Belediye seçimlerinin üzerinden 7 ay geçti. 8. aydan gün aldık, tek kelime var para yok! Para yok! Bugüne kadar yapılan bu!

Ankara dan gelen para: Personel maaşı, demirbaş giderlerini zor karşılıyor. Hal böyle olunca para yok para yok diyoruz. Para yoksa bulacaksın! Bulanı örnek alacaksın!

İl merkezi ve ilçelerimizin kendine özel kaynakları var ama bunu bir türlü göremiyoruz. Görene bilene de sormuyoruz. Sorarsak ayıp olur diyoruz.

Oysa kaynak var! Kaynak üreten belediye para kazanarak işine devam ediyor.

Yıllardır boş duran araziyi parselleme yapan Göksun Belediyesi, 22 bin lira fiyat koyduğu her parseli 66 bin TL den satarak kaynak üretti. Kasasına sıcak para girdi.

Biraz bu konuya girmek istiyorum: Ben beni bildim bileli orası boş duran keklik ötmez, keven bitmez bir yerdi. Boş duran bir arazi idi.

Şöyle 50 yıl geriye dönüp bakıyorum: Bu satılan yerler Türk Ekonomisine bir kuruşluk katkı yapmadı. Boş duran boz kırdı.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın: Burasını parselleme yaparak, yatay mimari makûsumum 3 kat olmak üzere imara açtı.

Yayla evi yapmak isteyenler buyurun gelin alın dedi.

Yerin durumuna göre 150 m2 den 860 metre kareye kadar ayrı ayrı parselledi. Yolunu açtı ve her parseli değerine göre: 3 bin TL 22 bin TL kadar açık artırma ile satışa çıkardı.

Satış gerçekleşti. Belediyenin kasasına para girdi. Köşe başı olan gözde yerler yüksek fiyatta gitti, normal olanlar ise yüzde 20-30 artışla satıldı.

Göksun Belediyesi şimdi buranın karşısındaki yeri parselleyerek satışa hazırlanıyor.

Buradan Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’a seslenmek istiyorum, bu arsaları alanlara tek tip ev projesi verişeniz ortaya çok güzel imarlı bir yazlık yayla görüntüsü çıkar belediye olarak projesini lütfen siz veriniz. İnşaat ruhsatı için gelene bunu yapacaksınız deyiniz ortaya çok güzel bir eser çıkar.

Bakın çok basit bir hesap yapalım:

Buraya inşaat yapılacak: ekonomiye değer katacak. Belediye Emlak vergisi alacak, KASİ su parası alacak, AKEDAŞ elektrik parası alacak, kısaca Göksun ekonomisinde bir hareket olacak. Bu yayla evlerine gelenler, ekmek alacak, akaryakıt alacak ilçeye bir hareket gelecek bu bile başlı başına yeter!

Şimdi soruyorum: Boş duran arsanın kime ne faydası var?

Az çok, iyi kötü, bu tartışılır ama Göksun Belediyesinin kasasına bir sıcak para girdi.

Her yıl emlak vergisi girecek. Çöp vergisi girecek ilçeye bir katma değer kazandıracak mesele olan burası ve benim gördüğüm her ilçenin kendine göre kaynakları var ama bizim başkanlar bunu göremiyor.

Her ilçede kaynak var, her ilçenin ayrı özelliği var, her ilçede katma değer katacak ürün var ama bunu göremiyorlar.

Ana mesele ise bir danışman tutmuyorlar, bir basın danışmanları bile yok, böyle olunca gözlerinin önündeki kaynakları göremiyorlar.

Göksun Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın, kaynak üretmenin bir ucundan yakaladı sanıyorum bugünden sonra daha çok kaynak üretecektir.

Mesele olan ilk adımdı onu attı arkası gelir.

İnşallah başkanım bugünden sonra bir basın danışmanı ile biraz dışa açılarak kaynak üretimini sağlarsa çok daha güzel işlere imza atar diyorum.

Esnaf para yok, işler bozuk diyor. Aslında para var ancak para yön değiştirdi. Paranın gittiği yönde koşmak gerekiyor.

Kimse aç değil açık da değil ancak: Bugün yok dediğimiz para nehir yatağını değiştirdi. Başka yöne akıyor, bunu görüp önüne geçersek para çok.

Kaynak bulmak güzel bir olay: Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, enerji santrali GES kurarak kaynak bulurken, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın Arsa satışı ile kaynak buldu.

Her iki ilçemizin benim gördüğüm birçok kaynağı var ama önemli olan bunu görüp ortaya çıkarmaktır. Nakit paraya çevirerek belediye kasasına para girdirmektir.

Mesele olan ortak akılla hareket ederek: Kaynak bulmaktır.

Kaynak bulanlara helal olsun diyorum.

İyi günler…