Bu haftayı kentteki sivil toplum örgütleri ziyaretlerine ayıran Arıkan, 28 yıldır hiçbir siyasetçinin gitmediği Kahramanmaraş Musiki Derneğini ziyaret ederek gönül aldı.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Mahmut Arıkan Kahramanmaraş Musiki Derneğini ziyaret ederek, çeşitli meslek gruplarından oluşan üyelerle birlikte keyifli dakikalar geçirdi.

Belman Sitesindeki dernek binasında dernek üyelerinin çalışmasına katılan Arıkan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Doktor, avukat, öğretmen, esnaf, polis gibi çeşitli meslek gruplarında görev yapanların çalışmasına katılan Arıkan; “gerçekten Türk Musikisi gönüllere, ruh dünyamıza hitap ediyor. İnsan dinledikçe günün yorgunluğunu atıyor. Bir insanın burada bir enstrüman öğrenerek kendisini geliştirmesi çok önemli. Her zaman ülkemizin sadece ekonomik anlamda kalkınması yetmez, kültür anlamında da kalkınması gerektiğini söylemişimdir.” Dedi.

Kahramanmaraş Musiki Derneği Başkanı Bahaddin Bilginer ise 1987 yılından bu yana ilk defa bir siyasetçinin ziyaretlerine geldiğini belirterek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gece geç saatlere kadar ziyaretlerini sürdüren Arıkan daha sonra Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği üyeleriyle Mahmut Esad Coşan Cami altındaki kültür merkezinde buluştu. Dernek üyeleri ile bir süre sohbet etti.

ARIKAN ÇEVRECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Ziyaretlerinde Tema Vakfı eski Başkanı Sürdürebilir Ekolojik Çevre ve Gelecek Nesil Haklarını Koruma (Seçenek) derneği Başkanı Cafer Kalalı ve üyelerini ziyaret eden Arıkan hep birlikte el ele vererek hem ülkeye katma değer katacaklarını hem de çevreyi koruyacaklarını söyledi.

Yeni kurulan derneğin kuruluş çalışmalarıyla ilgili Kalalı’dan bilgi alan Arıkan, görev verildiğinde yönetimin hep birlikte el ele yapılacağı mesajını verdi.

ARIKAN’I MÜTEVAZİ KİŞİLİĞİYLE TANIYORUZ

Seçenek Derneği Başkanı Cafer Kalalı ise Arıkan’ın Kahramanmaraş’ta duruşuyla, mütevaziliğiyle tanınan memleketin bağrından çıkan değerli bir işadamı olduğunu söyledi. Kalalı ayrıca Mahmut Arıkan’ın geçtiğimiz yıllarda Tema Vakfı adına yaptığı bir organizasyona büyük katkı yaptığını hatırlatarak; “geçtiğimiz yıllarda binbir adet fidan dikimi konusunda bir kampanyamız olmuştu. Sayın Arıkan’da buraya büyük bir katkı sunmuştu. Şimdi oradaki 500 fidan Sayın Arıkan’ın hayrına büyüyor. Bundan dolayı da kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi