AK Parti Elbistan Kadın Kolları Teşkilatı'nın tek liste halinde gerçekleştirilen 4. Olağan Kongresi'nde mevcut başkan Elife Aynur Soydan, yeniden bu göreve seçildi.

AK Parti Elbistan İlçe Teşkilatlarındaki kongre heyecanı hafta sonunda yapılan Kadın Kolları Teşkilatı başkanlık seçimi ile sona erdi. İlk olarak İlçe Başkanlığı ardından da Gençlik Kolları ile süren 4. Olağan Kongrelerin sonuncusu Kadın Kolları Teşkilatı'nın yeni başkanını ve yönetimini belirlemek için yapıldı. AK Parti Genel Merkezi'nin aldığı tek liste ile kongreye gitme kararının uygulandığı Kadın Kolları Teşkilatı 4. Olağan Kongresi'nde mevcut başkan Elife Aynur Soydan yeniden bu göreve getirildi.

AK Parti Elbistan İlçe Teşkilatı binasında gerçekleştirilen kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Nursel Reyhanlıoğlu'nun da katıldığı kongrede AK Parti Elbistan İlçe Başkanlığı'na da Dilek Çevik vekalet etti.

Faaliyet raporunun okunmasının ardından kongrede ilk olarak kürsüye davet edilen AK Parti Elbistan Kadın Kolları Başkanı Elife Aynur Soydan, şunları söyledi:

"İlçe kongremizi ve gençlik kolları kongremizi coşkuyla gerçekleştirdik. Bugünkü kongremiz de inşallah hayırlara vesile olur. 3 Aralık 2011 tarihinde atama ile bu göreve getirildim. Bu süre içinde geçirdiğimiz 3 seçimden başarıyla ve oyumuzu artırarak çıktık. Yapmış olduğumuz çalışmalarda bize destek veren İlçe Başkanımız Yunus Kaan Kısaca beye, İl Kadın Kolları Başkanımız Nursel Reyhanlıoğlu hanımefendiye, Belediye Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İl Başkanımıza, değerli milletvekillerimize, Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal Bey'e teşekkür ediyorum. Bizden desteğini esirgemeyen Gençlik Kollarımıza da teşekkür ediyorum."

AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı'nın dünyanın en büyük siyasi kadın örgütü olduğunu kaydeden Soydan,"Partimizin sadece kadınlara pozitif ayrımcılık yaparak uyguladığı politikaları sıralamak istesek bile burada zamanımız yetmez. Onun için, partimizin icraatlarını anlatmaya çalışmayacağım. AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı, 1 milyon 400 bin kayıtlı kadın üyesi ile halen dünyanın en büyük siyasi kadın örgütüdür. Bizler de AK Parti Kadın Kolları'nın bir neferi olarak çalışmaktan gurur duyuyoruz.

Göreve geldiğimizden bu güne kadar seçim dönemlerini beklemeksizin, 'halkı sadece seçimden seçime hatırlayan bir parti mensubu olmamamız' gerektiği anlayışını benimseyerek çalışmalarımıza aralıksız devam ettik. Kadının yaşam hakkını önemseyen ve pozitif ayrımcılığı benimseyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu önderliğinde Elbistan'ımıza, ilimiz Kahramanmaraş'ımıza dolayısıyla ülkemize hizmet amacıyla bu yola çıktı. Bu hizmet yarışında bizlere düşen görev, devraldığımız bayrağı daha ileriye taşımaktır Allah'ın yardımı ve izniyle.

Bundan önce görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, haklarını helal etmelerini istiyorum. Bundan sonra görev alacak arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ise seçimlere geçildi. Mevcut başkan Elife Aynur Soydan, kullanılan oyların tamamını alarak yeniden bu göreve seçildi.

 

Editör: Haber Merkezi