Gündeme dair açıklamalarda bulunan İYİ Parti Onikişubat İlçe Başkanı Devlet Ağdur, sorunları dile getirirken çözüm önerilerini de beraberinde sundu.

Meselelere, milli çizgide çözüm sunmak ve sorunları aşmak için Türk Dünyası ile ortak hareket etmek gerektiğini ifade eden Ağdur, tarihi sorumluluk için iyi bir yönetimin şart olduğunu söyledi.

İç ve dış tehditlerle mücadele ederken, milli değerlerin elden çıkarılmamasını önemle vurgulayan Ağdur, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Türk milletini buhranlara sevk eden kaoslar her geçen gün artmaktadır.

Ülkemizin içine sürüklendiği ekonomik ve sosyal krizler, milletin derin ve rahat bir nefes almasına duyulan ihtiyacı her geçen gün arttırmaktadır.

Başta güvenlik olmak üzere, içerde, sınırlarımızda ve sınır ötesinde derin tehlikeler bir an önce çözülmelidir. Yöntem elbette, kararlı bir siyasi ve askeri stratejinin devamlılığıdır.

Öte yandan şeker fabrikalarının durup dururken özelleştirilmesi ve alan firmaların ilginç öyküleri, ekonomik olarak açmazlara sebep olacak bir hüviyete bürünecek gibi görünmektedir.

Meselelerimize, milli çizgide bir çözüm sunmak gerekmektedir.

Eğer savaşta kovduklarımızı barışta geri davet etmek istemiyorsak önce kendi kültürel değerlerimizi yaşam tarzı haline getirmeliyiz. Güçlükle kurulan ve kar ettiği ifade edilen kurumlarımızı elden çıkarmamalıyız.

Nitekim, büyük bir tarihi geçmişe, jeopolitik özelliğe ve kültüre sahip olan milletler; tarihin kendilerine yükledikleri misyonu görmezden gelemezler. İşte Türkiye, anlattığımız problemlerini çözerek, bölgedeki ve dünyadaki gücünün farkına varmalı ve kendinden beklenen adalet, hürriyet,  güç, liyakat eksenindeki etkisini ortaya koymalıdır.

Bütün bu söylenenlerin ardından rahat bir nefes almaktan bahsedebilmek için öncelikle ülke içinde şu yaklaşımlara yer verilmesi gerekmektedir.

Toplumun yaşadığı sosyal ve psikolojik bunalımı onarım ve devlette milli yönetim reformu

Ekonominin üretim temelli yapılandırılması

İşsizlikle mücadele projesi

Yolsuzlukla mücadele projesi

Toplumsal ahlak ve kalitenin hayata geçirilmesi

Türk Milli eğitim sisteminin inşası

Türk dünyası ile ortaklık.

İşte bu onarımın ardından, Milli ideolojinin mazi-ati çizgisi olarak aktardığı “Türk Medeniyeti” tezi olarak tanımlayabileceğimiz anlayışın devreye girmesi sağlanacaktır.

Bu yaklaşım, içinde tarihi dinamikler kadar geleceğe ait medeniyet tasavvurunu da barındırması hasebiyle coğrafyamızdaki kaosun bitirilmesinde büyük rol oynayacaktır.”

GÜÇLÜ TÜRKİYE VE TÜRK BİRLİĞİNİN İNŞAASI İÇİN…

Sorunların çözümünü de sıralayan Ağdur:  “Türk milletinin hüküm sürdüğü havzada askeri, siyasi, ekonomik işbirliğinin tarihi dinamiklerle birlikte inşa edilmesi

Türk soylu akraba millet, devlet ve topluluklarla kurulacak siyasal ve sosyal bağların temellendirilmesi

Güçlü Türkiye ve Türk birliğinin inşası,

Türk ekonomisinin üreten ekonomiye dönüştürülmesi,

Uluslararası stratejik işbirliklerinde, kadim coğrafya ve soydaş ülkelerle ortak hareket etmek.

Tarihi ve coğrafi geçmiş, Türk milletinden böyle bir anlayışın hayata geçmesini beklemektedir. Bu da iyi bir siyasi irade ile mümkündür” dedi.

ÇALIŞTAYLARA KİMLER ÇAĞRILDI?

Bu ay içerisinde yapılacak olan “Çevre ve Şehircilik Çalıştayı” ile “Kültür Çalıştayı’na” çağrılmadıklarını söyleyen Ağdur, kimlerin çağrıldığını sordu ve ekledi:  “Kahramanmaraş'ı yeniden hayal etmek, elbette takdir edilecek bir girişimdir.

Çünkü hayali olmayanların geleceği de olmaz.

Tıpkı Atatürk'ün, Kurtuluş Savaşı'nda sadece zaferi değil; Millî bir devleti hayal etmesi ve Şeker Fabrikaları dahil, pek çok sanayi tesisleri kurdurması gibi.

Ve kurduğu fabrikalarla, bir devletin kendi başına ayakta durmasına vesile olduğu gibi.

Hatta milli mücadele yıllarında eğitim kongresi yapması gibi.

Şimdi, yıllardır Türkiye'yi ve Kahramanmaraş'ı yönetenlerin de hayallerinden dem vuruluyor.

"Çevre ve şehircilik" çalıştayı ile Kültür çalıştayından bahsediliyor.

Peki, bu faaliyetlerden kimlerin haberi var?

Elbette hayalleri çevreleri ile sınırlı olanların ve kültür denildiğinde kendi dar kalıplarını dayatanların...

Siyasi partilere çağrı mı yapıldı da biz duymadık?

Okullarda konu gündeme taşındı da ilgi mi görmedi?

Basında uzun uzadıya tartışıldı da toplum mu ilgi göstermedi?

Üniversitemiz de makaleler talep edildi de çalışma mı yapılmadı?

Yok efendiler yok.

KENDİLERİ ÇALIP KENDİLERİ OYNUYORLAR!

Biz de diyoruz ki!

Bir hayalimiz var, yarınki Türkiye ve Kahramanmaraş için.

Birbirini karşılıksız seven, adalet ve eşitlik içinde ekonomik refaha ulaşan bir gelecek adına.

Bu da ancak yaşadığı şehre karşılıksız bir sevda ile bağlı olanların işidir.

İYİ’lerin işidir” dedi.

YEREL SEÇİMLERE HAZIRIZ

Öte yandan yaklaşık bir yıl sonra yapılacak olan yerel seçimlere hazır olduklarını söyleyen Ağdur, adaylık için şimdiden kamuoyunun yakından tanıdığı, donanımlı insanların talip olduğunu sözlerine ekledi ve “Tüm engellemelere rağmen vatandaşımızın tercihi, İYİ’den yana, İYİ bir yönetimden yana” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi