Türkiye Barış Pınarı Harekatı ile: Tüm dengeleri alt üst etti.

     Bugün ABD ve Rusya çabası da buradan kaynaklanmaktadır.

     Suriye, Türkiye, Irak, İran topraklarından toprak kopararak önce : Sözde Kürdistan  sonra Büyük İsrail devletini kuracaklar.. Proje böyle hazırlanmıştı..

     Kürtlerin başına bela olmaması için : Güney Kürdistan, İran tarafında Kuzey Kürdistan, Irak da Barzani önderliğinde Kürdistan ile üç ayrı kürt ve terör devleti kurmak için çalışıyorlar..

     İkinci nesil teröristlerle : korku salarak , yöreden Arap, Türk halkını kaçırmak boş topraklara konmak istiyorlardı..

     Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan anlamak için ABD ve AB ülkelerindeki gazetelerin, gazetecilerin ne yazdığına iyi bakmak gerek..

     Bugün Cumhuriyet Bayramı yapıyoruz ama : yarın size bu bayramı yaptırmamak üzere projeler yaptılar yapıyorlar..

     Senin teröristin iyi , benim ki kötü mantığı olamaz, bunu Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hep söylüyor ama adamlar 2. Nesil teröristleri bile yetiştirdiler..

     Türkiye bölüp parçalamışlar böyle harita yayınlıyorlar..

     Güvenli bölge kuracağımız yerde : Roji Devleti kurmuşlar, haritasını bile yayınlamışlar..

     Batılı gazeteciler: “  Türk hükümeti istediği kadar Fırat’ın doğusu – batısı desin dursun; eğer Celabrus PYD’nin eline geçer ve Barzani, Irak’ta bir bağımsız Kürdistan’ın fitilini ateşlerse Irak ve Suriye’nin kuzey noktalarının birleştiği bir Kürdistan’a hazır olun!

      Kürdistan Devleti kuruluyor mu?

      Bugün Suriye’de yaşanan olaylar, satranç oyunları Türkiye’nin Ortadoğu’daki yerinin de zayıflamasına, kaybolmasına neden olduğunu görüyoruz.

     ABD bugün Rusya ile birlikte dünyanın siyasi, diplomatik en önemli aktörleridir. Bu aktörlerin yanında bir de karakter oyuncular vardır. Kimdir bu karakter oyuncular?

     Ortadoğu’dan bahsetmek gerekirse; Türkiye, İran, Irak, Mısır, Suriye, İsrail…

     Bu karakter oyuncularından tabi İsrail’in diğerlerinden daha bir ayrıcalıklı olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Zaten bugün Ortadoğu’da yaşanan birçok olayın temel nedenlerinden biri İsrail’dir.

     celabrus kürdistan haritası kürt devleti harita

     ABD neden İsrail’i Ortadoğu’da hakim güç kılmak istiyor?

     Büyük Ortadoğu Projesi’ni tam anlamıyla Ortadoğu’ya kabul ettirmek…

     Ortadoğu’nun enerji kaynaklarına sahip olmak…

     Bir Kürt Devleti kurup İsrail’e bir koridor oluşturmak…

     İsrail’in istediği “vaat edilmiş topraklar”ı oluşturmak…

     Haritada birbirine yakın ve müttefik olan Rusya, İran ve Suriye gibi doğu bloğuna karşı Ortadoğu’da sembolik küçük temsilcilik verdiği Suudi Arabistan, Türkiye, Mısır ve İsrail gibi devletleri çıkarları doğrultusunda kullanmak…

      Bu nedenler ABD’nin en önemli nedenlerdir. Zaten ABD’nin bu ülkelerde üs kurmak istemesinin nedeni bu yüzdendir…

      Nedir bu strateji?

      Ortadoğu’da kullanabileceği, kendisine bağlı bir Kürt Devleti kurmak… Yani ABD, Kürtlerin kara kaşına kara gözüne Kürdistan kurulmasını istemiyor. Kendisinin daha güçlü Ortadoğu’ya nüfuz edebilmesini sağlayacak bir piyon devlet oluşturmak.

      Bu piyon devleti, ABD uzun yıllar önce Mesut Barzani’nin babası Molla Mustafa Barzani ile gerekli yerlerde gerekli şekillerde müzakeresini yapmıştır. Bugün olası bir Kürdistan Devleti’nin kurulması dahilinde de bu devletin başkanı veya Başbakanı olarak da Mesut Barzani’yi yapmak için çaba sarf edecektir.

       Son günlerde Suriye’nin kuzeyinde bir Kürdistan Federasyonu’ndan bahsedilmektedir. Hatta bu federasyon ilan edildi bile. Suriye’nin kuzeyinde IŞİD’in elinde olan Celebrus’un alınması durumunda Suriye’nin kuzeyi tam anlamıyla PYD’ye teslim edilecektir.

       Geçtiğimiz haftalarda Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Irak Kürdistanı’nın bağımsızlığı için referanduma gidileceğini belirtti.

Bunun yanında 2014 yılında İsrail, “Bağımsız bir Kürdistan’ı ilk biz tanırız” açıklamasında bulunmuştu.” AB ve ABD deki gazeteler bunları yazıyor..

       Bugün terör örgütü hedefinde : Türkiye mi ? İran mı ? var biz bunu nasıl anlarız mesele olarad, işte bunu göremezsek, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan anlayamayız !..

       İyi günler..