Kısa bir zaman dilimi içinde, Türkiye’ye çağ atlatan, inanılması güç hizmetlere imza atan bir partinin mensubu olmaktan gurur duyduğunu dile getiren Dilipak, hizmetlerine arttırarak devam edebilmek için yola çıktığını belirtti.

Seçim Çalışmalarına aktif bir şekilde devam eden Dilipak performansı ve çalışmaları ile büyük takdir topladı. 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Seçimleri için çalışmalarına devam eden M. Uğur Dilipak ayrıca 25.dönem milletvekili aday adaylığı için ilk başvuru yapan isim olarakta kayıtlara geçti.

“İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN”
Haksızlıklara karşı boyun eymeyen bir safta yer aldığının altını çizen Dilipak şöyle konuştu: “AK Parti, kısa bir zaman dilimi içinde, Türkiye’ye çağ atlatan, inanılması güç hizmetlere imza atan bir partidir, AK Parti sadece klasik anlamda bir hizmet partisi değildir. AK Parti, Türkiye’yi demokratik bir dönüşüme uğratan, öncü ve bir vizyon partisidir. AK Parti; “Yeter!Kararda, söz de milletindir” diyen milyonların partisidir.Kurucu genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarında devamlı vurguladığı” insanı yaşat ki devlet yaşasın” sözünü ilke edinen, dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan tamamen Allah’ın rızasını, kazanmaya yönelik bir siyaset anlayışıdır. Davos’ta dünyaya onemunite diyen mazlumların sesidir.AK Parti. Birleşmiş milletlerde dünya 5 ten büyüktür. Diyen; Somali’deki aç çocuğun, Afganistan’daki yoksulun, Suriye’deki, Myanmar’daki mazlumun umududur. AK Parti.Bu misyon düsturu ile;6 yıl. Aktif olarak il başkan yardımcılığı görevinde bulundum.Bugüne kadar Partime değer katmak için maddi manevi büyük emek verdim, değerlerimden ödün vermeden özveriyle mücadele ettim, Ayrıca teşkilatımla her seçim öncesinde ve sonrasında kabuğumuza çekilmedik, vatandaşımızın iyi gününde, kötü gününde hep yanında olduk, partimizin etkinliklerinde mümkün mertebe hep hazır oldum.  Çalışmalarımda hiçbir zaman ben şu olayım, bu olayım düşüncesinde olmadım.Teşkilattaki kardeşlerimizle bizim aramızda hizmet açısından bir fark yoktur, ancak bayrağı daha ileri iletmek için göreve hazırım. Bu donanım ve tecrübeye sahibim. 2023 hedefleri doğrultusunda yapacak çok işlerimiz olduğu kanaatindeyim. “

“SİZİN SESİNİZ VE YÜREĞİNİZ OLACAĞIM”

İlk kullanmaya başladığı günden itibaren telefon numarasını değiştirmediğini ve bundan sonrada değiştirmeyeceğinin altını özellikle çizen Dilipak sözlerini şöyle sürdürdü: “Kahramanmaraş’ın daha müreffeh ve çağdaş bir kent haline gelmesi mücadelesine katkı sağlamak, Ankara’dan Kahramanmaraş’a köprü olabilmek, sizin sesiniz ve yüreğiniz olabilmek için  aday adayı oluyorum.

Partimiz kurulduğu günden itibaren geçen 13 yıllık süre içerisinde Kahramanmaraş'ımıza birçok güzel yatırım yapılmıştır. Bu yatırımların şehrimize getirilmesinde emeği geçen herkese, başta milletvekillerimize ve yerel yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte inşallah bize de görev verildiğinde, şehrimizin bilinen ihtiyaçlarını hükümetimizin destekleriyle hızlı bir şekilde takip edip, çözüme kavuşturarak hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu konuda en büyük destekçim; Siz teşkilatım, siz basın mensuplarım, siz hemşerilerim olacaksınız. Çünkü ben sizden biriyim.

 Yeni anayasayı oluşturup milletten başka vesayet arayanları ilelebet tarih sahnesine gömeceğiz. Önemi olan milletimizdir. Bu düsturla gece gündüz çalışacağız. Partimizin mecliste anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşması için, tüm fertlerimizle gece gündüz çalışacağız. Allah’ın izniyle milletimizin sağduyusu ile bunu başaracağız. Milletimiz bu seçimde de Yeter! Sözde Kararda Milletindir. Diyeceğiz. Karanlık güçlerin heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakacağız.”

