CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, seçimlerden önce de cevval bir milletvekili olacağının sinyallerini veriyordu. Şaşırtmadı, Kahramanmaraş’ın Ankara’daki sesi oldu.

Bugün nereye giderseniz gidin “CHP’nin Milletvekiline helal olsun” diyorlar.

24 Haziran seçimlerinin ardından sayısını bilmediğimiz Kahramanmaraş’ı ilgilendiren sorunları Meclise taşıdı.

Elbistan’ın il olması için, Helete, Narlı ve Ilıca’nın ilçe olması için önerge verdi.

İşçinin, memurun, esnafın, emeklinin… vs. sorunlarını dile getirdi.

Aksu Çayı, Şeker Fabrikasının satılması, satıldıktan sonra çiftçilerin mağduriyetini gündeme getirdi. Yolsuzlukları, israfı konuştu, “Dur” denilsin dedi. Akedaş’ı gündeme getirdi.

Sağlıktan spora, ekonomiden turizme, tarihten sanata bu şehri ve bu şehirde yaşayanları ne ilgilendiriyorsa Meclise taşıdı. Hızına yetişmek mümkün değil.

En başta Elbistanlıların gönlünü kazandı. Elbistan’ın il olması için başta Elbistanlı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’dan destek istedi.

Helete, Narlı ve Ilıca’nın ilçe olması için verdiği önergeye İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç’in ret oyu vermesini de Kahramanmaraşlılara şikayet etti. “Gol oldu Sayın Güvenç” dedi. Haklı gol oldu. Hem de acayip gol oldu!

AK Parti Milletvekilleri Kahramanmaraş’ta böyle muhalefet milletvekili görmemişlerdi. Muhalefetin vekili memlekete bile gelmiyordu. Şimdi işleri zor. Çok çetin bir muhalefet milletvekili var.   

Vatandaş internetten Ali Öztunç’un Meclis konuşmalarını takip ediyor. Müthiş bir şekilde takdirleri topluyor.

Sayın Öztunç, işini biliyor. Daha doğrusu vekil olduğunu biliyor. Milletin vekili olduğunu aklından çıkarmayarak, millet için çalışıyor.

Bu kadar yoğun çalışmanın içinde telefonu da açık, 7/24 ulaşılabiliyor. Kısa sürede gösterdiği gayretli çalışmalarıyla gönülleri fethetti. Sesi böyle gür çıkmaya devam ettikçe kazanan Kahramanmaraş olacak.

Şehrin bütün sorunlarına hakim. Kim ne istiyor, vatandaş ne yaşıyor, ne bekliyor farkında. Zenginlere hizmet etmiyor. Hak hukuk peşinde. Milletvekilliğinin, açılışlara katılıp, kurdele kesmeyle, hatta 1 yapılan yere 3-5 kere açılış töreni yapmayla, konuşmayla, peşinde bir ordu ile esnaf gezmeyle, olmayacağını, icraatla yapılacağını gösterdi.

Evet, Milletvekili Öztunç’un bu başarısı yerel seçimlerde de meyvesini verecek. AK Parti’ye oy kaybettirecek, isabetli adaylarla çıkılırsa CHP’nin Kahramanmaraş’ta Nurhak dışında belediyeleri alması da imkansız değil. 2014 yerel seçim sonuçlarına bakıldığında AK Parti’nin birçok ilçede küçük farklarla seçimi kazandığını görüyoruz. Bu farkı kapatmak zor değil.

Atom Karınca diye boşa dememişler. Milletvekili dediğin de böyle olur. Helal olsun.