Yazılarını her gün ilgiyle takip ettiğim, duayen gazeteci Mehmet Fiskeci abimiz, dün  facebook sayfasında aynen şu şekilde bir paylaşımda bulunmuş: “SORU, SORULAR:... MÜFETTİŞ RAPORLARINA RAĞMEN, ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ İŞÇİLERİNİ EVİNDE, ÖZEL İŞLERİNDE ÇALIŞTIRIYOR MU, NEDEN, NİÇİN?

Evet, bu ve buna benzer birçok iddia aylardır konuşuluyor. Orman Bölge Müdürlüğü ile ilgili gazetemize gelen şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor.  

Peki, nedir bu şikâyetler?

İddialara göre;

Sayın Fiskeci’nin yazdığı gibi özelikle İŞ-KUR’dan aracılığı ile çalıştırılan işçilerin Bölge Müdürünün evine temizliğe gönderilmesi,

Çalışanlara mobing uygulanması,

Usulsüz tayinler,

Çalışanlara tehditler,

Müfettiş sorgulamasında, çalışanlara: “Olumsuz bir şey söylerseniz, elimden çekeceğiniz var, sizi sürgün ederim” şeklinde tehditler,

Mobinge dayanamayıp emekli olanlar,

Mobing uygulanan bir şube müdürü ile mahkemelik olduğu vs.

Daha neler neler…

Bize gelen bu şikayetlerin, ayrıntılı bir şekilde kişiye özel yazılmış bir mektupla, ilgili bakana iletildiği ve bunun üzerine müfettiş yollandığı da iddialar arasında yer alıyor. Hatta raporun olumsuz yazıldığı da konuşuluyor. Müfettiş gittikten sonra görevden alınmayan bölge müdürünün mobing uyguladığı çalışanlarına “Beni kimse alamaz. Elinize ne geçti? Buranın kralı benim. Artık benden çekeceğiniz var” dediği de maalesef konuşulanlar arasında.

Yine iddialar arasında, Ak Parti İl Başkanlığına da aynı şikayetlerin iletildiği var.

Aynı konuyu, geçtiğimiz ay içerisinde Ankara ziyaretimizde TBMM’de bir grup gazeteci arkadaşlarımızla birlikte Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu ve Mehmet Uğur Dilipak’la da paylaşmıştık. Onların da bu konu üzerinde araştırma yaptıklarına inanıyorum.

Bizim kimseyle bir sorunumuz yok. Ancak bu kadar şikayete de kamuoyunun sesi olarak,  meslek ahlakı ve insanlık gereği kayıtsız kalamazdık. Kaldı ki hiç kimse bulunduğu makamın kralı değil. Hiç bir çalışan da kimsenin özel hizmetçisi değil. hiç bir makam orada oturanların egolarını tatmin etme yeri değil, hizmet makamıdır.

Bütün bu iddialar doğru mu? Doğruysa, neden hala gereği yapılmadı?  Orman Bölge Müdürlüğüne gelen müfettişler nasıl bir rapor tuttu? Cevabını bekleyen sorulara yetkilerden cevap bekliyoruz. 

Bir yerde çalışanların huzuru yoksa ne kadar verim alabilirsiniz?

İcraatların konuşulması gerekirken, işçilere yapılan baskıları konuşmamız da ne yazık ki gelişmişlikte ne kadar yol aldığımızın cevabı diye düşünüyorum.