Önceki gün sabah Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyetinin üyeleri ile mutfak müzesinde bir ekşili çorba ikram ederek hizmetlerini anlattı.

Güzel olana güzel demek gerekir, olmayana ise olmadı demek gerekir.

Gönül ne çay – ne kahve ister, asıl olan sohbet, çay kahve bahane deriz ya işte tam burada kelime karşılığını buldu.

Ekşili çorba bahane, sohbet şahane oldu, Dulkadiroğlu Belediyesinin çalışmalarını birinci ağızdan öğrenme imkanı bulduk.

Diyalog: kelimesi bir dönem , (“Dinler Arası Diyalog “) dedikleri için sevmediğim bir kelime ama insanlar arasında diyalog – karşılıklı konuşma olması gereken, olmazsa olmazlarımızdan bir meziyetimiz, bir özlemimizdir.

Bir birimizi anlamak için: oturup konuşmalıyız, bunu adı diyalog mu? Olur, şor etmek mi? olur! Orasına siz karar verin ama: oturup iki şor etmemiz gerek dostlar.

Güzel bir başlangıca imza atan: Sayın Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız Necati Okay, umarım bunu ayda bir yapar diyorum: çünkü çok güzel oldu, bizim duymadığımız basına yansımayan çalışmaları olduğunu gördük.

Necati Okay başkan anlattıkça: “Aaaaa bu da mı? Yapılmış? Sorusunu kendi kendimize sorduk.

Sohbet şahane be dostlar:

Maksat çorba değil, sohbet böyle olunca, sabah çorbası, hele de şehrimize özgü pancar yaprakları ile yapılan ekşili çorba olunca tadı bir başka oldu.

Bu sebeple Başkan Okay dan ayda bir böyle bir toplantı yapmasını bekliyoruz. Bir kahvenin 40 yıl hatırı varsa, ekşili çorbanın 80 yıl olur.

Sadece Dulkadiroğlu Belediye başkanımız Necati Okay dan mı bekliyoruz, hayır Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör den, Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek’den Türkoğlu Belediye Başkanımız Osman Okumuş dan ve diğer ilçe belediye başkanlarımızdan da ay da bir seferde olsa basınla bir araya gelmelerini bekliyoruz.

Bir araya gelelim, konuşalım, dertlerimizi, sevinçlerimiz bir birimizle paylaşalım, güzel güzel sohbet ederek bir birimizi anlamaya çalışalım ki bu bir fırsattır.

Önümüzde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü, 10 Ocak Mülkiyeliler günü sebebi ile Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan dan da tüm ilçe kaymakamları ile basın bir araya getirmesini güzel bir akşam yemeğinde hep beraber olmayı arzu ediyoruz sayın valime duyurulur.

Belki buna şu da ilave edile bilir birlik ve beraberliğimizi gösterme açısından Belediye Başkanlarımız ilimizde buluna bilen vekillerimizde bu geceye davet edilerek daha geniş bir toplantı da yapılabilir.

Biz Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti olarak yapa biliriz ama: Sayın Valim ilimizin mülki başkanı olarak bunu yapa bilir, geçmiş yıllarda biz bunu valilerimizin öncülüğünde çok defa yaptık çok da güzel oluyordu.

Kahramanmaraş Merkez ve ilçelerinde görev yapan gazeteci arkadaşlarımızla, ilçe Kaymakamlarımız valimiz bir araya geliyor, güzel sohbetler edilerek dostluklar kuruluyordu. Bunu bugün yeniden yapa biliriz.

10 Ocak 2020 Cuma günü akşam bir araya gelebiliriz bizden söylemesi.

Sevgili okurlarım: konuyu dağıttım biraz, affınıza sığınarak konuya dönmek istiyorum.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, kültür ve turizm adına gerçekten güzel yatırımlar, tarihi konakları restore ederek Kahramanmaraş kültürüne bir değer kattı.

Ancak: Tarihi konakları iha etmek önemli, bundan daha önemlisi ise buraya gelen Turistlerin önünde durup bir resim çekilecek kadar etrafının açılması gerekiyor.

Bir küp altımız var ama bunu gecekonduların arasına saklayınca hiçbir önemi olmuyor. Restore edilirken, etrafının açılması ihmal edilmemeli, tarihi konakların etrafı açılmalı gün yüzüne çıkarılmalıdır.

Önümde durup bir turist bir resim çekilemezsem ülkesine veya iline döndüğünde diğer insanlara ne anlata bilir ki?

Bizden söylemesi…