82 Milyonluk bir aile düşünün!

Baba çalışıyor! Maaşını alıyor, zengin olmasak da tıkır tıkır geçinip gidiyoruz, hepimiz mutluyuz. Huzurlu bir aile…

Sonra içimizden bir hain evlat çıkıyor, aile içi sırlarımızı dışarı veriyor ve işler birden ters dönüyor. Leş yiyiciler etrafımızı sarıyor.

Adı bizden, soyadı bizden olup da günlü bizden olmayan, batıdan beslenen gazeteci geçinenler var. İş adamları var, var var hainler var.

Bunlar zaman zaman batı destekli gazetelerinin köşesinde küçük bir haber: 1980 yıllardan sonra “ İstanbul Atatürk hava limanında valizler dolusu para “ diye başlık atarlar.

Paraya kimsenin sahip çıkmadığını yazarlar.

Biraz hafızanızı yorayım: İran – Irak harbi 12 yıl sürdü. Saddam Hüseyin yanında olan ABD İran’a Ambargo uygulamaya başladı. Bu arada ABD köpeklik yapıp da ayakta kalan bir ülke ben tanımıyorum. Hepsi yerle bir edildi.

İran’da söz sahibi olan Zarrab ailesi Türkiye üzerinden dünya satılan petrol ve ürünlerinin parasını valizlerle uçakla İran’a götürüler, bu işten de biz küçük menfaatler elde ederdik.

Sonra aile gen genç üyesi olan Rıza Zarrab Türkiye gönderdi İstanbul da bu para trafiğini yönetiyordu. Bunu bilmeyen var mı?

MİT tırlarımızı ihbar eden o hainler var ya! 82 Milyonluk aile içinde ne var ne yoksa dışarı yansıtmaya ve Türkiye de teröre destek olmaya başladılar.

Terör örgütleri adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ABD’li rahip Brunson, 3 yıl 1 ay hapis cezasına mahkûm edildi. Tutuklandı.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan : “ Bu can bu tende olduğu sürece onu bizden kimse alamaz! Dedi.

Demesine dedi de ABD baskısı fırlayan dolar, bozulan ekonomimizle Sayın Cumhurbaşkanı da baskıya dayanamadı Rahip Brunson’u önce serbest bırakıldı. Adli kontrol şartı ile yurt dışı çıkış yasağı kaldırılan Brunson, Türkiye’den ayrıldı. ABD Başkanı Donald Trump da rahip Brunson'u Oval Ofis'te ağırladı.

Türkiye ekonomisi ise dip yaptı.

Tam bu sırada: Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ile iş adamı Rıza Zarrab ABD’ye gitti ve Papaza karşı tutuklanarak hapse atıldı.

Sebep: İran Ambargosunu delmeleri idi.

Halk Bankası Tarhana ve İrana şube açmıştı.

AB ve ABD köpeği sözde gazeteci geçinenler, Rıza Zarrab hain ilan ederken, olmadık hakaretleri yazdılar.

Kısaca: Azeri kökenli bir ailenin mensubu olan Zarrab, 1983'te İran'ın Tebriz kentinde doğdu. Eğitimini Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de tamamladı ve ailesinden izinden giderek çocuk yaşta ticarete atıldı. Bir süre ailesiyle birlikte Dubai'de yaşadı. Kuyumculuk, deniz ve petrol ticareti başlıca iş alanlarıydı. Densede işin doğrusu – Türkiye İran Arasında bir köprü ve bize para kazandıran biri idi.

ABD verin Papazı alın: Rıza Zarrab ve Mehmet Hakan Atilla ‘yı Dedi.

Yukarda yazdığım gibi: Biz Papazı verdik ama ABD her zaman olduğu gibi sözünde durmayarak sözünü yerine getirmedi.

Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla tahliye edildi. Diye bir haber geldi buna sevindik ama doğruluğu kesinlik kazanmadı.

ABD’li rahip Brunson, 3 yıl 1 ay hapis cezasına mahkûm edildi. Sonra ABD kral gibi karşılandı. Türkiye sözünü yerine getirdi ama onlar değil. Bizde Mehmet Hakan Atilla ve Rızza Zarrab için karşılama töreni yapmamız gerek.

ABD Başkanı Donald Trump da rahip Brunson'u sözü sık sık hatırlatıldı. Bugünlerde serbest bırakılması ve Türkiye gelmesi beklenen Mehmet Hakan Atilla ve Rıza Zarrab boşu boşuna çile çekerken ülke ekonomisi ile oynayanlar cebini doldurdu.

Sözün sonu: üç yıldan beri çektiğimiz görülen yüzü ile bu çilenin sonuna geliyoruz. 7 bin 600 TL görün dolar bugünlerde 5.65 gibi, Türkiye yapacağı birkaç hamle ile daha da düşmesi Türk Lirasının güven sağlaması bekleniyor.

3 yıldan beri tekeri ters dönen sürekli geriye giden bir ülke vardı. frenledik, altına taş attık aracı durdurduk. Canımız yandı, bağrımız ezildi.  Ama durdu.  Arkasına geçtik insan gücü ile yittiriyoruz, geriye gitmiyor ama azda olsa kıpırdayarak yeniden yol almaya başladık. Piyasalar rayına oturdu, gelecek günler çok daha güzel olacak. Moralinizi bozmayın, her geçen gün güçlenen bir Türkiye var!

İyi günler…