Birileri durup dururken NATO’dan Patriot füzeleri istedi.

ABD, Almanya ve Hollanda ülkeleri verdikleri kararla olumlu karşıladı. Netleşmese de yerleşim yeri olarak ta şimdilik Kahramanmaraş’a konuşlanacağı açıklandı.  

            Füzesavarlar Suriye için alınıyorsa Suriye’ye sınır kentler var iken Kahramanmaraş’a yerleştirilmesi pek anlamlı gelmedi.

            Teknik bir konu olmasına rağmen, basından öğrendiğimiz kadarı ile bu Patriot füzeleri,

80 veya100 km mesafeye kadar etkili olabiliyor. Üç dakikadan az bir süre içerisinde, ışık hızının beş katı bir hızla hedefe kilitlenebilip imha edebiliyor. Yanlış hesap yapmadı isek Maraş’ın Suriye sınırına en yakın mesafesi yüz km nin üzerindedir.

            Bu yerleşim planı şayet doğru ise, şunu anlıyoruz ki Suriye’den atılacak füzeleri Türkiye sınırında karşılayacağız. Eger bu füzeler kimyasal başlıklı ise parçaları ülke sınırına düşecek, o zamanda, tehlike yaratacaktır.

         Tabi olarak bu uzmanlık işi, onlar, bu işin hesabını kitabını yapmışlardır. Ona göre de bir yerleşim yeri organize ederler.

         Bizim gönlümüze kalırsa, ilimize Patriot füzelerinin kurulmasını pek istemeyiz. Sebep çok basit, nereye konuşlanırsa, o yerler hedef tahtası olacaktır

         Gerçek şu ki, ülkemizin bir karış toprağı tehlike içinde olmasın. Zorunluluk yoksa Füzelerde kiminse orda kalsın.

          Olanlar olmuş bizimkiler istemiş, müttefiklerimiz de geri çevirmemişler..

          NATO ülkemizin toprağını sınırları saymış ve bizleri tehlikeden uzak tutmak istemiş. Sağ olsunlar var olsunlar da, bizim Yunanistan’la, Güney Kıbrıs la, İsrail’le ve Irak’ la problem yaşadıklarımızda da nerede idiler.

           Gölge etmeseler daha iyi olacak, kendi göbeğimiz kendimiz keseriz.

          Suriye gerçekten bizim düşmanımızda biz mi bilmiyoruz. Madem düşman 140 bin Suriyelinin aylardan beri topraklarımızda ne işi var, onların vatandaşları nasıl bizim dostumuz olur.

          Bebek katilinin orada barınmasını saymazsak, daha düne kadar kardeş olan komşu ülkemize ne oldu. Onları iç sorunu bizi ne alakadar eder. Kendi işini kendi halletsin, Yıllardır biz kendi işimizi halletmek için çabalamıyor muyuz?

          Komşuda yanğın var bize de sıçrar diyeceksiniz. Öyle”yse Yunanistan’da Kıbrıs Rum kesiminde ve ırak’ta da yangın var onlara damı karışacağız.

           Vesselam bir girdabın içine düşmüş kıvranıp duruyoruz.

           Bir Irak meselesinde çekiç güç geldi, yerleşti. Irak’ta Kürdistan’ı kurana kadar gönderemedik. Bize çok faydası oldu diyebilecek kimse var mı?

          Sahi Saddam’ın biz yerle bir eden silahları nerede?

          Rusya Suriye’de böyle bir silah yok diyor ama inanan hani.

          NATO genel sekreteri Rasmussen Suriye bir çılgınlık yapmasın diye önlem alalım diyor. Dostlarımız Suriye’de de bir devlet kurmaya gelmesinler.

          Sayın Başbakan R.Tayyib Erdoğan Bataryaların kontrolü bizde diyor ama her batarya için 400 yüz asker, araç filosu ve Ava aks uçakları ile gelecek olan, NATO askerleri de kontrol bizde diye açıklama yapıyor.

          Sözün özü Patriot füzeleri bize iyi bir maliyet yüklemenin yanında komşu ülkelerle de aramızı açacaktır.