Güzel yapılan işe güzel demek gerekir..

Yapana teşekkür etmemiz gerekir..

Eleştirmek çok kolay !

Ya yapmak, yapa bilmek ne kadar zor hiç düşündünüz mü ?

Gözünün üzerinde : Kaşın var dersin, eleştirisin ama , eleştirmekten ziyade yapabilmek , yapabiliyor muyuz ? buna bakmak gerek..

Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız Necati Okay ile dün biraz temiz çam havası aldık..

Doğal Yaşam Parkı ve tertemiz hava, çam havasının ciğerlerimize gittiğini his ediyorsun, tabi buraya bir havuz ve nezih yemek yiyeceğimiz, hafta sonu açık büfe kahvaltı yapacağımız bir mekan yapacak olması bana ayrı bir heyecan verdi..

Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan yedikuyular Kayak Merkezi diğer adı ile Bertiz yolu harika olmuş hava alanı gibi.. insana araç sürerken keyif veriyor..

Başkan Necati Okay ile bir süre ormanda yürüdük..

Sonra : A Tipi Mesire alanına çıktık..

İşin doğrusu hiç buraya çıkmamıştım, Nefis bir manzarası var ki : insanın içini açıyor.. Kahramanmaraş şehir merkezi ve Sır Barajına 10 bin fitten uçaktan bakar gibi bakıyorsun..

Allah ilimize tüm güzellikleri vermiş de biz kıymetini bilemiyoruz..

Sayın Necati Okay başkanım , bu güzellikleri görüp yaşamamız için gecesini gündüzüne katarak bizlere güzel bir piknik alanı.. Sadece Piknik alanımı? değil, lokantası, çay bahçesi, dağ evleri ile ormanda yaşam alanı sunmak için ekibi ile gecesini gündüzüne katarak çalışıyor..

Burada ki çalışma bittiğinde : Kahramanmaraş’ın en güzde mekanı olacak , da bizden çok Gaziantepliler burasını dolduracağı hissini yaşamaya başladım bile..

Belediye başkanı olduğu günden bugüne kadar Tarihi konaklara önem veren, Mutfak müzesi ile başlayan tarihi Maraş konaklarını rektöre etme çalışmasına bir adım daha atarak Mutfak müzesi yanındaki tarihi konağı ayağa kaldırmış..

Hani bir söz var ya , Sayın Başkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hep söyler: “ İnsan ölür eseri kalır, eşek ölür semeri kalır !” işte bu anlamda Necati Okay başkan gerçekten geride güzel eserler bıraktığına şahit oldu..

Başkan Okay’a sordum: İkinci dönemde hedefiniz nedir ?

Köy yollarını parke yaptık, Tarihimize sahip çıktık, 2. Dönemde hedefimiz, Kentsel dönüşüm, özellikle, duraklı, Sakarya, Abdallah Mahallesi, Bağlarbaşı, Namık Kemal, Divanlı gibi bölgelerde, en küçüğü 10 dönüm olmak üzere 150 dönümü kadar büyük parseller oluşturarak, büyük siteler yaparak şehrimizi modern çağdaş bir şehir haline getirmek için varımızı yoğumuzu kentsel dönüşüme vereceğim..

Dulkadiroğlu Belediyesi İmar işleri müdürlüğü, tapuları birleştirerek , büyük parseller oluşturmak ve hızlı bir kentsel dönüşüm yapmak için çalışmaya bir yıldan beri devam ettiğini, yeni dönemde ilk gün kentsel dönüşüme kazma vurmak için hazırlanıyor..

Kahramanmaraş’ın bugün en büyük meselesi : bugüne kadar kentsel dönüşüm yapılmamış olmasıdır..

Afet fonundan, riskli alanlarda yapılan yıkımlar ve ev paralarını verilmesi kentsel dönüşüm olarak kabul edilemez..

Dün şehrin dışında önemsiz bir yer iken, yapılan apartmanlar , bugün altına dükkan yapmak için yıkılarak yapılması kentsel dönüşüm kabul edilemez..

Gerçekten riskli alanlar var: Örnek Etikent, Serinkent en tehlikeli yerler.. küçük bir depremde yerle bir olacak çürük yapılar acilen buralarda kentsel dönüşüm yapılmalıdır..

Kahramanmaraş’ın tüm gece kondu mahallelerinde kentsel dönüşüm yapılmalı çünkü , hem çok kötü bir görüntü var, hem de çürük olması sebebi ile Allah korusun bir deprem anında buralara yardım bile ulaştırmak mümkün olmayacak , çünkü dar sokaklar yıkılan evlerle kapanacaktır..

Sözün sonu : Necati Okay başkanımı destekliyorum, Dulkadiroğlu ilçesindeki gece kondu bölgelerinin tamamı kentsel dönüşümde yıkılarak yerine 15 katlı çağdaş büyük siteler yapılarak yaşana bilir mekanlar oluşmalıdır..

Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, gibi yerlerde yapılan kentsel dönüşüm siteleri incelenip yerinde görülmelidir..

İyi ve güzele iyi deriz..

İyi günler..