Siyaset her geçen gün biraz daha ısınıyor. İlçe kongreleri tamamlanacak ve ardından genel seçim çalışmaları başlayacak.

Evet, genel seçimler yaklaşıyor fakat AK Parti dışında hiçbir siyasi partide hareket yok. Sanki Ak Parti’nin oy sorunu var da diğerlerinin yokmuş gibi. Kentimizde anamuhalefet partisi MHP iç çekişmelerle kaynıyor, partinin içi boşaltılmaya, çalışan ilçe başkanı engellenmeye çalışılıyor. 

İçi boşaltılan bir partiyle nasıl seçimlere hazırlanıp ta milletvekili sayısını nasıl artırabilir ya da nasıl muhalefet edebilirsiniz? Doğrusu akla mantığa sığmıyor.

Teşkilatı birlikte hareket etmeyen partiye vatandaş oy vermez.

Partiyi toparlamak, bir arada tutmak “Ben değil, biz” kavramını iyi bilen, erdemli bir il başkanının yapacağı iştir.

Ak Partiye baktığımızda ise teşkilatın birbirine kenetlenmiş olduğunu hep birlikte hareket ettiklerini görüyoruz.

Dedikodular üretilse de  “Falanın filancayla arası açık” şeklinde hiç biri kulak asmıyor. Birbirlerini yıpratmak yerine el ele verip çalışıyorlar.

Geçtiğimiz hafta KSÜ’de Akademik Yıl Açılışı vardı ve ilk dersi AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal verdi.

Üniversiteye gitmeden önce İl Başkanı Metin Doğan, Dulkadiroğlu ilçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Onikişubat İlçe Başkanı Av. Ahmet Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Milletvekilleri, Sıtkı Güvenç, Yıldırım Ramazanoğlu ve Mahir Ünal’la birlikte kahvaltıda buluştular, nifak tohumları ekmek isteyenlere inat “Yine hep beraberiz, birlikteyiz” mesajını verdiler.

Yine İlçe teşkilat seçimlerine hep birlikte partide buluşarak, şen şakrak bir şekilde gittiler. En ufak açılış programına bile hep birlikte gidiyorlar.

Dedik ya teşkilat önemli, il başkanı da teşkilatın abisidir.

Çalışanı takdir etmek alkışlamak gerek. İl Başkanı Metin Doğan’da alkışları hak ediyor. Üzerine düşen görevi layıkı ile yapıyor.

Bana göre Metin Doğan, önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş siyasetine damgasını vuracak. İddalı bir söz ama bu kanıya varmak hiçte zor değil aslında.

Bir yılı doldurmayan İl Başkanlığı sürecince partisinde başarı çıtasını yükseltti.

Yerel seçimler öncesinde Kurucu Genel Başkan ve o zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş mitingi, katılım muhteşem. Büyükşehir ve on ilçede seçim Ak Partinin zaferi ile sonuçlandı.

Ardından Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yapılan miting Türkiye’deki en kalabalık mitinglerdendi. Oy oranına gelince Türkiye’de en çok oy veren 2. İl oldu.

Daha sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun toplu açılış töreni için ilimize gelmesi, önce STK’larla kahvaltı ardından açılış programı. Böylesine büyük programlara hazırlanmak kolay değil. Ancak Metin Doğan her programda ve mitingde çabalarının karşılığını aldı. Yüzünün akıyla çıktı.

Başbakan Davutoğlu’nun bizzat Kahramanmaraş programından duyduğu memnuiyetini Metin Doğan’a bildirdiği ise yine bilgilerimiz arasında.

İlçe kongrelerinin ardından, Ocak ayında İl Başkanlığı seçimi olacak. Erken bir tarihe alınmazsa da Haziran ayında da genel seçim var.

Bakalım Metin Doğan nasıl bir yol izleyecek? İl Başkanlığı için tekrar aday mı olacak, yoksa milletvekilliği için genel seçimlere mi hazırlanacak?

Kim ne derse desin, Metin Doğan, İl Başkanı olarak devam etse de, milletvekilli olma yönünde karar verse de partide belirleyici rol oynayacak.

Genel merkezde karnesi iyi, partisi kurulduğu günden bu yana aktif rol almış ve çıtayı daima yükseltmiş.

Bakalım hayırlısı, hep birlikte göreceğiz.