Sayın Devlet Bahçeli “MHP’nin başındayım! Bu partinin tek Lideri benim bırakmayacağım” diye direniyor!
Sizce de gitmesi gerekmiyor mu zaten!
Çünkü başka bir şey yapacağı önemli (!) işler şimdilik yok!
Çünkü herkes şunu çok iyi biliyor ki, bu işlerden biri de, siyasette başarılı olmak. MHP’yi neredeyse seçim barajı altında bırakacak duruma düşürülmesine ve yok edilmesine yol açtığı gibi bir algı oluşturulmuş olabilir!
“Sayın Devlet Bahçeli MHP’nin başında olduğu sürece iktidar olamayız” diyenler bir bakıma haklı mıdır bilmem ki!
* * *
MHP 18 yıldır yenilgi üstüne yenilgi alıyor, Milliyetçi Hareket Partisi girdiği her seçimde hem oy, hem prestij kaybediyor ama bu duruma dur diyebilecek bir kadroya da izin verilmiyor. Siyaseten seçim sandığından çıkamayan MHP’nin Lideri hiçbir şey olmamış gibi davranmaya devam ediyor ve gündeminde ne istifa var, ne de olağanüstü kurultaya gitmek var!
MHP’de olağan Kurultay ise yaklaşık iki buçuk yıl sonra: yani 18 Mart 2018’de.
MHP bu haldeyken,1 Kasım seçimlerinde oldukça büyük ayara almışken sayın Bahçeli “Olağanüstü Kurultay yapmamak için tüm yetkimi kullanırım. Olağanüstü Kurultay için imza toplayabilirler ama ben yaptırmam. Buyursunlar mahkemeye gitsinler” diyor.
Hem vallahi hem de billahi sayın Bahçeli’yi kutlamak lazım Helâl olsun! Lider dediğin böyle olur. Masaya vurduğunda hiç kimsenin sesi çıkmaz, soluğu da kesiliyor çünkü… 
* * *
Bütün bu olanlara yani olumsuzluklara bugün baktığımızda parti kurmaylarının bu seçim başarısızlıklardan hiçbir ders çıkarmadıklarını görmekteyiz. Sanırım MHP’de, yeterli hukuk yok, adalet yok, ve de yeterli demokrasi yok!
MHP’de mutlak bir yönetim değişikliği olması kaçınılmaz gözükmektedir. İşte Sinan Oğan, Meral Şener… Kamuoyunda sevilen bu iki isim Milliyetçi Hareket Parti sevdalısı oldukları halde dışlanan partililer olması acı bir durumdur!
Sayın Devlet beyin adaleti bu olmamalı… Türk halkının beğenisini toplayan bu önemli isimleri kara listeye alması oldukça üzücüdür!
Özellikle sayın Meral Şener’in bu günlerde çok önemli isimlerle görüşmeler yaptığını bilenlerdenim. Sayın Meral Şener ile sayın Sinan Oğan’ın birlikte hareket edebileceğini tahmin ediyorum…
MHP’ye Lider olabilecek her iki isimde önümüzdeki günlerde ortaklaşa bir açıklama yapacağı kanısındayım. MHP’deki bu değişiklik süreçleri ya sıkıntılı geçebilir, yada sorun olmaz!
Milliyetçiler Partilerinin artık iktidar olmasını istiyor ve bunun içinde değişiklik bekliyor!
Ülkemizin bu köklü partisi MHP içinde sular fokur fokur kaynıyor!
MHP’nin geleceği ne olacak!
Bekleyip sonuçlarını birlikte göreceğiz…