Türkiye’de gazeteci olarak hatırladığım : en sönük ve ruhsuz bir seçim dönemini bugün yaşıyoruz..

     Türkiye’nin bir çok yerinde : Halen aday tartışması devam ederken, Yüksek Seçim Kurulu 3 Mart 2019 Pazartesi günü Belediye Başkan adaylarını, Belediye Meclis üyesi adaylarını ilan edeceğini duyurdu..

     MİT ve Polis adaylar üzerinde sıkı araştırma yapıyor, bölücü örgütle bağı olanlar listelerden çıkarılacak ve partilerden yeni isim istenecek..

     Kahramanmaraş için İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına verilen listede değişiklik olur mu ? derseniz ! bana göre olmaz , çünkü burada siyasi partilerimizin il ve ilçe başkanları adayları ince eleyip sık dokuyarak bir liste hazırladılar..

     Kahramanmaraş’ta seçim de bazı yerler el değiştirecek, yani CHP ve İyi Parti belediye başkanlığı alacağı yerler var ki buda bir nisan şakası gibi olacak..

     Bilemiyorum: Ak Parti seçimi kayıp etmek için elinden geleni yapıyor..

     Toplumda karşılığı olmayan Meclis üyesi adayları, hırsızların yer aldığı listeler ki vatandaşı çileden çıkarıyor..

     Listelerin berbatlığının üzerine genel siyaseti de koyarsak iş kötü görülüyor..

     Geçmiş seçimlerde : Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , projeleri ve söylemleri ile seçim kazanılırdı..

     Bugün bakıyorum: Sayın Cumhurbaşkanı ; 15 Temmuz diyor, Kemal Kılıçdaroğlu diyor, FETÖ diyor.. bunun dışında bir proje yok..

     Vatandaş: FETÖ ve Kemal Kılıçdaroğlu söylem ve eleştirisinden bıktı.. hemde öyle bir bıktı ki artık herkes televizyonu kapatır durumuna geldi.

     Sayın Cumhurbaşkanımız 2002 de Duble yol diyerek çıktınız..

     Sonra : Hava alanı , yeni üniversiteler dediniz..

     Kanal İstanbul dediniz, 3. Köprü, 3. Hava alanı dediniz.. hepsi oldu, artık vatandaş sizden , FETÖ ve Kemal Kılıçdaroğlu eleştirisi duymak istemiyor..

     Yeni projeler istiyor, yenilikler istiyor.. FETÖ ve Bay Kemal sözünü duymak istemiyor.

      Sosyal devlet olmak güzel , bizim ecdadımız Osmanlı :” Aç Kurtları Doyurma Vakfı” bile kurmuş ama biz biraz bu sosyal devlet olma işini sulandırdık galiba..

      Yaşlı : Annesine, Babasına bakana bakıcı aylığı, Torunlarına bakan neneye dedeye bakıcı aylığı, Dul ve yetime aylık, Sakat ve Engelliye bakana aylık.. olmadı Odun, kömür verdik, oda olmadı bugün elektrik parasını veriyoruz.. bedava yaşayanların sayısı her geçen gün artıyor.. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu , projelerini dinledim, Maliye bakanı gibi. Ekonomi diyor, Otobüs beleş , su beleş , kumanya beleş , bol keseden bedava yiyecek dağıtıyor oda dümen suyuna girmiş .. projesi bedava dağıtmak..!

      Sayın Cumhurbaşkanım : Bizim suçumuz ne ?

      Gece gündüz çalışıyorum: Elektrik parası, su parası, Doğalgaz parası, SSK- Bağ-kur parası, KDV, Geçici Vergi, Gelir vergisi, Muhtasar, bilmem ne vergisi, kazandığımı vergilere yatırıyorum.. bizim suçumuz ne ?

      İş yerini kapatana maaş vereceğim deyinde : sizleri alkışlayım oyumu da size vereyim.. iş yerinide bir an önce kapatmak istiyorum..! Bizim suçumuz ne ? biz niye çalışıyoruz ? biri çıkıp bunu bana anlatması gerekir..

      Açık ve Net olarak söylüyorum: Üretmeyen ve sürekli tüketen , tembeller ordusunun olduğu ülke batar !

      Bugün Suriyeliler olmasa, inşaat sektöründe çalışacak adam yok, Sanayi de çalışacak adam yok, niye ? çalışayım diyorlar Devlet veriyor , çalışmaya gerek yok..

      Gençlere Girişimcilik ve iş yeri açanlara verilen o paralarla : iş kuran yüzde 2 bir rakam bana göstere bilirimsiniz ?

      Halkı tembel ettik, üretim yok, tüketim var, sürekli bol keseden dağıtıyoruz, böyle bir sistem olmaz, çalışan , üreten üzerine biraz daha binerken, tembellere iyi yatın diyerek elektrik parasında veriyoruz..

      Tüm bunları üst üste koyduğum zaman bugün isyandayım, bugün isyan günüm.. Böyle bir devlet düzeni olamaz, üretmeden tüketiyoruz.. Çin’den 26 milyon paket ürün almışız.. bunu ben söylemiyorum, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak söyledi..

      Oysa benim ülkem üretip : 26 Milyon satması gerekirken, hazır yiyoruz beyler böylece de batıyoruz haberiniz olsun !..

      Esnaf iş yok diyor: 26 Milyon Paket ürün Türkiye de esnafımızdan alınmış olsa esnafımızın yüzü gülerdi.. E Ticaret iyi ama esnafı bitiriyor, ekonomimiz allak bullak ediyor bu sebeple bizde dijital çağa ayak uydurup, E Ticarette yönelmemiz gerekiyor..

      Bizden söylemesi..

      31 Mart 2019 çok parlak görülmüyor.. bakalım 1 Nisan Şakası kimlere vuracak ? elimizde veriler var ama açıklayamıyorum.. anlayan anlamıştır..

      İyi günler..