Önsen Köprüsü’nün yapımı, şehrimiz ve o bölgede yaşayan vatandaşlar için önemli bir proje. Yıllardır konuşulurdu. Geçtiğimiz aylarda, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, köprünün yapılacağını duyurmuştu. Akabinde çalışmalara başlandı.

Köprü tamamlandığında, 60 bin nüfusun yaşadığı bölgenin en önemli ihtiyaçlarından biri karşılanmış olacak. Merkeze ulaşımın 22 km olduğu yol, 12 km’ye düşecek. Bölgeye büyük değer katacak.

Ancak her ne hikmetse böylesine güzel bir proje, muhalefet ve art niyetli bazı kimseler tarafından karalanmaya çalışılıyor.

Köprü yapımında kullanılacak dolgu malzemelerinin taşınması için yapılan yolun haberini servis ettiğimizde, muhalefet parti yöneticilerinden ve bazı art niyetli kişiler tarafından “Yapılan köprüye bakın, böyle köprü mü olur, vatandaşı kandırıyorsunuz…” gibi daha birçok şık olmayan söylemlerle kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalıştılar. Adeta Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Güngör’ün hizmetlerini karalama politikası eylemi sergilediler. Devam da ediyorlar.

Ya Allah aşkına, ya yazılanları okumuyorsunuz ya da bu şehre hizmet gelmesi sizleri rahatsız ediyor. Yaptıkları açıklamalar baktığımda başka bir mantık yürütemiyorum.

Tekrar söylüyorum, sizin kamuoyuna servis ettiğiniz o yol görüntüleri KÖPRÜNÜN YAPIMINDA KULLANILACAK MALZEMELERİ TAŞIMAK İÇİN YAPILAN SERVİS YOLU.daha iyi anlamanız için büyük harflerle yazdım.) Dolgu çalışmaları devam ediyor. Kış aylarında bölgede çalışmak mümkün değil.

Gelelim Selimiye Köprüsüne;

Bu köprü de Altınova, Yeşilyurt, Dönüklü, Dadağlı, Kümperli, Öztürk Mahalleleri ile Türkoğlu ilçesini merkeze yakınlaştıran alternatif yol ağında yapılan köprü. Deliçay üzerine kurulan köprü.

Bölgenin muhtarları buranın aciliyetini, yaşadıkları zorlukları anlatmışlar Sayın Başkan da öncelikli bir ihtiyacın karşılanması için hemen kolları sıvamış, köprünün yapımını başlatmış.

Bu takdir edilecek bir hareketken, bırakın karalamayı çok çirkin bir şekilde dalga geçilmiş. Ne diyelim, herkes kendine yakışanı yapar. Bir siyasi yönetici, ister muhalefet ister iktidar partisi mensubu olsun, konuştuğu, iddia ettiği şeyler içi dolu ve gerçek olacak. Aksi takdirde söylemleri hiçbir zaman itibar görmez.

Bölge muhtarları da güzel bir video ile düşüncelerini ifade etmişler. Sayın Başkana teşekkür etmişler. Yıllardır bölgenin kanayan yarasını sardığı için teşekkür etmişler. Önemli olan da bu.

Tabi suni gündemler, karalama politikaları halk nezdinden hiçbir zaman prim yapmamıştır. Yapmaz da! Halk yapılanı da yapılmayanı da, doğruyu da yanlışı da çok iyi biliyor.

Bir gazetecinin görevi tarafsız bir şekilde halkı bilgilendirmektir. İhtiyaçları, sorunları gündeme getirmektir. Eleştirmek de en büyük hakkıdır. Ancak eleştiri ile hakareti birbirine karıştırmamak gerek. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı şart.

Muhalefet partilerde böyle bir politika izlediği sürece hep muhalefet olarak kalırlar. Tavsiyem, kulaktan dolma bilgilerle değil, şehrin gerçek sorunlarını gündeme getirmeleridir. Bu memlekete hizmet, sadece iktidara gelerek yapılmaz. Halkın içerisine girin, ihtiyaçları ve talepleri dinleyin, gündeme getirin. İktidarı çalıştırın. Ben daha iyisini yaparım iddiasını ortaya koyun. Kazanan şehrimiz olsun.