Onikişubat / Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde 3 yıl önce açılan Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje İmam Hatip Lisesi olarak bölümlerinde başarılı olan öğrencilere okul aile birliği tarafından yarıyılın son gününde kahvaltı vererek ödül verildi.

Kayseri karayolu üzerinde bulunan Akdoevinde başarılı öğrencilerle öğretmenler, okul aile birliği tarafından bir ödül kahvaltısı verildi.

Kuş sütü eksik olan Kahvaltıda : KSÜ Rektörü Prof.Dr. Niyazi Can, Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, il ve ilçe müdür yardımcıları Okul Müdürü Hacı Ali Ulaş, Okul müdür yardımcıları katıldı.

Okul Müdürü Hacı Ali Ulaş, 19 sınıf, 30 öğretmen, 337 öğrenci ile bu yıl eğitim ve öğretime devam ettiklerini, 2019-20 yılında ilk mezunlarını vereceklerini ifade etti.

Necmettin Erbakan Proje İmam Hatip Anadolu Lisesi de çeşitli yarışmalarda ilk üçe giren 60 öğrenci, karne gününe bir gün kala okul aile birliği tarafından kahvaltı ödülü ile ödüllendirildi.

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz : “ Sizler çok önemli görevi yerine getiriyorsunuz, Fizik, Kimya, Matamatik, Cebir gibi dünya ilimlerini öğrenirken, diğer yandan ise Ahret bilgilerini de öğreniyorsunuz..

Ben anne ve babama dua ediyorum ki beni okuttular iyi yetiştirdiler, bugün ülkeme milli eğitim müdürü olarak hizmet ediyorum, sizler sevgili öğrenciler yarın , kiminiz öğretmen, kiminiz, doktor, kiminiz, milli eğitim müdürü, kiminiz vali, kiminiz bakan, belki Cumhurbaşkanı olarak bu ülkeye hizmet edeceksiniz, çünkü sizler iyi yetişen insanlardınız..  geleceğimiz sizlere emanet, hepinize hayırlı tatiller diliyorum,” dedi.

KSÜ Rektörü Prof.Dr. Niyazi Can da yaptığı konuşmada : “ Ben ilk okulu bitirdiğimde , benim arkadaşlarım, normal orta okula, normal meslek liselerine gittiler.. Ben anne ve babama ben arkadaşlarımla okumak istiyorum dediğimde onlar bana : “ Hayır sen imam hatip lisesine gideceksin, imam hatip orta okuluna gideceksin “ dedi ve ilave ettiler sonra bize dua edersin dediler..

Ben Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesini bitirdiğim de, bir diplamada Kara Liseden aldım çünkü imam hatip lisesi mezunları o tarih de Üniversiteye alınmıyordu.. Sonra Erzurum Üniversitesi İmam Hatip Lisesi mezunlarını almaya başladı.

İki lise diplomalı olarak ben Üniversite okudum, çift okul bitirdim, öğretmenlik yaptım, yönetcilik yaptım, Üniversite de okutman, Yar.Doç. Doçentlik, Profesörlük yaptım.. sonra dekan oldum, rektör yardımcısı oldum, rektör oldum.. Bugün anne ve babama dua ediyorum mekanları cennet olsun, beni okuttular..

Yarın sizlerde bu görevlere geldiğinizde : Dünyevi ve toprak altında Ahret bilgisine sahip olan sağlam insan olarak büyüklerinize dua edeceksiniz, yaptığınız yarışmalarda hepiniz derece almışınız tebrik ediyorum.. Üniversite okuyarak hedefinizi büyük tutun..

Rektör Can: “ Arkadaşlar.. küçük düşünmeyin, hedefiniz büyük olsun, Ben rektör olacağım deyin, Vali olacağım deyin, Bakan olacağım, Cumhurbaşkanı olacağım deyin hedefiniz büyük olsun, benden bir şey olmaz demeyin sizden her şey olur, hedefiniz yüksek olsun, çıtayı ne kadar yüksek tutarsanız o kadar başarılı olursunuz,” dedi.

Kahramanmaraş’ımızın gözde güzel öğrencileri ile bizi bir araya getiren okul aile birliği yönetimine teşekkür ediyorum,” diyerek sözlerini tamamladı.