1990 yılından bu yana Kahramanmaraş’ta MÜSİAD şube başkanlığı yapanlardan isimlerini yazamayacağım olacaktır.. lütfen bizi bağışlasınlar..

MÜSİAD dendiği zaman aklıma ilk gelen isim Erol Mehmet Yarar ki 1990-1999 yılları arasında MÜSİAD Genel Başkanlığın yapan isimdir..

Öyle sanıyorum: 1991 yılında idi.. Erol Mehmet Yarar , Kahramanmaraş’a gelecek Pınarbaşı kırkgöz, çınar altında 650 kişiye yemek verilerek MÜSİAD Kahramanmaraş Şubesi açılacak , bununla bununla beraber yeni üyeler yazılacaktır..

Merhum Mehmet Biçkes, o tarihde Dünya gazetesi, Maliye Postası temsilcisi ve aynı zamanda ise MÜSAİD Kahramanmaraş Şubesi sekreterlik görevini yapıyor..

Hikaye uzun, Erol Mahmet Yarar’ı Gaziantep getirecek THY uçağını camının kırılması sonucu gelmesi bir gün sonraya ertelenmişti.. bunu hikayesini çok yazdık..

O tarih de biz : Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD); hakkın ve hukukun, adaletin ve eşitliğin, barışın ve güvenin, refahın ve mutluluğun sağlandığı; tarihe ve topluma mal olmuş mahalli ve evrensel değerlerin korunduğu, gözetildiği; kendi içinde bütün, bölgesinde etkin, dünyada saygın bir Türkiye için yola çıkan hassasiyet sahibi iş adamlarının, 9 Mayıs 1990 tarihinde İstanbul’da kurdukları bir “İş Adamları Derneği”dir.Kişilerin ve kurumların, ülkemizin ve toplumumuzun, bölgemizin ve dünyanın sosyal ve kültürel, siyasal ve ekonomik, bilimsel ve teknolojik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla oluşturulan bir “Gelişim - Diyalog - İşbirliği - Güçbirliği Platformu”dur. Türkiye genelinde 85'e ulaşan irtibat noktası, 63 farklı ülkede yaklaşık 159 irtibat noktasıyla 11.000'den fazla üyesi olan, yaklaşık 1.600.000 kişiye istihdam sağlayan ve 45.000 işletmeyi temsil eden; iş dünyası için olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek bir eğitim, rehberlik, danışmanlık merkezi haline gelen, uygulama ve çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturtan, kurumsal kimliğini tamamlayarak, bunu ISO 9001:2000 Kalite Belgesi’yle tasdik ettiren güçlü bir “Sivil Toplum Kuruluşu”dur.

Genel tanımı bu: Kahramanmaraş’ta baktığımız zaman ilk aklıma gelen başkanlarımız. Ali Cilve, Mustafa Hançer , Mehmet Karaokur, Mustafa Buluntu ve diğerleri..

Geçtiğimiz hafta genel kurul yaparak, görevi Mustafa Buluntu dan devir alan Sami Kervancıoğlu ise MÜSİAD yeni bir heyecan yeni bir hareket getirdi..

Sami Kervancıoğlu başkanlığındaki MÜSİAD'da ilk yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirilirken, görev dağılımı da yapıldı. Yapılan görevlendirmelere göre Şube Başkan Vekili Kurumsal İletişim & İlişkiler Başkanı Cüneyt Beyit, Teşkilatlanmadan Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Mustafa Pekel, Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Başkanı Mehmet Sular, Bütçe ve Mali İşler Başkanı Fatih Sarıkaya, Üye İlişkileri Başkanı Mustafa Gülçin, Dış İlişkiler Başkanı Harun Çiçekçi, Eğitim Başkanı Eşref Şekerli, Araştırmalar ve Yayın Başkanı Hasan Cam, Gençlik Kurulu Başkanı Ünal Çimen oldu.

Kongresi, kongre sonrası Gala yemeği, Hayırlı olsun ziyaretleri ve yeni gelişmeleri göz önüne aldığımız zaman MÜSİAD Kahramanmaraş’ta yeni bir ivme yakaladı ki bu çok da güzel yere doğru gidiyor..

Başkan Sami Kervancıoğlu: “ MÜSİAD üye yapacağız ama herkesi değil seçici olacağız belli bir kriterimiz var uyanları alacağız. MÜSİAD Sanayici ve iş adamımızın dışa açılan kapısı olacak bu sebeple biz birlik içinde olmamız gerekiyor, önce birliğimizi sağlayacağız,” diyor..

Başkan Sami Kervancıoğlu ile yeni bir ivme kazandı dedim ya, öyle oldu..Önümüzdeki hafta Deri ve Konfeksiyon, sektörü Kahramanmaraş’ta bir araya geliyor, MÜSİAD ev sahipliğinde Kahramanmaraş’ta sektörün kalbi atacak ki başkanımızı tebrik ediyorum..

Bizim sivil toplum kuruluşlarından beklediğimiz de bu

Sami Kervancıoğlu başkanımızı tebrik ediyorum, yolun açık olsun diyorum..

İyi günler..