Bugün akşam Mevlid Kandilini kutlayacağız böylece 2019 yılının son mübarek gecesi ile gönüllerimizi huzura kavuşturmak için camilere koşacağız.

Sevgili Peygamberimiz dünyaya geldiği için sevinin dostlar.

Sevindiğinizi dostlarınıza ikram da bulunarak gösteriniz.

Son dönemin modas: Yaş günü yapılıyor hediyeler veriliyor ya işte öyle, sizde öyle yapın dostlarınıza ikramda bulunun aile fertlerine hiç olmazsa bir tatlı alıp akşam evinize gidin, bugün Peygamberimiz dünyaya geldi deyin farklı bir gece olmasına çalışın.

Bugün Mevlid Kandil, Sevgili Peygamberimiz (SAV) doğdu için sevinelim, Çocukları dostlarımızı elimizden geldiği kadar sevindirelim. Bugün efendimizin doğum günü.

Çocuklara irmek, Peygamberimizin doğduğu için doğum gününe sevinmek gerekiyor ki: “ Peygamberimizin doğumuna sevinerek ikramda bulunana, Peygamberimiz Kıyamet günü şefaat edecektir. Onun şefaatine kavuşmak için sevinelim

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed‘in (s.a.v.) doğum günü (Mevlid Kandili) bu yıl 8 Kasım 2019 Cuma günü akşamı yani bu gece idrak edilecektir.

Bugün: Mevlit Kandili, iki cihan güneşi alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) dünyaya gelişinin yıl dönümüdür.

Kandiller; öze dönüşün, Yüce Yaratanımıza yürekten yakarış ve yönelişin, günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi arındırmanın, geçici olanla kalıcı olanı fark etmenin, kalp gözümüzü açıp gönül dünyamızı temizlemenin fırsatı olan, nefsin yanıltıcı arzu ve isteklerinden uzaklaşmanın imkânlarını sunan kutlu zaman dilimleridir.

Allah’ın her günü ve her gecesi güzeldir. Fakat bazı gecelere önem verilmiş üzerine anlam yüklenmiştir. Berat Gecesi, Regaip Kandili, Kadir Gecesi, Bayram Geceleri, Cuma gecesi önemli gecelerdendir.

İşte Mevlid Kandili de insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

Mevlid Kandili bütün insanlığa sevgi, rahmet, huzur ve barış getirsin. Sevgili Peygamberimizi daha iyi tanımamıza vesile olsun.

Yıllar önce: İstanbul da bir zengin adam, zor olan doğum yapılmış hanımı kurtulmuş, yavrusu sağlam olarak dünyaya gelmiş bunun haberini alınca, doğum servisinde bulunan herkese 100 TL dağıtıyor.

Hemşire, Ebe, Hasta Bakıcı, Temizlikçiler dahil 100 TL dağıtarak geliyor, bizim yanımıza geldiğinde bizede uzattı, bende dedim ki: “ Hasta ziyaretine geldik, biz burada çalışan değiliz dedim.

Adam : “hanımım kurtulmuş oğlum olmuş al be bir yemek ye bize dua et “ diyerek yavrusunun dünyaya geldiğine böyle seviniyor.

O adam böyle sevindiğine göre biz ondan 10 kat daha fazla sevinmeliyiz, sevindiğimizi de dostlara göstermeliyiz.

Sevgili Peygamberimizin bugün doğum günü kardeşlerim.

Ne yapalım: Sadaka verelim, imkanımız varsa, dostlara etli pilav ikram edelim, çocukları sevindirelim, sadaka verelim, imkanımız yok, cep boş ise: Allah rızası için güler yüzle selam verelim zira buda bir sadakadır.

Akşam namazı camiye gidip, cemaatle namaz kıldıktan sonra, yatsı namazını eda ederek evimize dönelim.

Hane halkına gülerek selam verelim, Sevgili Peygamberimizin doğumuna sevindiğimizi gösterelim. Sevinelim sevinelim ki herkes görsün.

Kahinatın efendisi dünya teşrif etti diye sevinelim bu sebeple: Dostların mevlid Kandilini tebrik ederim.

Herkese güzel bir kandil geçirmesini diliyorum.

Mevlit Kandiliniz Mübarek olsun