Kahramanmaraş Din Görevlileri ve gönüllüleri derneği ile Din Bir Sen e bağlı yaklaşık 50 kişilik bir grup, Ak Parti İl Başkanlığın da Milletvekillerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Kahramanmaraş’ta da yüzde 71.62 oranıyla AK Parti seçim zaferiyle yine büyük şehirlerarasında oy rekoru kırdı. Ak Parti büroları başta sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve vatandaşlar tarafından dolup taşıyor.

Din Görevlileri adına konuşan Başkan Şevket Bozdoğan 1 Kasım seçimlerinin Türkiye genelinde huzurlu, barış ve kardeşlik içerisinde geçtiği söyledi. Başkan Bozdoğan konuşmasında; “Türkiye’de kavgadan nizahtan uzak bir seçim oldu. Bundan dolayı Rabbimize hamd olsun. Bizler din görevlileri olarak özellikle bu seçimde kardeşlik bilincinin unutulmaması, gelişmesi için hep dualar yaptık. Milletin takdiri bir tablo ortaya çıktığı için şükrediyoruz. Seçilen Milletvekili kardeşlerimizin Ülkemize canı gönülden hizmet edeceğine inanıyoruz. Tabi ki, zor günler beklemektedir. Ülkemize Kahramanmaraş’ımıza güzel hizmetler etmeleri için büyük beklentimiz var. Allah bu kardeşlerimize güç versin.” 

Yıllarca Diyanet camiasına Müftü olarak hizmetiyle göz dolduran ve Milletvekili olan İmran Kılıç, Celalettin Güvenç, Mehmet Uğur Dilipak, Nursel Reyhanlıoğlu din görevlilerini hoş ve samimi duygularla karşıladılar.



Milletvekili İmran Kılıç burada din görevlilerine yaptığı konuşmada yıllarca diyanet camiasında görev yaptığını belirtti ve ‘sizler den biriyim’, dedi. İmran Kılıç şöyle dedi; “Çokan sonuç hepimizi sevindirmiştir. Milletimiz sevindi, İslam âlemi sevindi, mazlumlar sevindi. Huzurumuz daim olsun. Allah birlik ve beraberliğimi, kardeşliğimiz daim ettirsin. İnsanlık âlemi mutlu olsun. Ziyaretiniz bizleri son derece memnun etmiştir. Din görevlileri bu Milletin ender ve önder insanlarıdır. Halkımız içerisinde birlik, beraberlik, kardeşlik yardımlaşma, dayanışma, sevgi, saygı, şefkat duygularını ilmik ilmik din görevlilerimiz dokuyor, işliyor. Bunun bilincindeyiz, gayretler çok oldu. El ele istişare içinde gönül gönüle hizmetinizde olacağız. Milletimizin hizmetinde olacağız. Diyanet işleri başkanlığımızın, müftülüklerimizin, din görevlileri camiamızın bilhassa hizmetinde olacağız. Milletimizin yolu açık olsun.”

Milletvekili Celalettin Güvenç 2002 yılında Diyanetten sorumlu Bakana danışmanlık yaptığını ve oradaki yapılanmayı en iyi bilenlerden olduğu belirtti. Milletvekili Güvenç; “ Bizim hitap ettiğimiz kesimleri bileceğiz. Gençlerimize neler neler anlatıldığını bileceğiz. Nefis ve hevalarının peşinde olan insanlara meşru daireler içinde eğlenme ve dinlenme hakkı vererek kazanacağız. Öcü olmayacağız, kolaylaştıracağız. Gençlerle top oynanacaksa beraber oynayacağız”

Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak’ta sorunların altından toplumun her kesimiyle birlikte kalkacaklarının söyledi.

Kahramanmaraş’ın Bayan Milletvekili Nursel Reyhanoğlu da din görevlilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti, her zaman din görevlilerinin yanında olduklarının altını çizdi.

Ziyaret, hoş sohbet içinde geçti. Misafirlere çikolata ikramında bulunuldu.

HABER- KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN

Editör: Haber Merkezi