Geçtiğimiz hafta Ak Parti İl Başkanı Av. Metin Doğan, Başbakanın ilimize gelişi ve gündeme dair konuları değerlendirmek üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kente yapılan hizmetleri anlattı ve akabinde yapımı devam eden yatırımlara ve yapılması gerekenlere değindi.

“Bizim en büyük sorunumuz eğitim” dedi ve iş adamlarına eğitime katkılarından dolayı teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

Evet, bizim Kahramanmaraş olarak en büyük sorunumuz eğitim. Eğitimdeki sıralamamız yükselmediği sürece hiçbir yere varamayız.

Doğan, basın mensuplarının sorularını da eğip bükmeden net bir şekilde cevapladı.

Gerçekten tecrübeli bir siyasetçi ve çizgisini hiç değiştirmedi.

Ak Parti kurulduğu günden bu yana, partide aktif rol almış, ismi şaibesiz bir siyasetçi.

Aynı zamanda 2 dönem yaptığı Baro Başkanlığı sürecinde Kahramanmaraş’a yakışan modern bir Baro binası kazandırdı.

Yerel Seçimlerde Fatih Mehmet Erkoç’un Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasıyla birlikte, il başkanlığı görevine atandı.

Bana göre Ak Parti Genel Merkezinin bu kararı çok isabetli bir karardı. Metin Doğan’dan daha isabetli bir isim olamazdı.

Yerel seçimler ve akabinde Cumhurbaşkanlığı seçiminde sergilediği toparlayıcı politikasıyla partinin başarı çıtasını yükseltti.

Her zaman mütevazı, toparlayıcı sergilediği tavrıyla tüm teşkilat ve parti üyeleriyle uyum içerisinde oldu. Bu toparlayıcı tavrı kamuoyunda onu daha da yüceltti.

Diğer yandan sürekli medyada parti icraatlarını paylaşırken, merak edilen soruları da cevapsız bırakmadı. Kapısı herkese açık oldu.

O devraldığı makamın hakkını vererek, layığı ile görevini sürdürüyor. Keşke her makam sahibi O’nun gibi sorumluluklarının bilincinde olsa!

Hayatta herkesin bir hedefi vardır. Kimse olduğu yerde saymak istemez. Metin Doğan’ın hedefi de mutlaka daha üst düzeylerde memleketine hizmet sunmak diye düşünüyorum. Başarılı olacağına da inanıyorum.

Bakalım zaman ne getirecek? Hayırlısı.

Esen kalın.