmasını yapan Zeki Türksayar; “Kazanan, kişiler değil, şehrimiz olsun. Kahramanmaraş’ımız Prof. Dr. Tahir Akgemci ile bir fırsat yakaladı. Bizlerde kendisine destek olarak şehrimizin hizmete kavuşmasını istiyoruz” dedi.

“Adam gibi adam, Kahramanmaraş’ın umudu” söylemleri ile kürsüye çağrılan Prof. Akgemci, bu söylemlere layık olmak için yılmadan çalışacağını söyledi ve toplantıyı tertipleyen Zeki Türksayar’a teşekkür etti.


Yüz ağartan yüz projesinden bahseden Akgemci, projelerin halkın ihtiyaçları doğrultusunda hazırlandığını ifade ederek şunları söyledi:

“Bir şehrin gelişmesi için gökdelen hazırlamak veya şehrin ortasından nehir geçirmek proje değildir. Önemli olan şehirde yaşayan insanların hayatını kolaylaştırmak için neye ihtiyaç varsa o yönde projeler hazırlamaktır.


Bu şehirde herkeste ortak bir kanaat var. Kahramanmaraş hak ettiği yerde değil.

Yönetim ile şehirde yaşayanların aynı düşünmesi, aynı açıdan bakabilmesi çok önemli.

Bu şehirde bu yapılamamış. Belediye yapılması gereken bütün hizmetleri yaptım diyor. Vatandaş ise bu şehre hiçbir hizmet gelmedi diyor. Demek ki; vatandaşların isteği farklı, bakış açısı farklı.

Yönetim ile vatandaş arasında uçurum var.

Biz halkın istediği bir Kahramanmaraş’ı hep birlikte inşaa edeceğiz.”

Her şeyden önce Kahramanmaraş’ın mevcut durumunu tespit ettiğini, eylem planı hazırladığını söyleyen Akgemci; “Eylem planımız tüm Kahramanmaraş’ı kapsıyor. Çünkü artık büyükşehir olduk. Eğitim, sağlık, kültür, turizm, tarım, sanayi vs. her alanda gelişmek büyük adımlar atacağız.

Hazırladığımız kısa, orta ve uzun vadeli olmak üzere 3 aşamalı eylem planımızla Kahramanmaraş’ımızı 5 yılda, araştırılan, sorulan bir marka şehir yapacağız.

Kısa vadede; günlük yaşantımızı etkileyen mevcut sorunları çözeceğiz, orta vadede bu uygulamalarımızı kalıcı hale getireceğiz. Uzun vade de ise mevcut sorunları çözülmüş gelişmeye müsait Marka Şehri oluşturacağız” dedi.


HASTA KONUKEVİ

Projelerinin bir kısmından da bahseden Akgemci; “Necip Fazıl Şheri Hastanesi ve Tıp Fakültesi Hastaneleri yanına birer hasta konuk evi yapacağız. Bu büyük bir ihtiyaç uzaktan gelip, burada kalacak yakını olmayan hasta yakınları bu hasta konukevlerinde kalacaklar.

MAHALLE KONAKLARI

Herkesin ihtiyacına hitap edecek bir yapı. Genç kızların, erkelerimizin etüt çalışmalarını yapabileceği, hanım kardeşlerimizin dini vecibelerini yerine getirebileceği, yaşlılarımızın akranlarıyla sohbet edebileceği ve en önemlisi evinde engellisi olan vatandaşlarımızın buraya engellisini bırakıp kendine zaman ayırmasını sağlayacağız.

Eski mahallerimizi tarihi dokusuyla modernize ederek eski canlılıklarını kazandıracağız.

SORUNSUZ ULAŞIM

Trafik sorunu tamamen çözülecek. Trafik Komisyon Kurulu ile trafik nasıl rahatlayacaksa o şekilde hizmet verilecek.

SU SORUNU ÇÖZÜLECEK

Fatura bedeli ile sarfiyat bedeli arasında çok büyük fark var. Herkes bundan şikâyetçi. Vatandaşın bu yükünü alacağız. Bu geliri yapacağımız yatırımlarla sağlayacağız. Vatandaşımızda rahatlayacak.

KONUT SORUNU

Konut sorununu için ayrı plan oluşturduk. Fabrikalarda asgari ücretle çalışanlara sanayicilerimizle iş birliği yaparak ucuz ve modern konutlar üreteceğiz.

Arsa sorunumuz var. Eski mahallelerimizi restorasyon yaparak, daha cazip ve daha modern hale getirerek çözeceğiz.

Sanayi arsası sorunu çözeceğiz ve kentimizi kendi markasını kenti üreten, sanayi üssü haline getireceğiz” diye konuştu.



İŞBİRLİĞİ KOORDİNASYON KURULU

Kahramanmaraş’ın en zayıf noktasının koordinasyon eksikliği olduğunun altını çizen Akgemci; “Kalkınma işbirliği koordinasyon kurulu kuracağız. Bütün ilçelerimiz de buna dahil edilecek.  Kurumlar arasında işbirliği sağlanacak. Bu şekilde kaynaklarımız daha doğru ve akılcı kullanılır. Ve çok hızlı yol alırız. Arzu ettiğimiz aranılan sorulan marka şehri ancak böyle oluştururuz” dedi.

Akgemci; “Bu şehirde herkesin umudu yok olmuş. Kahramanmaraş’tan bir şey olmaz düşüncesi oluşmuş. Güzelim memleketimiz tüm zenginlikleriyle karanlıkta kalmış. Biz umudu aşılayacağız. Bu şehir nasıl marka şehir olurmuş herkes görecek” dedi.

Konuşması ayakta alkışlanan Akgemci; “Bizler hepimiz gönül birliği yaptık, yol arkadaşlığı yapıyoruz. İnşallah 30 Mart’ta hep birlikte hedefimize ulaşacağız” diyerek sözlerini noktaladı.


Yapılan toplantıya, Onikişubat İlçe Belediye Başkan Adayı Yusuf Temizkan, Dulkadioğlu İlçe Belediye Başkan Adayı Av. Neslihan Koca Nergiz, Belediye Meclis Üyesi Adayları, Kadın Kolları Başkanı Halide Akben, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Saadet Yangın Yıldız, 24. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ejder Oruç’ta katıldı.



























 

 

 

 

 

 

 

 

  

Editör: Haber Merkezi