“ASIL İŞ SEÇİLDİKTEN SONRA BAŞLIYOR”

Kurtuluş Bayramının da önemine değinen Dilipak konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Görevim ne olursa olsun, 24 saat birlikte nefes alıp verdiğim Kahramanmaraş'a ve Kahramanmaraşlılara, son nefesime kadar hizmet etmeye çalışacağınım, Milletvekili Seçilmek kısmet işidir, fakat esas zor olan, seçildikten sonra ki kısımdır. Ben de seçildiğim takdirde bütün hemşerilerimizin talep ve beklentileri doğrultusunda gece gündüz demeden çalışacağıma, milletimizin hizmetkârı olacağıma herkesin huzurunda söz veriyorum. 

Bu vesile ile 7 Haziran 2015 seçimleri için AK Parti’mizden Aday Adaylığı müracaatımı yapıyorum. Bu yarışta Aday Adayı olan tüm kardeşlerime başarılar dilerim. Aday Adaylığımın ilimiz ve partimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sözlerimi bitirirken sevgili Hemşerilerimin Kurtuluş Bayramlarını kutluyorum.”

MEHMET UĞUR DİLİPAK KİMDİR?

1972 yılında Kahramanmaraş ta doğdum. İlkokul öğrenimimi Kurtuluş  ilkokulunda tamamladım. Orta ve Lise öğrenimimi Kahramanmaraş imam hatip lisesinde tamamladım. (1992) İstanbul üniversitesi jeoloji mühendisliğinde okudum. Ve mezun oldum. (1993-1997) Üniversite öğrenimi esnasında Milli Gençlik Vakfında (MGV) Avcılar orta öğrenim başkanlığı yaptım. (1993) İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü (MGV) Milli Gençlik Vakfı öğrenci başkanlığı yaptım. MGV vakfı üniversite birimine bağlı olarak Avcılar Necip Fazıl yurdunun. Kurucu müdürlüğünü yaptım.  (1994-1996) KAMDER (Kahramanmaraşlılar derneği) kurucular kurulunda yer aldım. Daha sonra derneğimizin ismi MARAŞDER Olarak değişti. İGDAŞ (İstanbul doğalgaz dağıtım A.Ş) de mühendis olarak çalıştım. (1997-2006)  5 Kasım 1998 günü başörtüsü eylemlerine destek verdiğimden dolayı gözaltına alındım. Yargılandım.   Manisagaz kurucu Doğalgaz genel müdürlüğü yaptım. Manisa’ya ilk Doğalgaz verilmesi işlemini gerçekleştirdim.(2006 Temmuz)  bu süre içerisinde AKPARTİ Manisa İl teşkilatı ile diyaloglarımı sıkı bir şekilde devam ettirdim.  ( 2006-2007) 2007 Temmuz ayında Kahramanmaraş Doğalgaz (ARMADAŞ) şirketinde doğalgaz Bölge Müdürü olarak göreve başladım. Hala bu görevim devam ediyor.(2007-devam ediyor) İHH Kahramanmaraş temsilciliği denetleme kurul üyeliği (2008-2010) yaptım.

2009 AKPARTİ Kahramanmaraş İl kongresinde il yönetim kurulu üyeliği ve il başkan yardımcılığı görevi üstlendim.

•         Kahramanmaraş AKPARTİ İl başkan yardımcılığı  (mali işler başkanlığı) (2009-2011)

•         Kahramanmaraş AKPARTİ İl başkan yardımcılığı  (seçim işler başkanlığı ) 24.dönem milletvekilliği seçimi (2011-2012)

•         Kahramanmaraş AKPARTİ il başkan yardımcılığı ( mali işler başkanlığı) 2012-2013

•         Kahramanmaraş AKPARTİ il başkan yardımcılığı ( Hukuki ve siyasi işler başkanlığı) (2014-2015)

•         17 Ocak 2015 AKPARTİ 5.Olağan Kahramanmaraş il kongresinde Milletvekilliği aday adaylığını düşündüğüm için yeni yönetimde yer almadım.

Cihannüma derneğine ve IHH vakfına üyeliğim devam etmektedir.

•         Evli ve Dört çocuk babasıyım (3kız-1erkek)

Editör: Haber Merkezi