İYİ Parti Onikişubat İlçe Başkanı Devlet Ağdur, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Yayınladığı mesajında, birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Ağdur,  tarih boyunca ihanet çetelerinin sahneden hiç çekilmediğine dikkat çekti.  

15 Temmuz 2016’da, sergilenen milli duruş ile yaşanan hain darbe girişiminin bertaraf edildiğini söyleyen Başkan Ağdur, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Zor bir coğrafyada, tarihin en uzun medeniyetlerinden birine bin yıldır ev sahipliği yapan Türk milleti bu zaman çizelgesinde pek çok badireyi de atlatarak bu günlere ulaşmıştır. Bu tarihsel süreç içerisinde bazı fetret dönemleri görülmüş, pek çok isyana şahit olunmuş ve maalesef ki ihtilal girişimleri yaşanmıştır.

15 Temmuz 2016' da, FETÖ merkezli bir ihanet ile karanlık emeller devreye sokulmak istenmişse de hem kahraman Türk ordusunun içerisindeki vatanperverler, hem emniyet personeli, hem siyasiler hem de milli direniş sergileyen Türk milleti bu vahim hadisenin akim kalmasını sağlayarak yüreklere su serpmiştir.

Burada bir şeyi ifade etmek mecburiyetimiz vardır ki Türk milleti; iktidarı, muhalefeti, sivil toplum kuruluşları ile topyekûn milli bir duruş sergilemiştir.

Bu hain 15 Temmuz ihanetine de Türk milleti,  tavrını net bir şekilde ortaya koymuştur, koyacaktır.

İşte buradan hareketle Türk milletinin tarihten taşıyıp bugüne ulaştırdığı bu millî duruşu, siyasal faydacılığa dönüştürülmemelidir. Popülist yaklaşımlara tevessül edilmemelidir. İhanete karşı uşan millî duruş politik yaklaşımlara kurban edilmemelidir.

Peki, siyasi irade ve mesuliyet sahipleri nasıl bir tutum içinde olmalıdır?

1. Milli birlik ve bütünlük, şuurlu bir tekamüle dönüştürülmelidir.

2. Toplumu ayrıştırıp direnç noktalarını sarsmaya yönelik girişimlere karşı, bilinçli yayınlar gerçekleştirilmelidir.

3. Acımasızca ve şuursuzca milletimizin istiklalinin teminatı olan kurumlarına yöneltilen provokatif linç kültürüne karşı milli bir tavır temin edilmelidir.

4. Türk milletinin birliği, ülkülerinin ikbali için, Milliyetçi Büyük Türkiye şuuru ile milli projelerin insanımızla buluşması sağlanmalıdır.

5. Tarihin Türk milletine yüklediği misyonun ifası gereğince elbette ki milli, İslami, insani yaklaşımlarla, yarınların inşası adına, kızıl elmanın heyecanı yeniden idealizm ve realizm çerçevesinde gönül coşkusuna dönüştürülmelidir.”

Editör: Haber Merkezi