AK Parti ve MHP'nin hazırladığı ''Cumhur İttifakı'' teklifi TBMM'ye sunuldu. Cumhur İttifakı, neler getirecek, sandıkta ulaşılması hedeflenen yüzde 50 +1 sonuç elde edilecek mi, 2019 yılı Kasım ayında yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı Seçimi erken bir tarihe alınacak mı? Gibi birçok soru yanıt beklerken, İYİ Parti Onikişubat İlçe Başkanı Devlet Ağdur, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında,  Cumhur İttifakı’nın halka anlatıldığı gibi millet menfaatine bir milli ittifak değil, sadece yüzde 50 +1 hedefine ulaşmak olduğunu iddia etti. 

Ağdur, Türkiye’nin zor bir dönemecin eşiğinde olduğunu ifade ederek, tarihten günümüze örnekler vererek: “Milletler, tarihin değişik devrelerinde, zor dönemeçlerle başa başa kalabilirler, kalırlar. Öyle ki tam da “kader anı” denilecek durumlarla karşılaşırlar. Bunun adı bazen “Fetret” olur, kimi zaman “Duraklama” olabilir ya da “gerileme” ve “çöküş” gibi hiç istenmedik süreçlerin içine yuvarlanabilirler.

İşte bu durumlarda mensup olduğu milletini ve üzerinde yaşadığı vatanını, bu dar boğazdan çıkarmak için adım atacak cesur yüreklere ihtiyaç hasıl olur.
Tıpkı Kürşad gibi, Bilge Kağan gibi, Tuğrul ve Çağrı Beyler gibi, Çelebi Mehmet gibi, Atatürk gibi…

Türk tarihi, bu konuda saymakla bitmeyecek örneklere sahiptir. Şimdi, ülkemiz yine zor bir dönemecin eşiğine kadar gelmiştir. Sınırlarımızın etrafından tutun da uzak ülkelerin politik tercihlerine kadar pek çok problem; siyasi ve sosyal tefrikalarla birlikte tezahür eden ekonomik ve güvenlik boyutlu sıkıntılara kadar etki alanının genişletmiştir” dedi.

Cumhur İttifa’nın, ülkenin içinde bulunduğu zor durumdan çıkabilmek için atılan bir adım olmadığını iddia eden Ağdur: “Ülkemizin içinde bulunduğu bunalımdan çıkabilmesi için değişik arayışlara şahit olmaktayız.

Politik ittifaklar, siyasi adımlar, sivil atılımlar göze çarpmaktadır. Gündemi en çok işgal eden politik tercih ise Cumhur İttifakı olarak adlandırılan ve mecliste de gündeme gelen birliktelik olmuştur.

Herkesin bir anlam yüklediği bu ittifakın ana omurgasını %50 + 1 sihirli sayısına ulaşmak oluşturmaktadır. Her ne kadar milli bir hüviyet yüklenmeye çalışılsa da asıl gayenin 2019 cumhurbaşkanlığı seçiminde ipi göğüslemek olduğu aşikardır. Aynı zamanda Cumhur İttifakı’nın radikal söylemleri karşıda da bir başka ittifakı arzulamaktadır” dedi.

Cumhur İttifakı’nın içerisinde yer almayanların, “Ötekiler” adı altında sınıflandırılacağını, bölünmeye yol açacağını vurgulayan Ağdur: “Çünkü karşı(!) olarak tanımlanan tırnak içinde “Ötekiler” milli olmayan grup şeklinde propagandaya maruz kalmaktadırlar.

Aslında Cumhur İttifakı, şimdilik kurulmuş gibi görünse de yetmediği için başka eklemeler ve formüller de masada değerlendirilmektedir.

Peki karşı! tarafta kimler var? Elbette başta CHP...
Hem bu CHP yok mu? Yaşanan bütün güvenlik, ekonomik, siyasal, sosyal problemleri bunlar çıkarıyorlar. Sanki 16 yıldır ülkeyi CHP yönetiyor!

Bir de İYİ Parti var. Onlar ne yapıyorlar?
Bunlar da çok tehlikeli… Alttan alttan insanlar, oraya doğru kayıyor. O zaman bunun önüne geçmek gerekiyor.

Ama…
Millet bir şeyin sahibi ise onun önüne geçilemiyor. Cumhur İttifakı deyip milleti öteki ilan etmekle bu iş hallolmuyor. Hakikat şu ki; Türk milleti rahat bir nefes almak istiyor.
İçte ve dışta güvende olmak istiyor. Birlik ve beraberliği, saygılı bir dili, milli bir şuuru, ekonomik bir huzuru, en çok da güvenli bir ülkeyi istiyor. İşte asıl ittifak o zaman gerçekleşmiş oluyor” dedi.

Türk Milletinin ittifakının İYİ Parti olduğunu söyleyen Ağdur; “Milletlerin zor zamanında göreve talip olanlar, bugün anlaşılmasalar da tarih onları hak ettiği değer ile yad ediyor.
İşte asıl ittifak budur.
Milletle bütünleşen ve milletin yarınlarını inşa etmeye talip olan bir ittifak.
Türk Milletinin İttifakı İYİ Parti. Hayırlı olsun” diyerek konuşmasını tamamladı. 

Editör: Haber Merkezi