Zaman, zaman yazıyoruz Kahramanmaraş’ın sahibi, ağabeyi var mı ? diye..

     Bir birimizi çekiştirmekten: ortak aklı kullanamıyoruz !

     Para ile yapılacak işler var !.. Parasız ortak akılla yapılacak işler var ! ama biz hiç birini yapamıyoruz , çünkü bir birimizi sevmiyoruz..

     Kusur ararsak ! herkes de bir şekilde bir kusur bulunur.

     Önemli olan : bardağın dolu yanına bakmak, boş yanını herkes görüyordu dolu yanını kimse söylemiyor.. görmek istemiyor..

     2020 yılı , dünya, Türkiye ve de memleketimiz Kahramanmaraş için çok kötü geçen bir yıl oldu.. 1 aylık süre ne getiri onu da bilemiyoruz..

     Felaketlerle başladığımız 2020 yılının 11 ayını geride bırakıyoruz..

     Önümüzdeki kalan bir aylık sürede başımıza ne geleceğini bilemiyoruz..

     İlim adamları hep söyledi: Eylül sonu, Ekim, Kasım, Aralık, 2021 ocak ve Şubat ayları salgın da zirve yapacak diye..

     Bu konuda Mart 2020 den bu yana en az 50 defa Korona Virüs ile alakalı yazı yazdım..

     Bugün 25 Kasım 2020 gününe geldiğimizde : Korona Virüs patlaması yaşıyoruz her gün yüzlerce kişi ölüyor, binlerce kişi yeni hasta olarak hastaneye yatıyor..

     Ben uzman hekim, bilim kurulu üyesi değilim : Ancak uzmanlar açıklıyor, Maske , Mesafe ve Temizlik.. uyan çok az da olsa uymayanlar cinayet işlemeye devam ediyor..

     Kapalı yerlerde iki kişiden fazla bir arada durmayın, düğün, nişan, toplu yemek, taziye ziyareti, akraba ziyareti yapmayın diyorlar ama dinleyeni getir..!

     Korona Virüs : Hastanede öldürüyor..

     Hastaneden çıktıktan sonra : Kalp krizi veya kanın beyine pırtı atması halk değimi ile beyin kanaması sonucu öldürüyor.. her şekilde öldürüyor..

     Çok hafif : evde geçirenler bir süre sonra ise: beyin kanaması veya kalp krizi sonucu ölüyor.. bu bir gerçek..

     Belediyelerimizin Mezarlıklar müdürlüğü bilgi işlemlerine bakıyoruz: ölüm oranları geçen yılın aynı dönemine göre 2-3 katladığını görüyoruz..

     Her ne kadar devletimiz ölü sayısı verse de : gerçekler bunu göstermiyor.. Kalp krizi, beyin kanaması, veya başka sebeple ölüm oranı çok fazla..

     Türkiye de de böyle : Kahramanmaraş’ta da böyle..

     2020 yılını bitiriyoruz, Memleket meselesi diyorum , Kahramanmaraş’a baktığımızda belediyelerimiz adına : Korona Virüs sebebi ile bir şey yapılamadı..

     Aşı ve ilaç 2021 Haziran diyorlar en erken, Her ne kadar Aralık sonu, 2021 Ocak – Şubat ayında aşı verilecek olsa da ne kadar faydalı olacağı , ne kadar etki göstereceği belli değil bu sebeple önümüzdeki 2021 yılı da bizim için ölü bir yıl olacağı bugünden kendini gösteriyor..

     Pandemi sürecini fırsata çevirelim, bir birimizi sevelim, ortak aklı kullanalım, Kahramanmaraş Korona Virüs den karlı çıkan ilimiz olsun..

     Virüs var diyerek herkes bir birinden kaçıyor ama : Çarşı Pazar bunun tam tersini gösteriyor.. toplu taşıma bunun tersini gösteriyor..

     Kahramanmaraşlılar olarak bir ağabey etrafında toplanıp , birlik ve beraberlik için de : Daha çok çalışarak daha çok üretim yapmalıyız..

     Türkiye de Kahramanmaraş söz sahibi olacaksa, Türkiye dünyada söz sahibi olacaksa önümüzde bir tek yol var: Çok çalışmak, çok mal üretmek dünyaya satmak, bu ürettiğimiz malda katma değeri yüksek mallar olmalıdır..

     Bir kamyon karpuzun bir cep telefonu etmediği günümüzde bir kamyon karpuz üretimi yapalım gıda önemli ama, cep telefonu da üretelim, ileri teknoloji ürünü cihazlar üretelim dünyaya satarak ülkemize döviz girdilerim..

     Mahallinde ise Belediyelerimiz kendi aklı yerine : Şehrin ortak aklını, danışman aklını kullanarak 2021 de ne yapa biliriz bugünden bunun planlamasını yapması gerekiyor..

     Kahramanmaraş bölge illerimiz için : altın darphanesi ama bizim belediye başkanlarımız bunun farkında değil..

     Küçük bir dokunuşla : Darphane gibi para basacak yerler var ancak bizim başkanlarımız bunu görmüyor..

     Çünkü ortak aklı kullanmıyorlar.. “Ben bilirim ben bilim , yardan ayrı kalmasını ben bilirim,” şarkısını tek başına söylüyorlar..

     Bizden söylemesi: bu memleket meselesi, öğretmenlerimin ellerinden öperim..

     İyi günler..